مدیرعامل شرکت گاز استان قم گفت: چرا باید تمام سهم انرژی کشور را در سبد گاز بگذاریم و امنیت انرژی کشور را دچار مشکل کنیم؟ وزارت نیرو باید کمکاری خود در دولتهای گذشته را جبران و در بخش انرژیهای خورشیدی سرمایهگذاری کند و راندمان را بالاتر ببرد.
مرتضی خوشلهجه در گفتگو با خبرنگار نسیم قم، با اشاره به تمهیدات صورت گرفته برای بهینه کردن مصرف گاز در استان اظهار داشت: فعالیتهای ما در چند دسته تقسیمبندی میشود؛ بخش مربوط به برنامههای حوزه بهینهسازی و اصلاح الگوی مصرف میشود و بخش دیگر به برنامههای داخلی شرکت در حوزه تعمیرات اساسی تأسیسات و شبکه گازرسانی استان صورت میگیرد.
خوشلهجه گفت: ما در بخش تعمیرات تأسیسات، شبکه و خطوط لوله گاز ما در آمادگی صد درصدی هستیم. شرکت گاز هرساله در فصل گرم سال به آمادهسازی تأسیسات و بازسازی یا نوسازی شبکه و خطوط میپردازد تا در فصل سرما جریان گازرسانی پایدار و بدون قطعی صورت بگیرد.
مدیرعامل شرکت گاز استان قم بیان کرد: بخش بهینهسازی به چند دسته تقسیمبندی میشود؛ یک بخش بسیار مهم در حوزه ترویج فرهنگسازی اتفاق میافتد. ما از شیوههای مختلف تبلیغات، تولید محتوا و ابزارهای نوین رسانه در صداوسیما و رسانههای اجتماعی بهره میگیریم.
وی با تأکید براینکه دستگاههای دولتی، ارگانها و سازمانها نیز باید در زمینه صرفهجویی و استفاده بهینه پیشتاز باشند عنوان کرد: ما به مردم این توصیه را داریم که بهینه مصرف کنند، اما مهمتر از آن دستگاههایی هستند که در قوانین و اسناد بالادستی تکالیفی را عهدهدار هستند. بخشهای صنعت و فرهنگ طبق اسناد بالادستی و قانون اصلاح الگوی مصرف و بخشنامهها و مصوبات شورای عالی انرژی باید تکالیف محوله را به نحو احسن انجام دهند.
خوشلهجه تصریح کرد: ما سعی بر این داشتیم گامهای خوبی را بردایم. به عنوان مثال در آموزش و پرورش اقدامات خوبی را رقم زدیم. سال گذشته در طرح همیار گاز ۴۵ هزار دانشآموز تحت آموزشهای شرکت گاز با هدف مصرف بهینه و نکات ایمنی استفاده از گاز طبیعی قرار گرفتند. ماحصل این برنامهها این شد که با همراهی مردم در سال ۱۴۰۲ در بخش خانگی ۱۰ درصد صرفهجویی داشتیم و رتبه یک کشوری را کسب کردیم.
مدیرعامل شرکت گاز استان قم اظهار داشت: متوسط صرفهجویی کشوری در بخش خانگی ۳ درصد بود، درحالی که این رقم در استان قم ۷ درصد از متوسط کشوری فراتر رفت و نتیجه آن شد که ما ۵۷۸ میلیارد ریال پاداش به مردم قم اختصاص دادیم کمااینکه برخی از هماستانیهای ما هنوز قبض رایگان دارند.
وی افزود: ۷۵ درصد از همشهریان ما جزو خوش مصرفان هستند و تنها ۲ درصد از آنها جزو بسیار بد مصرفان محسوب میشوند. با وجود این شرایط مطلوب، ما نمیتوانیم بگوییم صد درصد افت فشار و قطعی گاز نخواهیم داشت، زیرا در تاریخ زمانی را داشتیم که دشمنان ما در سالهای گذشته حوادثی مانند انفجار خطوط سراسری در جنوب کشور و منطقه سلفچگان رقم زدند. بر همین اساس اقدامات پیشگیرانهای صورت گرفته تا موجب قطعی گاز خانگی نگردد.
خوشلهجه اذعان کرد: همکاران ما در شرکت ملی گاز ایران در بخشهای مختلف با بیش از ۸۰ هزار پرسنل آماده درحال خدمترسانی به جهت رفاه حال مردم هستند تا قطعی گاز اتفاق نیفتد. گاهی طی حوادث طبیعی مانند منطقه صفاشهر نشتی گاز داشتیم که ۲۰۰ مشترک قطعی گاز داشتند.
مدیرعامل شرکت گاز استان قم در راستای بازرسی از واحدهای مختلف و میزان اخطارها و قطعی آنها بیان کرد: موضوع بازرسی و پایش دستگاهای دولتی، واحدهای تجاری و صنوف همه ساله از ابتدای آذرماه آغاز میشد، اما امسال از ابتدای آبانماه با ورود جبهه سرد مصارف در بخش خانگی را به شدت افزایش یافت که نگرانی ایجاد کرد.
