به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، حجتالاسلام سید احمد مشرف در گفتوگویی رسانهای با موضوع «حضرت معصومه (س) الگوی زن مقاوم» که در تلویزیون اینترنتی پاسخ انجام شد، اظهار داشت: حضرت فاطمه معصومه سلاماللهعلیها همانند مادرشان حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها میتوانند بهترین الگو برای همه بهویژه زنان و دختران باشند.
وی با بیان اینکه در علم اخلاق و تربیت انتخاب الگو ضرورت دارد، افزود: قرآن هم به این اصل تربیتی اشاره کرده و پیامبر گرامی اسلام را بهعنوان بهترین الگو برای همه معرفی میکند و همچنین در روایتی که از امامزمان (عج) نقل شده ایشان فرمودند حضرت فاطمه زهرا (س) بهترین الگو برای من است.
معاون فرهنگی حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه حضرت معصومه (س) در بین زنان شبیهترین فرد به مادرشان حضرت زهرا (س) بودند گفت: زنان و دختران ما میتوانند با شناخت و معرفت حضرت معصومه (س) بهترین الگو را انتخاب کنند و از گفتار و رفتار ایشان برای کسب نور کمک بگیرند تا در طریق دینداری موفق باشند.
وی با بیان اینکه این بانوی مهاجره از زمان حضورشان در قم و بعد از وفاتشان بارگاهشان چراغ هدایتی برای همه بهویژه زنان و دختران شده است، گفت: در طول تاریخ زنانی که به این حضرات اقتدا کردند در عرصه علم، فرهنگ و حتی جهاد و مقاومت الگو و نمونه شدند.
مشرف با بیان اینکه در دوران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در مبارزات علیه رژیم ستمکار شاهنشاهی نقش زنان در تربیت فرزندان جهادی و مبارز و روحیه دادن و ترغیب آنها برای حمایت و دفاع از امام و مبارزه با ظلم و جور بسیار پر رنگ بود، گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد حضور جوانان در جبهههای جنگ با هدایت مادرانی بودیم که از حضرت معصومه (س) الگوی مقاومت و فداکاری گرفته بودند.
وی با بیان اینکه در دنیای امروز حرم حضرت معصومه (س) قرارگاه هدایت و راهبری برای بانوان کنشگر در عرصههای فرهنگی و اجتماعی است، خاطرنشان کرد: ازآنجاییکه برای حضرت زهرا (س) حرمی وجود ندارد آدرسی که به ما دادهاند حرم حضرت معصومه (س) است و همان آثار و برکات که از مضجع نورانی حضرت زهرا (س) کسب میشود در این بارگاه به درک آن فیوضات نائل میشویم.
معاون فرهنگی حرم مطهر بانوی کرامت با تأکید بر اینکه حرم حضرت معصومه (س) تنها حرمی است که دختران و بانوان ما میتوانند آن را بهعنوان مرکزی برای هدایت خود قرار دهند، گفت: مسئولان حرم مطهر به دنبال این هستند که فضا را بهگونهای رقم بزنند که برنامههایی که ویژه بانوان و دختران است در این حرم تقویت شود و این حرم مرکزی برای کنشگران فرهنگی و اجتماعی در حوزه بانوان و دختران شود.
وی با اشاره به برگزاری برنامههای اختصاصی بانوان برای بزرگداشت شهدای جبهه مقاومت در حرم مطهر بانوی کرامت، گفت: به دنبال اینکه رهبر معظم انقلاب کمک به جبهه مقاومت را بر همه فرض و واجب کردند، حرم مطهر بانوی کرامت پویشی را با عنوان لبیک یا خامنهای برگزار کرد و این اجتماعات برای اقشار مختلف از جمله اجتماع بزرگی برای دانشجویان دختر سراسر کشور و برنامه ویژهای برای بانوان برگزار شد.
مشرف با اشاره به برپایی نمایشگاه و موکب مهربانو ویژه بانوان در حرم مطهر، گفت: فعالیتهای بانوان در عرصههای فرهنگی و جهاد و مقاومت در موکبهای فرهنگی عرضه شد و در همین نمایشگاه و موکب غرفهای به کمکهای بانوان به جبهه مقاومت اختصاص یافت و کمکهای مردم جمعآوری شد.
