خاک، آب و هوای قم آسیب‌دیده و شکننده است
خاک، آب و هوای قم آسیب‌دیده و شکننده است

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم با اشاره به وضعیت خشکسالی و توسعه نامتوازن صنعت در قم، محیط زیست این خطه را بسیار شکننده دانست و گفت: آب و خاک و هوای قم بر اثر ناملایمات دهه‌های گذشته، بسیار آسیب دیده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، محمدحسین بازگیر پیش از ظهر امروز در دیدار با فعالان حوزه صنعت بخش سلفچگان قم گفت: اهمیت و جایگاه محیط زیست در شرع مقدس اسلام و قوانین کشورمان کاملاً روشن و مشخص است، اما متأسفانه آنگونه که باید و شاید نسبت به این مسأله حساس و حیاتی توجه نشده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم با اشاره به وضعیت خشکسالی و توسعه نامتوازن صنعت در قم، محیط زیست این خطه را بسیار شکننده دانست و بیان کرد: آب و خاک و هوای قم بر اثر ناملایمات دهه‌های گذشته، بسیار آسیب دیده و امروز همه برای بهبود وضعیت طبیعت و محیط زیست استان تلاش کنند.

وی برخی از معضلات زیست محیطی در بخش سلفچگان قم را مورد توجه قرار داد و گفت: متأسفانه استقرار تعدادی از واحدهای آلاینده در این بخش، موجب ایجاد آلودگی‌های شدید زیست محیطی شده است و مسؤولان باید با توجه به ضرورت تأمین امنیت و سلامت مردم، این واحدها را تعیین تکلیف کنند.

بازگیر با اشاره به روند شکل گیری سایت ۱۸ هکتاری پسماند صنعتی سلفچگان، از بروز نابسامانی و تخلفات متعدد در این سایت طی سال‌های گذشته خبر داد و عنوان کرد: بر اساس قانون، مدیریت پسماندهای صنعتی برعهده تولیدکننده آن است و مسؤولان باید نظارت بهتری بر عملکرد واحدها داشته باشند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم بر ضرورت نوسازی خطوط تولید واحدهای صنعتی و استقرار صنایع پاک با فناوری‌های پیشرفته در بخش سلفچگان تاکید و ابراز کرد: باید به خوبی از ظرفیت‌های قانونی به ویژه قانون هوای پاک جهت حفظ و حراست از محیط زیست در این بخش بهره مند شویم.

وی رها کردن و سوزاندن پسماندهای خانگی و ضایعات کشاورزی را نیز یکی از مشکلات جدی در روستاهای قم عنوان کرد و افزود: ساکنان روستاها به ویژه دهیاران باید با توجه به آلودگی شدید پسماندها و پسماندسوزی برای آب و خاک و هوا، نسبت به مدیریت پسماندهای خود اهتمام جدی داشته باشند و آن را به مراکز مجاز منتقل کنند.

بازگیر با بیان اینکه باید تلاش کنیم فرهنگ حفاظت از طبیعت و محیط زیست در جوامع بومی و محلی توسعه یابد، خاطرنشان کرد: روستاییان می‌توانند با کنترل چرای دام، مدیریت آب کشاورزی، کاشت نهال، تغییر الگوی کشت، مدیریت صحیح پسماندها و مقابله با شکار و صید و قاچاق حیات وحش، محیط زیست را برای آیندگان خود حفظ کنند.

منبع: خبرگزاری تسنیم استان قم/