وی خاطرنشان کرد: به همین خاطر ما امسال از ابتدای آبانماه این بازرسیها را آغاز کردیم. ما تاکنون قریب به ۱۰۰۰ پایش را انجام دادهایم و در برخی موارد مانند صنوف قطعی گاز داشتیم. از این تعداد بازرسیها ۲۰۰ اخطار صادر شد. در بحث رعایت اصلاح الگوی مصرف دستگاههای دولتی باید از خود شروع کنند.
خوشلهجه عنوان کرد: در این راستا دستورالعملها به دستگاههای اجرایی ابلاغ شد و بر این اساس ادارات و مدارس ۱ ساعت پیش از شروع به کار و ۱ ساعت پیش از تعطیلی اجازه روشن بودن وسایل گرمایشی را دارند. واحدهای تجاری بزرگ پس از ساعت ۷ شب به بعد اجازه روشن کردن وسایل گرمایشی را ندارند. در برخی از موارد استفاده از وسایل غیرمجاز در سطح شهر را شاهد هستیم که با آنها به شدت برخورد شده است.
مدیرعامل شرکت گاز استان قم گفت: امسال مراجع زیرصلاح بخشنامهای را مبنی بر برخورد با متخلفان ابلاغ کردند و مسئولیت آن را به ادارهکل صمت محول کردند، ولی چنانچه ما این تخلفات را مشاهده کنیم قطعا چشمپوشی نخواهیم کرد و در جمعآوری وسایل غیراستاندارد اقدام میکنیم.
خوشلهجه در پاسخ به این سوال که میزان گازی که به نیروگاه سیکل ترکیبی انتقال پیدا میکند چقدر است، گفت: یک سوم مصرف سالانه گاز استان حدودا سی و چند درصد به نیروگاه تعلق میگیرد.
مدیرعامل شرکت گاز استان قم با اشاره به محدودیتهایی که برای مصرف گاز صنایع در نظر گرفته شده است بیان کرد: از دیرباز نیروگاهها در فصل سرد سال روی سوخت دوم میرفتند. بخشی از سیستمهای اداره کشور و وزارت نفت وظیفه تأمین سوخت مایع است و با هماهنگی که با وزارت نیرو دارند مخازن را در فصل گرم طی ماههای شهریور و مهر پر میکنند تا در زمستان دچار مشکل نباشند.
وی عنوان کرد: وزارت نیرو به تحقق تعهدات خود طی سالهای گذشته مبنی بر جایگزینی انرژیهای نوین مانند نیروگاههای خورشیدی و بادی چه میزان موفق بودهاند؟ این درست است که تمام سهم انرژی کشور را در سبد گاز بگذاریم و امنیت انرژی کشور دچار مشکل کنیم؟
خوشلهجه تصریح کرد: وزارت نیرو باید طبق رسالتی که در این سالها عهدهدار بوده است در بخش انرژیهای خورشیدی سرمایهگذاری کند و راندمان نیروگاهها بالاتر ببرد و به تکالیف قانونی خود رسیدگی کند.
مدیرعامل شرکت گاز استان قم درباره تعرفه گازبهای امسال اظهار داشت: تعرفه گازبهای امسال مانند سال گذشته افزایشی نداشته است. مصرف گاز طبیعی در ۱۲ پلکان طبقهبندی شده است. ۳ پلکان اول قیمت نازلی (هر مترمکعب ۷۵ تومان) دارند. خانوادههای محترم تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی چنانچه از پلکان اول مصرف کنند رایگان خواهد بود.
وی افزود: ۳ پلکان بعدی جزو مشترکین با مصرف متوسط هستند. پلکان ۷،۸،۹،۱۰ پرمصرف با بدمصرف و پلکان ۱۱ و ۱۲ جزو مشترکین بسیار پرمصرف و بدمصرف تلقی میشوند. تعرفه گازبهای دو پلکان آخر معادل نرخی است که با پتروشیمیهای کشور محاسبه میشود.
خوشلهجه اذعان کرد: ما در استان قم بیش از ۹۹.۵ درصد در بخش شهری از نعمت گاز بهرهمند است. بخشی که در آمار اعلام نمیکنیم، جزو بخشهای درحال توسعه مانند نهضت ملی مسکن و صنایع است که در اولیت اول ما قرار گرفتهاند.
مدیرعامل شرکت گاز استان قم بیان کرد: طی دو سال گذشته ۲ ایستگاه جدید در استان قم افتتاح شده است که نیازهای استان را تا ۲۰ سال آینده تأمین میکند. در بخش روستایی ۹۹.۴ از نعمت گاز طبیعی برخوردار هستند و استان قم از این بابت جزو استانهای سبز محسوب میشود.
منبع: خبرگزاری تسنیم استان قم/