وی با اشاره به معیارهای زن مقاوم ابراز داشت: زنان و دختران ما با مطالعه زندگانی و شخصیت حضرت معصومه (س) میتوانند چراغ هدایتی را برای زندگی خود انتخاب کنند؛ یکی از ویژگیهایی که زنان و دختران ما میتوانند الگو بگیرند نقش حضرت معصومه (س) در مقاومت و جهاد است.
معاون فرهنگی حرم مطهر بانوی کرامت اولین ویژگی یک زن مقاوم را ایمان قوی او دانست و افزود: با ایمان قوی ما میتوانیم منشأ موفقیتها آثار و برکاتی باشیم و حضرت معصومه (س) در مراتب بسیار بالای ایمان و تقوا قرار داشتند و به فرموده بزرگان تالی تلو معصوم بودند و درجه ایمانی ایشان بهگونهای است که برادرشان امام رضا (ع) لقب معصومه را به ایشان دادند که حکایت از مراتب ایمانی ایشان دارد.
وی افزود: از دیگر ویژگیهای زن مقاوم پایداری در برابر سختیها است که حضرت معصومه (س) در این زمینه هم الگو هستند؛ زندگی حضرت معصومه (س) را میتوانیم در دو بخش بررسی کنیم، ۱۰ سال اول که در محضر پدرشان بودند و ۱۸ سال بعد که در کنار برادرشان بودند؛ در دوره اول سختیهای زیاد و رنج و مشقت زیادی از طرف دستگاه عباسی بر اهلبیت وارد شد.
مشرف خاطرنشان کرد: پدر حضرت معصومه (س) سالها در زندان ظلم بنیعباس بودند و حضرت معصومه (س) شاهد این ظلم و جنایت بودند؛ ولی صبر و تحمل کردند؛ همچنین در زمان امام رضا (ع) در حملهای که به مدینه شد شیعیان بسیاری کشته شدند و خانههای اهل مدینه به غارت برده شد و وقتی سربازان میخواستند وارد خانه امام شوند ایشان مانع شدند و حضرت معصومه (س) شاهد همه این سختیها بودند.
وی ادامه داد: ویژگی دیگر زنان مقاوم با الگوگیری از حضرت معصومه (س) پایبندی به ارزشهای اسلامی است؛ ما در دینمان ارزشها و بایدها و نبایدهایی داریم که باید از روی بندگی و تعبد رعایت شود؛ برای مثال حجاب که در حقیقت یک وظیفه دینی و ارزش اسلامی است، حضرت معصومه (س) بهترین الگو برای حجاب بودند.
معاون فرهنگی حرم مطهر بانوی کرامت گفت: از دیگر ارزشهای دین مبین اسلام عفت و پاکدامنی است که بر هر زن مسلمانی واجب است آن را رعایت کند؛ عفت در حضرت معصومه (س) بهگونهای بوده که نگاه هیچ نامحرمی به ایشان نیفتاد؛ بنابراین در زمانی که دشمن هجمه شدیدی را علیه حجاب و عفاف و نظام خانواده به راه انداخته لازم است زنان و دختران ما کسانی را الگوی خود قرار دهند که برترین و سعادتمندترین افراد بودند.
وی از دیگر ویژگیهای زن مقاوم را خدمت به خانواده و جامعه دانست و افزود: خدمت به خانواده موجب اصلاح جامعه خواهد شد، زنان مقاوم با تأسی به حضرت معصومه (س) میتوانند تربیتکننده افرادی باشند که برای جامعه مفید هستند، حضرت معصومه (س) در ۱۷ روزی که در قم بودند جلساتی را داشتند و رهنمودها و هدایتهایی را برای زنان و بانوانی که محضر ایشان را درک کردند داشتند و این خدمت که ارتقای سطح فکری و فرهنگی جامعه است بزرگترین خدمتی است که در سیره حضرت معصومه (س) میبینیم.
مشرف افزود: مبارزه با ظلم و فساد از جمله اقداماتی بوده که حضرت فاطمه معصومه (س) انجام دادند؛ حکومت عباسی دو هدف را دنبال میکرد، یکی تثبیت قدرت و کنارگذاشتن خاندان اهلبیت از حکومت و دومین مورد هم ازدیاد ثروت و اسراف و خوشگذرانی است و برای این هدف خود ظلم زیادی را به جامعه تحمیل کردند و حضرت معصومه با روشنگریهایی که داشتند در مقابل هر دوی این موارد ایستادند.
منبع: خبرگزاری تسنیم استان قم/