مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قم با بیان اینکه ۲۵ ایستگاه آتشنشانی در این شهر فعال است، گفت: استاندارد جهانی زمان رسیدن به محل حوادث چهار دقیقه میباشد که این زمان در قم به سه دقیقه و ۳۰ ثانیه رسیده که نشانگر وضعیت مطلوب است.
علی زندیه روز شنبه به مناسبت هفتم مهرماه و روز آتشنشان عنوان کرد: بیش از ۱۰۰ نوع عملیات به غیر از آتشسوزی، برای آتشنشانی تعریف شده و نیروهای این سازمان روزانه بهصورت متوسط با ۵۰ نوع حادثه مختلف درگیر هستند.
وی با اشاره به کاهش آتشسوزیهای واحدهای مسکونی در قم، گفت: تعداد آتشسوزیهای مسکونی از ابتدای امسال تاکنون ۶۹۳ مورد بوده که نسبت به مشابه سال گذشته۱۵۷ مورد کاهش داشتهاست.
سال گذشته ۸۵۰ مورد آتش سوزی ثبت شده بود.
وی با تأکید بر اهمیت بهروزرسانی تجهیزات آتشنشانی، تصریح کرد: با توجه به روند بلندمرتبهسازی و احداث ساختمان تا ۲۲ طبقه، باید تجهیزات و نردبانهای استاندارد، تهیه شود.
مجتمع تجاری و صنعتی قدیمی قم ناایمن است
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری قم با انتقاد از بیتوجهی به موازین ایمنی در برخی شهرسازیهای جدید، ادامه داد: در برخی خیابانها و بلوکهای ساختمانی در این مناطق ، امکان امدادرسانی مطلوب بهخاطر نوع کاربریهای ایجاد شده وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: مراکز تجاری، صنعتی و بافت فرسوده جزء مناطق پرخطر شهر قم از نظر موازین ایمنی است و تا استانداردهای لازم فاصله زیادی دارند.
زندیه ادامه داد: بیشتر مراکز تجاری و صنعتی قدیمی شهر قم ناایمن هستند و سبب شده تا آتشسوزی صنایع و مراکز تجاری با رشد ۲۵ درصدی روبهرو شود.
وی بیان کرد: برای جبران کمبود نیرو، مجوز جذب ۱۱۰ آتشنشان جدید صادر شده و بهزودی این افراد فعالیت خود را در سازمان آتش نشانی آغاز خواهند کرد.
هفتم مهرماه سال ۵۹ پس از حمله رژیم بعث به پالایشگاه آبادان تعدادی از نیروهای اعزامی آتشنشانی در حین امدادرسانی به شهادت رسیدند و برای بزرگداشت این شهدا، هفتم مهرماه بهعنوان روز آتشنشانی و خدمات ایمنی نامگذاری شدهاست.