۱۰۰ ایستگاه اتوبوس در قم سبز شد
۱۰۰ ایستگاه اتوبوس در قم سبز شد

اجرای طرح «نهضت ایستگاه‌های سبز اتوبوس» در راستای تسهیل دسترسی جانبازان و معلولان، زیباسازی شهری و ارتقای مبلمان شهری در شهر قم در حال اجرا است.

به گزراش شهرنیوز، در سطح شهر قم حدود ۹۰۰ ایستگاه اتوبوس فعال وجود دارد که شرایط بعضی از این ایستگاه‌ها در گذشته مناسب نبود.

نبود سایبان مناسب و نیمکت، دسترسی نامناسب و طراحی غیراستاندارد از جمله معضلات این ایستگاه‌ها بود که استفاده از آن‌ها را به‌ویژه برای سالمندان و معلولان دشوار می‌کرد، همچنین محل قرارگیری برخی ایستگاه‌ها روی جوی‌ها و طراحی غیراصولی آن‌ها موجب بروز مشکلات بهداشتی و بصری شده بود.

این معضلات در فصل سرما و گرما شهروندان را با چالش‌های بیشتری مواجه می‌کرد و لزوم بازنگری در طراحی و اجرای ایستگاه‌ها را دوچندان می‌کرد.

شهرداری قم با اجرای طرح «نهضت ایستگاه‌های سبز» کوشش کرده گامی در راستای ارتقای حمل‌ونقل عمومی، زیباسازی شهری و تسهیل دسترسی شهروندان به‌ویژه جانبازان و معلولان بردارد.

این طرح که سال گذشته با تاکید سید مرتضی سقائیان‌نژاد شهردار قم در مسیر اجرای پروژه‌های مرتبط با تکریم شهروندان کلید خورد، اکنون با تلاش‌های مناطق هشت‌گانه شهرداری در حال اجرا است.

این ایستگاه‌ها علاوه‌بر رعایت اصول مناسب‌سازی برای استفاده معلولان و جانبازان با افزودن عناصر طبیعی همچون باغچه، گل و درخت به فضای شهری، به اهدافی همچون کاهش آلودگی بصری و ایجاد محیطی دلپذیر برای شهروندان کمک می‌کنند.

محمد عباسی، مدیرکل مهندسی و امور اجرایی ترافیک شهرداری قم می‌گوید: تاکنون ۱۰۰ ایستگاه در هشت منطقه قم به ایستگاه‌های سبز تبدیل شده و ۱۴ ایستگاه دیگر نیز در حال اجرا است.

مناطق شهرداری قم در تکاپوی اجرا

محمدحسن علی‌اکبری مدیر منطقه یک شهرداری قم نیز از احداث ۱۲ ایستگاه سبز در خیابان‌های شهدای آذر، عمار یاسر و ۱۵ خرداد خبر می‌دهد و اظهار می‌کند: این ایستگاه‌ها با اعتباری بیش از ۲۰ میلیارد ریال طراحی شده و در راستای حفظ کرامت انسانی و افزایش رفاه زائران و مجاوران به بهره‌برداری رسیده است.

سید رضا حسینی مدیر منطقه ۲ شهرداری قم از اجرای ۵ ایستگاه سبز خبر می‌دهد.

به گفته وی این ایستگاه‌ها بخشی از مبلمان شهری هستند که به بهبود کیفیت زندگی شهروندان کمک می‌کنند.

آنطور که مهرداد روحانی وزیری مدیر منطقه ۳ شهرداری قم بیان می‌کند، در این منطقه ۱۲ ایستگاه سبز به بهره‌برداری رسیده و اجرای این طرح همچنان ادامه دارد.

در منطقه ۴ شهرداری قم نیز ۱۸ ایستگاه سبز احداث شده و به یکی از مناطق فعال در اجرای این طرح تبدیل شده است.

منطقه ۵ شهرداری قم نیز با احداث ۱۲ ایستگاه سبز به روند توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل شهری سرعت بخشیده است.

احمد ترکمن مدیر منطقه ۶ شهرداری قم نیز از اصلاح ۱۴ ایستگاه خبر می‌دهد و عنوان می‌کند: این ایستگاه‌ها با هدف افزایش ایمنی و بهره‌وری و کاهش زمان انتظار مسافران طراحی شده‌اند.

در منطقه ۷ شهر قم که منطقه مرکزی شهری است، تاکنون ۶ ایستگاه سبز به بهره‌برداری رسیده و شش ایستگاه دیگر نیز در دست اجراست.

علیرضا مظفری مدیر منطقه ۸ شهرداری قم از نصب ۲۱ ایستگاه سبز در منطقه خبر می‌دهد و تاکید می‌کند: بیش از ۹۰ ایستگاه اتوبوس در سطح منطقه هشت با نصب نیمکت تجهیز شده‌اند.

وی درصدد است تا تمام ایستگاه‌های اتوبوس منطقه پردیسان را به نیمکت تجهیز کند و در مراحل بعد اگر همکاری اداره کل راه و شهرسازی محقق شود، طرح ایستگاه سبز را در آن‌ها اجرایی کند.

بازنگری و آسیب‌شناسی طراحی ایستگاه‌های اتوبوس

لیلی نیک خلق احمدی، مدیرکل فنی و طراحی شهرداری قم با اشاره به طراحی و ابلاغ ۲۰۰ ایستگاه سبز در سطح شهر قم می‌گوید: اقدامات اجرایی این ایستگاه‌ها به مرور در دستور کار مناطق شهرداری قم قرار خواهد گرفت، همچنین در حوزه فنی و طراحی شهرداری قم دو مشاور انتخاب شده است تا وضعیت ایستگاه‌های اتوبوس شهر قم از نظر سیما و منظر شهری ارزیابی کند.

به گفته نیک خلق احمدی در نتیجه این بررسی و آسیب‌شناسی، سه نوع شاخص ایستگاه برای کل شهر طراحی شده و به‌نحوی هماهنگ‌سازی طرح ایستگاه‌ها در سطح شهر رقم بخورد.

با سرعت اجرای این طرح و حمایت شهرداری قم، پیش‌بینی می‌شود که تا سال آینده تمام ایستگاه‌های اتوبوس در شهر قم به ایستگاه‌های سبز استاندارد تبدیل شوند.

این تحول نه‌تنها موجب ارتقای رفاه و ایمنی شهروندان می‌شود، بلکه به بهبود سیما و منظر شهری نیز کمک شایانی خواهد کرد.

شهرداری قم امیدوار است با تکمیل این پروژه، تجربه‌ای مثبت و دلپذیر محیطی ایمن و زیبا را برای شهروندان و زائران فراهم کرده و گامی مهم در راستای تحقق اهداف زیست‌محیطی و رفاه عمومی بردارد.