کاهش حوادث حریق در بافت فرسوده شهر قم
کاهش حوادث حریق در بافت فرسوده شهر قم

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قم از کاهش حوادث حریق در بافت فرسوده شهر قم خبر داد و گفت: امدادرسانی در مناطق بافت فرسوده به دلیل کم‌طبقه بودن ساختمان‌ها، آسان‌تر است اما برای دسترسی و عبور از کوچه‌ها به روش‌های ویژه نیاز داریم.

علی زندیه در گفتگو با خبرنگار حوزه شهری پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم از استقرار ایستگاه‌های آتش‌نشانی در سطح شهر به صورت پراکنده خبر داد و اظهار کرد: در محله‌های فرسوده مانند نیروگاه، آذر و انقلاب، در صورت بروز حادثه، نیروهای امدادی از دو یا سه ایستگاه به طور همزمان اعزام می‌شوند.

وی افزود: میانگین زمان رسیدن نیروهای آتش‌نشانی شهرداری قم در سطح شهر حدود ۳.۵ دقیقه است، که ۳۰ ثانیه سریع‌تر از استانداردهای جهانی است.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قم با اشاره به نقش بازگشایی‌ها و خیابان‌سازی‌ها در تسهیل دسترسی نیروهای آتش‌نشانی خاطرنشان کرد: کاهش ترافیک و بازگشایی مسیرها می‌تواند زمان رسیدن نیروها به محل حادثه را کاهش دهد و به بهبود عملکرد سازمان در مدیریت بحران کمک کند.

زندیه از کاهش حریق در بافت‌های فرسوده شهر قم خبر داد عنوان کرد: در بافت فرسوده ۲۰۰۰ هکتاری شهر قم از سال ۹۲ هر ساختمانی که قصد بازسازی یا نوسازی دارد یا به دنبال مجوز ساخت است و باید ایمنی آن توسط سازمان آتش‌نشانی تأیید شود.

وی اضافه کرد: در راستای کاهش حوادث حریق در مناطق بافت فرسوده برای ساختمان‌های مسکونی چهار طبقه و بالاتر و تمام ساختمان‌های غیرمسکونی و ایمنی آن‌ها بررسی و دستورالعمل‌های لازم ارائه می‌شود.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قم در خصوص امدادرسانی در مناطق بافت‌های فرسوده شهری تاکید کرد: در این مناطق به دلیل کم‌طبقه بودن ساختمان‌ها، امدادرسانی آسان‌تر است، اما ابعاد و دسترسی کوچه‌ها اهمیت زیادی دارد.

زندیه گفت: برای دسترسی و عبور از کوچه‌ها لازم است تا از خودروهای پیشران و موتورسیکلت‌های مجهز به سیستم اطفای حریق استفاده کنیم.