چالش ناپدید شدن نمادهای دینی در شهرهای زیارتی 
چالش ناپدید شدن نمادهای دینی در شهرهای زیارتی 

رئیس اداره گردشگری سازمان فرهنگی ،اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز گفت: یکی از معضلات امروز شهرهای زیارتی چالش ناپدید شدن نمادهای دینی مانند گنبد و مناره در توسعه سریع شهرها است. 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از شهر نیوز، علی نیّری در دومین نشست خبری رویداد ملی ایده پردازی سقاخونه که صبح امروز_ یکشنبه ۱۵ مهر_ در سالن رضوان شهرداری قم برگزار شد،اظهار کرد: شیراز در کنارمشهد، قم و طبس به عنوان ۳کلان شهر خاص به عنوان ارکان اصلی زیارت در کشور و ظرفیت مختلف در حوزه گردشگری میتواند تاثیر ویژای در توسعه زائر پذیری و فرهنگ زیارت داشته باشد.

وی افزود: ظرفیت های شهرداری ها در یک دهه اخیر از فضای کاربری، کوچ آرامی به سمت کارهای نرم افزاری و فرهنگی داشته که این اقدام ارزشمند است و  می‌توان آینده روشنی متصور شد.

رئیس اداره گردشگری سازمان فرهنگی ،اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز خاطرنشان کرد: نهاد ها ،سازمان ها و ادارت بسیاری وجود دارند که ذاتا برای توسعه فرهنگ زیارت ایجاد شدند اما امروز شاهد این هستیم که شهرداری ها در این حوزه فعال اند و به نظر میرسد تمام گروه های مختلف میتوانند در کنار این رویداد، گام برداشته و در حوزه فرهنگ زیارت تاثیرگذار باشند.

وی ابراز کرد: شهرهای ایران با تنوع فرهنگی متفاوتی چون مذهبی،قومی،جغرافیایی لازم است تا به واسطه رویداد های این چنینی از ظرفیت های یکدیگر برای جذب زائر استفاده کنند.

نیّری با بیان اینکه دین اسلام و مذهب شیعه مرزها را طی کرده و کشور های مختلفی در مراسماتی چون پیاده روی اربعین ابراز علاقه و همدردی کردند، تصریح کرد: در سطح ملی در کشور، فرایندی باید تعریف شود تا زائران ضمن زیارت بتوانند از ظرفیت شهرهای دیگر استفاده کنند.

وی با اشاره به اهمیت مسئله زیارت در شهر شیراز،اضافه کرد: شهرداری شیراز تاکنون تولیدات متنوعی به زبان‌های مختلف تولید کرده و تلاش شده تا حرم را با ظرفیت های موجود معرفی شود،ولی در مقایسه با شهرهایی مانند قم و مشهد در ابتدای مسیر است و به کمک این شهرها در مسیر توسعه زیارت نیازمند است.

رئیس اداره گردشگری سازمان فرهنگی ،اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز گفت:یکی از اشکالات کنونی در نظام شهرسازی شهرهای مذهبی، حذف و ناپدیدشدن نمادهای دینی مانند گنبد، مناره و غیره به‌خاطر نوع کاربری‌های اطراف حرم‌های مطهر است.