اسلام رحمانی و مقاومت، دو روی یک سکه هستند
اسلام رحمانی و مقاومت، دو روی یک سکه هستند

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) گفت: اسلام رحمانی و مقاومت، دو روی یک سکه هستند، اما برخی فقط یک رو را گرفته اند؛ مقاومت ذیل رحمت است و اگر مقاومت نباشد رحمت در جامعه اسلامی انتشار نمی‌یابد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، حجت الاسلام رضا رمضانی، در همایش «مقاومت و امنیت» که امروز در سالن اجتماعات مجمع جهانی اهل بیت(ع) برگزار شد، گفت: یکی از مباحثی که در محافل علمی باید مطرح شود، تبیین مبانی مقاومت است.

وی درباره برخی کج‌فهمی‌ها در بین مسلمانان، تصریح کرد: امروزه عده‌ای از روشنفکران در کشورهای اسلامی، سخن از اسلام رحمانی می‌گویند که در این راستا و طبق سخن آنها باید آیات جهاد و مقاومت از قرآن و روایات حذف شود. از سوی دیگر اسلام تکفیری را گفته‌اند که ساختۀ دست استکبار است. هر کدام از این دو، دو تیغه‌ یک شمشیر است. به نام اسلام رحمانی درصدد ترویج صلح مطلق هستند و صلح مطلق به معنای پذیرش نظام سلطه است. ما در آیات و روایات صلح مطلق نداریم بلکه صلح عادلانه به معنای تلاش برای تحقق عدل است.

حجت الاسلام رمضانی درباره برخی اصول مسلم اسلام، گفت: ما دو اصل ایجابی داریم که باید روی آن بحث شود: اول، اصل کرامت است و دوم اصل عدالت. در غرب از کرامت و عدل سخن می‌گویند و خود را سردمدار حقوق بشر می‌دانند در حالی که اسلام ۱۴۰۰ پیش از کرامت و حق انسان سخن گفته است. همچنین ما دو اصل سلبی نفی ظلم و انظلام داریم که به معنای نفی تعدی و تجاوز و مورد ظلم قرار گرفتن است.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با بیان اینکه امروزه باید به زبان بین‌المللی و به زبان روز، جهاد را معرفی کنیم، درباره فلسفۀ جهاد در اسلام، یادآور شد: جهاد ابتدایی در اسلام برای کشورگشایی نیست بلکه جهاد در برابر ظلم، ستم و خودکامگی است؛ لذا تا زمانی که پیامبر(ع) در مکه بودند حرفی از جنگ نبود. در مکه ۷۵ بار نزد پیامبر(ص) آمدند و گفتند که ما آماده‌ جهاد هستیم اما ایشان فرمودند که من هنوز به جهاد امر نشده‌ام. حتی پس از هجرت به مدینه، جهاد دفاعی صورت گرفت و مسلمانان در برابر هجوم مشرکان «دفاع» می کردند.

وی ادامه داد: برخی معتقدند که همه‌ جنگ‌های دوران پیامبر(ص) دفاعی بود و جهاد ابتدایی نبود. به نظر من پیامبر(ص) سه یا چهار جنگ بیشتر نداشت و مابقی عملیات های نظامی بودند. همه‌ کشته‌های جنگ‌ها و عملیات‌ها در دوره پیامبر(ص) چهار هزار نفر بودند.

حجت الاسلام رمضانی در بخش دیگری از سخنان خود درباره مقاومت، گفت: برخی از علما در مورد جهاد ابتدایی اشکالاتی مطرح کرده‌اند اما مقاومت مورد پذیرش تمام علمای شیعه و اهل سنت است. ما سه نوع مقاومت داریم: مقاومت فردی، مقاومت در برابر حکومت‌های ستمگر و مقاومت در برابر اشغالگری.

وی اضافه کرد: در قرآن حدود ۴۰۰ آیه درباره مقاومت داریم و درباره هیچ‌کدام از فروع فقهی این تعداد آیه وجود ندارد، لذا به راحتی نمی‌توان از این آیات گذشت. یکی از آیات مهم، آیه ۷۵ سوره نساء است. بر اساس این آیه، هدف از مقاومت باید توحید باشد. در این راستا، سید حسن نصرالله نصاب جدیدی از مقاومت را به جهان گشود و روح توحیدی در رفتارهای او قابل مشاهده بود.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) تأکید کرد: اسلام رحمانی و مقاومت، دو روی یک سکه هستند اما برخی فقط یک رو را گرفته اند؛ مقاومت ذیل رحمت است و اگر مقاومت نباشد رحمت در جامعه اسلامی انتشار نمی‌یابد.

وی درباره ضرورت وحدت در جوامع اسلامی عنوان کرد: اگر کشورهای اسلامی کنار هم جمع می‌شدند، ما بزرگ‌ترین قدرت نظامی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی را داشتیم اما اجازه این کار را ندادند.

حجت الاسلام رمضانی به لزوم اهتمام مسلمانان به قضیه فلسطین اشاره کرد و گفت: امام خمینی(ره) قضیه فلسطین را قضیه موحدان و مستضعفان جهان می‌دانستند. از طرف دیگر، صهیونیست‌ها اعتقاد دارند که قوم مخدوم هستند و دیگران باید خادم آن‌ها باشند. در دنیا نژادپرست‌تر از صهیونیست‌ها نداریم و ناقض‌ترین نقض حقوق بشر را صهیونیست‌ها انجام دادند.

وی با بیان اینکه بر اساس آیات قرآن، وعده الهی این است که نصرت نصیب مجاهدان راه خدا می‌شود چون شجاعانه در میدان ایستادگی می‌کنند، افزود: برخی، آیات ۱۹۰ تا ۱۹۵ سوره بقره را درباره جهاد ابتدایی دانستند اما در تعلق آن به جهاد دفاعی شکی نیست.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) همچنین گفت: در روایات عنوان شده است که اگر مسلمانان ندای تظلم‌خواهی غیرمسلمانان را بشنوند و اقدام نکنند مسلمان نیستند. امروزه شاهد اجماع علمای شیعه و سنی را در خصوص مقاومت هستیم و دلیل عقلی برای مقاومت داریم. ظلم از امور قبیحه است و باید در برابر ظلم ایستاد و این نتیجۀ شعار «هیهات من الذله» امام حسین(ع) است.

منبع: خبرگزاری تسنیم استان قم/