روزانه ۲۰۰ درس تفسیر قران در حوزه علمیه ارائه می‌شود
روزانه ۲۰۰ درس تفسیر قران در حوزه علمیه ارائه می‌شود

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور با اشاره به ایجاد تحول بزرگ قرانی با محوریت حوزه‌های علمیه گفت: بیش از ۲۰۰درس تفسیر به صورت روزانه در حوزه علمیه ارائه می‌شود، مجموعه‌های تفسیری جامع از آیات عظام مکارم شیرازی، سبحانی و جوادی آملی نیز بازنشر می‌شوند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، آیت‌الله علیرضا اعرافی در دیدار با رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و مدیرکل اوقاف قم اظهار کرد: شاهد تحولات چشمگیری در عرصه آموزش و ترویج قرآن در کشورمان هستیم که در بخش‌های مختلف اجرایی شده‌اند.
 
وی افزود: در درختواره توسعه حوزه علمیه، چند ده فعالیت آموزشی و ترویجی قرآنی گنجانده شده و ۲۰ نهاد حوزوی هم هستند که در ۴۰ رشته گوناگون به فعالیت قرآنی مشغولند.
 
مدیرحوزه‌های علمیه سراسر کشور با بیان اینکه تعداد مجلات و پایان‌نامه‌های قرآنی هم در فضای حوزه علمیه افزایش چشمگیری داشته است گفت: در زمینه پژوهش و تحقیق هم مرزهای دانش‌های قرآنی توسعه یافته‌اند.
 
وی ادامه داد: می‌توان گفت بعد از حرکت نوین مرحوم علامه طباطبایی، اکنون شاهد تحولی بزرگ هستیم که با محوریت حوزه علمیه اجرایی شده است؛ از آن جمله می‌توان به تفاسیر موضوعی و تحقیقات قرآنی درباره مستشرقین اشاره کرد.
اعرافی گفت: بیش از ۲۰۰ درس تفسیر به صورت روزانه در حوزه علمیه ارائه می‌شود، مجموعه‌های تفسیری جامع از آیات عظام مکارم شیرازی، سبحانی و جوادی آملی نیز بازنشر می‌شوند و در کنار اینها بررسی مکاتب مختلف تفسیری، نقد آرای مستشرقین و مواردی مانند اینها هم مورد مورد توجه قرار گرفته‌اند.
 
مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور با اشاره به راه‌اندازی رشته‌های قرآنی و تفسیری در دانشگاه‌های مختلف کشور عنوان کرد: شبیه تمام این موارد در مورد نهج‌البلاغه هم شروع شده هر چند در ابتدای کار است.
 
وی ادامه داد: تعداد ترجمه‌های قرآن به فارسی هم از یکصد مورد گذشته که حاصل فعالیت نهادهای حوزوی و دانشگاهی است.
 
اعرافی با اشاره به کنشگری فعال سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: برگزاری مسابقات قرآنی به صورت سراسری و بین‌المللی، پیشرانی قوی در این زمینه است البته سازمان اوقاف باید در این زمینه اطلاع‌رسانی گسترده‌تری داشته باشد.
 
مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور افزود: برای تدوین مجموعه‌ای از تطورات مباحث قرآنی، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه باید گامی اساسی توسط اوقاف برداشته شود؛ این مجموعه می‌تواند به شکل نرم افزاری منتشر شود تا هم در دسترس افراد بیشتری قرار بگیرد و هم به صورت سالانه به روز آوری شود.
 
وی ادامه داد: مجموعه مذکور می‌تواند به صورت مقایسه‌ای میان فعالیت‌های جمهوری اسلامی و سایر کشورها نیز آماده شود یا بخشی به همین مسئله اختصاص یابد.
 
اعرافی با بیان اینکه دبیرخانه مسابقات معارفی می‌تواند به مرکز رصد و گردآوری فعالیت‌های قرآنی در گستره ایران تبدیل شود گفت: این مسئله مقدمه‌ای برای ایجاد رتبه‌بندی فعالیت‌های قرآنی در سطح دنیای اسلام نیز خواهد بود.
 
مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور ادامه داد: هر آنچه روی قرآن بیشتر کار کنیم، اثربخشی انقلاب اسلامی و نهضت امام خمینی(ره) را بیشتر و بهتر درک خواهیم کرد و موجب توسعه آن نیز خواهیم شد.
 
وی با بیان اینکه بعد بین‌المللی گفتمان انقلاب اسلامی باید مد نظر همه آحاد جامعه باشد گفت: مقاومت، یکی از محورهای این گفتمان است ولی تجلی انقلاب در گستره جهانی فراتر از اینهاست چون هر جای می‌رویم جای پای انقلاب را می‌بینیم که خریداران و خواهانی هم دارد.
 
اعرافی با اشاره به نقش تنظیم‌گری سازمان اوقاف در مجموعه فعالیت‌های قرآنی کشور عنوان کرد: اقداماتی هم که در زمینه برنامه‌های قرآنی ویژه نوجوانان اجرایی شده ستودنی است و البته اینگونه برنامه‌ها باید توسعه پیدا کنند.
منبع: خبرگزاری تسنیم استان قم /