استاد شهید حسن نصرالله گفت: شهید نصرالله مردی بود که قول و عملش یکی بود و حرفی نمیزد که به آن عمل نکند؛ هم خودش و هم پسرش در راهی که به دیگران نشان میداد شهید شدند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، آیتالله غروی در همایش طرح سوگواره یاس نبوی ویژه مبلغین اعزامی ایام فاطمیه که امروز در سالن همایشهای آستان مقدس امامزاده شاه سید علی علیه السلام برگزار شد اظهار کرد: حدود ۴۵ سال قبل شهید سید حسن نصرالله را در شهر صور لبنان دیدم، او از روستایی به فاصله ۱۵ کیلومتری آنجا آمده بود.
وی افزود: من از طرف آیتالله شهید سید محمد باقر صدر در آنجا حضور داشتم و در کنار امام موسی صدر به فعالیت میپرداختم.
این استاد برجسته حوزه علمیه با بیان اینکه آن موقع گرایش جوانان به مسائل مذهبی کمتر از امروز بود گفت: در عین حال سید حسن نصرالله به اصول دینی و مذهبی تقید خاصی داشت و همیشه در نماز جماعت شرکت میکرد.
وی ادامه داد: شهید نصرالله را جوانی متدین یافتم که سوالهای دینی خود را از من میپرسید؛ از سید حسن پرسیدم آیا صلاح میدانی به نجف بروی و به تحصیل حوزوی مشغول شوی؟ پاسخ داد بسیار به این کار تمایل دارم ولی قدرت مالی چنین کاری را ندارم به همین دلیل به او گفتم اگر وسایل کار فراهم شود میرود که جواب مثبت داد.
غروی گفت: به او گفتم با پدر و مادرت مشورت کن و خداوند هم وسایل کار را فراهم میکند؛ او رفت و بعد از چند روز آمد و گفت موافقت والدینم را کسب کردم؛ من هم نامهای به استاد بزرگوارمان آیتالله العظمی سید محمد باقر صدر نوشتم و عرض کردم جوانی مومن و متدین به نام حسن نصرالله به نزد شما میآید که نیازمند راهنمایی و هدایت به سمت استادی برجسته است تا تحصیلات حوزوی خود را ادامه دهد.
استاد شهید سید حسن نصرالله با بیان اینکه بعد از چند سال شاهد بازگشت او به لبنان بوده است عنوان کرد: او تعریف میکرد وقتی نامه را به آیتالله صدر داده، سید عباس موسوی هم در آن مجلس بود و من را برای ادامه تحصیل به او معرفی کردند.
وی ادامه داد: در آن زمان صدام بنا داشت حوزه علمیه نجف را از اهل علم خالی کند به همین دلیل جوانان عراقی شاغل در حوزه را به خدمت سربازی فرستاد و در زمینه اقامت خارجیها هم مشکلاتی به وجود آورد تا حوزه علمیه خالی شود؛ در این شرایط سید حسن نصرالله هم به لبنان بازگشت و به نزد سید عباس موسوی در بعلبک رفت.
غروی شهید نصرالله را شخصیتی توصیف کرد که هم و غم اسلام داشت و نشر معارف الهی را وظیفه خود میدانست گفت: بعد از شهادت سید عباس موسوی، مسئولیت خطیر دبیرکلی حزب الله لبنان را بر عهده گرفت و به نبرد با اسرائیل به عنوان یکی از مهمترین وظایف خود و شیعیان اولویت داد.
استاد شهید سید حسن نصرالله با بیان اینکه شهید شرفالدین و امام موسی صدر از جمله پیشگامان مبارزه با صهیونیستها بودند خاطرنشان کرد: تشکیل جنبش أمل یکی از مهمترین اقدامات آنها بود تا نبرد نظامی را علیه اسرائیل شروع کنند.
وی ادامه داد: یک روز از شهید چمران پرسیدم وقتی اعراب رابطه خوبی با اسرائیل دارند چه اصراری به نبرد با صهیونیستها دارید؟ او پاسخ داد نبرد با اسرائیل یک وظیفه شرعی است و اصولا مسئلهای سیاسی محسوب نمیشود چون اسرائیل به دنبال نابودی اسلام و منطقه است.
غروی گفت: شهید سید حسن نصرالله نیز بارها در سخنرانیهای خود تاکید میکرد که ما ادامهدهنده راه مقاومتی هستیم که امام موسی صدر به ما نشان داد.
وی با بیان اینکه آخرین بار حدود یک سال و اندی قبل شهید نصرالله را دیده است خاطرنشان کرد: زمانی که قصد خروج از محل او را داشتیم، به سید حسن گفتم روز قیامت من را فراموش نکن، او تأملی کرد و گفت سید، تو در من سهمی داری!
غروی تصریح کرد: شهید نصرالله مردی بود که قول و عملش یکی بود و حرفی نمیزد که به آن عمل نکند؛ هم خودش و هم پسرش در راهی که به دیگران نشان میداد شهید شدند و راه شهادت را شخصا پیمودند.
منبع: خبرگزاری تسنیم استان قم/