اسلام دین رحمت در کنار مقاومت است
اسلام دین رحمت در کنار مقاومت است

دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) گفت: در هفته وحدت دو ویژگی حضرت محمد (ص) یعنی بُعد رحمت و بُعد مقاومت در برابر خودکامگی مورد توجه است که این دو باید در کنار هم باشند؛ اسلام، دین رحمت در کنار مقاومت است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، آیین اختتامیه رویداد بین‌المللی «نحن ابناءالحسین علیه‌السلام» به همراه رونمایی از «پوستر ویژه اربعین در ۶۳ کشور جهان» ظهر امروز در سالن اجتماعات مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) قم برگزار شد.

آیت الله رضا رمضانی؛ دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) طی سخنانی در این مراسم با  اشاره به فرارسیدن ایام وحدت، گفت: در هفته وحدت دو ویژگی حضرت محمد (ص) یعنی بُعد رحمت و بُعد مقاومت در برابر خودکامگی مورد توجه است که این دو باید در کنار هم باشند؛ اسلام، دین رحمت در کنار مقاومت است.

وی افزود: پیامبر اسلام، پیامبر جلال و جمال است؛ در تقسیم صفات، بحث جلال و جمال را برای خداوند مطرح شده است و این، در خود پیامبر ظهور و بروز می‌کند. جمال پیامبر در «رحماء بینهم» و جلال پیامبر در «اشداء علی الکفار» بروز می‌کند. آموزه‌های دینی هم مشحون از جلال و جمال است. ظهور حضرت مهدی (عج) نیز ظهور جلال و جمال دین است. حضرت مهدی (عج) آورنده صلح عادلانه است. امروزه خلطی بین صلح مطلق و صلح عادلانه صورت می‌گیرد؛ صلح باید بر محور عدل باشد و این قاعده قرآنی است.

آیت الله رمضانی با تاکید بر اینکه اربعین یک پیروزی بزرگ و پیروزی مبین از یک روایت‌گری جامع است، اضافه کرد: روایت‌گری جامع مثل حضرت زینب (س) را در طول تاریخ نمی‌توان پیدا کرد. یک پیروزی مجاهدانه در یک نوع روایت‌گری صحیح صورت گرفت، وقتی به کلمات حضرت زینب (س) مراجعه می‌کنیم زیباترین روایت گری آن هم از نوع جامع را انجام دادند که به ابعاد مختلف مثل بعد معنوی و ایثارگرانه می‌پردازند.

دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) ادامه داد: امروزه اربعین یک پدیده بزرگ و تمدنی است. اگر نگاه تمدنی به اربعین داشته باشیم، در آن صورت وظیفه اصحاب رسانه و هنرمندان خیلی وظیفه پررنگی خواهد بود.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به حضور ۲۱ میلیون زائر از ۱۰۰ ملیت در اربعین حسینی گفت: اربعین یک بحث تمدنی است که دشمن از هر فرصتی برای تحریف آن استفاده می کند، لذا باید با روایتگری صحیح از اربعین جایی برای تحریف آن باقی نگذاریم. وظیفه یک عالم، مبلغ و هنرمند مقابله با بدعت‌هاست.

آیت الله رمضانی افزود: مهم‌ترین ابعاد اربعین و عاشورا را می‌توان با ابزار هنر بیان کرد که ابزاری همچون عکس و تعزیه در این خصوص موثر است. نشان دادن مهمان‌نوازی مردم کربلا از زائرین با تصویر، جهان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی گفت: بعد سیاسی، فرهنگی و عاطفی اربعین از ابعادی است که می‌توان روی آن کار‌های زیاد کرد. بعد ایثارگرایانه نیز در اربعین قابل مشاهده است. در سال ۶۱ هجری قمری به اسرا در مسیر کربلا به کوفه و کوفه به شام، آب و غذا داده نمی‌شد، اما در اربعین شاهد هستیم که مردم برای خدمت به زائرین از آن‌ها خواهش می‌کنند. این موارد خدمت بسیار پرمعنا و اثرگذار است.

دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) نگاه تمدنی اربعین را مهم دانست و گفت: برای این نگاه می‌توان راهبرد و سند تعریف نمود تا نخبگان کنار هم جمع شوند و کار فاخر انجام دهند.

آیت الله رمضانی افزود: ۶۰۰ روایت در کتاب کامل الزیاره مربوط به زیارت امام حسین (ع) بیان شده و کسی که به دنبال ثواب، سلوک و بهره‌مند شدن از جلوه‌های اخلاقی باشد باید به دنبال چه چیزی جز زیارت امام حسین (ع) باشد؟

وی، زیارت عاشورا را تحلیل نیم قرن تاریخ اسلام عنوان کرد و گفت: عاشورا به ما آموزش می‌دهد که چگونه زیست کنیم. اگر بخواهد پدیده تمدنی اربعین جلوه گری کند باید سبک زندگی اهل بیتی آموزش داده شود. یکی از ویژگی‌های تمدن اربعینی سلوک الی الله و سلوک توحیدی است و انسان را عدالت خواه تربیت می‌کند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر اینکه برای تحقق عدالت باید هزینه کنیم، گفت: نمی‌توان از اربعین سخن گفت و از غزه و کشتار دسته جمعی و کودکان و زنانی که شهید می‌شوند سخن نگفت.

آیت الله رمضانی در پایان با قدردانی از برگزاری رویداد بین‌المللی «نحن ابناءالحسین علیه‌السلام» افزود: وظایف رسانه‌ها تبیین اربعین در ابعاد مختلف با ابزار‌های هنری است.

به گزارش تسنیم، رویداد بین‌المللی نحن ابناءالحسین علیه‌السلام به مناسبت اربعین حسینی و در قالب‌های عکس، سلفی، عکس‌نگاشت، کلیپ، مستند، مستند گزارشی، مصاحبه، پادکست و تولید محتوا با هوش مصنوعی؛ تدارک دیده شد که با استقبال گسترده از سوی پیروان اهل‌بیت (ع) در داخل و خارج کشور همراه شد.

منبع: خبرگزاری تسنیم استان قم/