رئیس اتحادیه صنف بافندگان، تولید و فروش فرش دستباف استان قم گفت: درحال حاضر حدود ۲۰ هزار بافنده فرش در استان قم فعالیت دارند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قمنا) به نقل از خبرگزاری دانشجو، ابوالفضل صادقی رئیس اتحادیه صنف بافندگان، تولید و فروش فرش دستباف استان قم در گفتوگویی خبری اظهار کرد: در سفر مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۹ به استان قم، باتوجه به ظرفیت این استان در حوزه تولید فرش دستباف مصوب شد که نمایشگاه دائمی تحت این عنوان ایجاد و به خانواده فرش دستباف قم اختصاص یابد.
وی افزود: این نمایشگاه در نزدیکی فرودگاه امام خمینی (ره) بوده و از نظر موقعیت مکانی در بهترین و استراتژیکترین منطقه قرار دارد. درحال حاضر سازه این نمایشگاه پیشرفت حدود ۷۰ درصدی داشته است.
رئیس اتحادیه صنف بافندگان، تولید و فروش فرش دستباف استان قم در ادامه تصریح کرد: متاسفانه به دلیل منابع مالی و برخی مشکلات این پروژه بعد از گذشت بیش از یک دهه هنوز به سرانجام نرسیده و تغییر دولتها نیز نتوانسته این مشکلات را برطرف سازد.
صادقی خاطرنشان کرد: هفته گذشته بود که به همراه مهندس بهنامجو سکاندار جدید استان، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری و مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان در محل این نمایشگاه حاضر شده و مشکلات و موانع این نمایشگاه را به اطلاع استاندار جدید قم رساندیم.
وی مطرح کرد: الحمدلله مهندس بهنامجو نگاه مثبتی به این حوزه داشته و اشراف خوبی نسبت به جایگاه قم در حوزه تولید فرش دستباف کشور داشتند. باتوجه به این موضوع ایشان دستور دادند مشکلات این پروژه در اسرع وقت احصا و برطرف شود.
صادقی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اعتبار مورد نیاز جهت تکمیل این پروژه عنوان کرد: برای بهرهبرداری از پروژه نمایشگاه دائمی فرش دستباف قم برآورد میشود حدود ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار لازم است که باید بخش خصوصی پرداخت کند.
رئیس اتحادیه فرش دستباف استان قم در ادامه با بیان اینکه قم سهم ۲۰ درصدی از صادرات فرش دستباف در کشور را دارد، گفت: فرش ایران به ویژه فرش قم جایگاه خوبی در بازار جهانی پیدا کرده و درصورتی که دولت بتواند مشکلات و موانع را برطرف سازد ما مانعی در بازار جهانی نخواهیم داشت.
وی افزود: درحال حاضر براساس آخرین آماری که داریم حدود ۲۰ هزار بافنده در استان قم در حوزه فرش دستباف فعالیت دارند.
صادقی در پایان با بیان اینکه از دولت چهاردهم تقاضا داریم بحث رفع تعهدات ارزی و تعرفه واردات ابریشم را دنبال کند، گفت: تعهدات ارزی و تعرفهای که برای واردات ابریشم از طرف دولت اعمال شده باعث ایجاد مشکلات مهمی برای تولیدکنندگان شده است. از دولت دکتر پزشکیان تقاضا داریم برای توسعه صادرات و گشایشهای اقتصادی هرچه سریعتر این موانع را برطرف کند.