همانگونه که اوقاف با تبدیل بقاع متبرکه به قطب گردشگری بدنبال درآمد زایی است در طرح تبدیل قبرستان نو به باغ مزار هم میتواند به این هدف برسد.
هفته قبل به مناسبت هفته وقف حجت الاسلام اسکندری مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان قم در یک نشست خبری با اشاره به طرح شهرداری قم برای بازسازی قبرستان نو و تبدیل آن به باغ مزار گفت : به هیچ وجه اجازه نخواهم داد که این محل از حالت فعلی که قبرستان است خارج و به باغ مزار تبدیل شود !
آقای اسکندری علت این موضوع را عمل به نیت واقف قبرستان نو یعنی آیت الله حایری یزدی موسس حوزه علمیه قم اعلام کرد و گفت : در صورتی که شهرداری آن را به باغ مزار تبدیل کند از نیت واقف خارج خواهد شد .آقای اسکندری همچنین گفته است علی رغم مصوبه استانداری قم برای جلوگیری از دفن اموات در قبرستان نو ، اوقاف با طرح شکایتی در دیوان عدالت اداری این مصوبه را ملغی کرده و اداره کل اوقاف و امور خیریه همچنان میتواند نسبت به دفن اموات مطابق نیت واقف در قبرستان نو اقدام کند.
همانطور که میدانید شهرداری قم در یک سال گذشته برای تعریض خیابان اراک تمام ۱۳۲ مغازه جلوی قبرستان نو را به طور کامل تملک و طرحی را برای تبدیل این قبرستان به باغ مزار تهیه کرد ، با این وجود از همان نیمههای کار و پس از یک مصاحبه مدیر شهرداری منطقه ۷ مشخص شد که اختلافاتی بین شهرداری و اداره کل اوقاف برای اجرای این طرح به وجود آمده است.
آقای اسکندری و سایر مسئولان اوقاف قم یک علت دیگر هم برای جلوگیری از این امر بین می کنند و آن بد سابقه شدن شهرداری در تبدیل قبرستان وادی السلام به باغ مزاراست . آنها میگویند شهرداری قرار بود آرامستان وادی السلام را نیز پس از برداشتن دیوارها و همسان سازی قبور به باغ مزار تبدیل کند که از سالها قبل نیمه تمام باقی مانده است.
از دیگر سو شهرداری قم میگوید در صورتی که اداره کل اوقاف و امو خیریه اجازه دهد دیوارهای قبرستان نو هم به طور کامل برداشته شده و پس از همسانسازی و اجرای روشنایی و ایجاد فضای سبز ، بوستانی ۵ هکتاری برای زائران حرم کریمه اهل بیت فراهم می کنیم .
شهرداری میگوید بیش از ۶۰ شخصیت دینی ، سیاسی و فرهنگی در قبرستان نو آرمیده اند که ظرفیتی مهم برای جذب زائران است .
اما آقای اسکندری در نشست خبری خود نکته مهمی را نیز بیان کرده است که بسیار قابل تامل است .ایشان گفته است اداره کل اوقاف و امور خیریه بنا دارد بقاع متبرکه قم را با ایجاد طرحهایی به مراکز گردشگری و قطب گردشگری تبدیل کند.
آقای اسکندری ادامه داده است در یک سال گذشته ۲۵۰ میلیارد تومان از منابع اوقاف برای تبدیل بقاع متبرکه به قطب گردشگری هزینه شده است که نمونه آن امامزاده روستای فردو میباشد .
حال این سوال طرح میشود که اگر اداره کل اوقاف و امور خیریه به دنبال تبدیل بقاع متبرکه به مراکز گردشگری است و حاضر است از اعتبارات خود برای آن هزینه کند چگونه است که از طرح شهرداری قم برای تبدیل قبرستان نو به باغ مزار ( که همه هزینه آن را هم خود میپردازد و آنرا به مرکز گردشگری تبدیل میکند ) جلوگیری میکند ؟؟؟
رفتار اداره کل اوقاف و امور خیریه را در جلوگیری از تبدیل قبرستان نو به باغ مزار میتوان در درآمدزایی از آن ارزیابی کرد و دلیل آن هم اینکه تا لغو مصوبه استانداری برای جلوگیری از ممنوعیت دفن اموات پیش رفته اند.
این در حالی است که همانگونه که اوقاف با تبدیل بقاع متبرکه به قطب گردشگری قطعا بدنبال درآمد زایی است در طرح تبدیل قبرستان نو به باغ مزار هم میتواند به این هدف برسد ، بنابر این شایسته است اجازه دهد این طرح اجرا شود تا مناطق اطراف حرم سر و سامان یابد .