مسئول انجمن اولیا و مربیان اداره کل آموزش و پرورش استان قم گفت: عدم توجیه عوامل اجرا کننده کار با سامانه ثبتنام دانشآموزان جهت درخواست سرویس مدارس، علت اصلی قطع این سامانه و اختلال در روند ثبتنام بود
رضا شهسواری در گفتگو با خبرنگار نسیم قم، با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه اطلاعرسانی خدمات سرویس مدارس به والدین گفت: آییننامه جدید با آییننامهی مصوب سال گذشته تفاوتهای فراوانی دارد. آموزش و پرورش طبق ماده ۲۴ از ورود به مقولهی سرویس مدارس ممنوع شد.
وی گفت: بر همین اساس ما صرفا نقش اطلاعرسانی را عهدهدار بودیم و از ۴۵ روز پیش این موضوع را اعلام کردیم. استان قم بیشترین ثبتنامی را به خود اختصاص داده است. هر کسی که متقاضی سرویس دانشآموزی است باید در سامانه سپند ثبتنام کند.
مسئول انجمن اولیا مربیان اداره کل آموزش و پرورش استان قم بیان کرد: تاکنون ۸۰ درصد در سامانه سپند ثبتنام کردهاند. اما برخی از خانوادهها به دلیل عدم صدور هدایت تحصیلی، مشخص نبودن مکان تحصیل و مشکلات ثبتنام دانشآموز خود در سامانه نامنویسی نکردهاند.
وی در رابطه با قطعی سامانه سپند، عنوان کرد: مشکل بزرگی که از مرکز به استانها سرازیر شد این بود که، در استانها سامانه را آنطور که باید برای عوامل اجرا کننده توجیه نکردند. سامانهای که بناست اولیا دانش آموزان مراجعه کرده و در آن ثبتنام کنند، به کلاس توجیهی و آموزشی به عوامل اجرا کننده در استانها نیاز داشت.
شهسواری تصریح کرد: ما این مورد را اطلاعرسانی کردیم؛ کسانی که درخواست سرویس مدرسه دارند باید در سامانه سپند ثبتنام کنند در غیر این صورت طبق قانون خدماترسانی را دریافت نمیکنند.
مسئول انجمن اولیا مربیان اداره کل آموزش و پرورش استان قم اظهار داشت: در سنوات گذشته آموزش و پرورش و مدیران مدارس به شهرداری کمکرسانی کرده و مسیر را هموار میکردند. بنابراین مشکلات کمتر بود.
وی با بیان اینکه امسال تقاضا برای سرویس مدارس افزایش یافته و خانوادهها خواستارند تا فرزندان را با سرویس تحت نظارت تاکسیرانی به مدرسه بفرستند، افزود: امسال اتحادیه تاکسیرانان زحمات زیادی را متحمل شدند. با این وجود امسال با مشکلاتی نیز مواجه خواهیم بود. ما با اینکه طبق قانون اجازه ورود نداریم ولی در کنار اولیای دانشآموزان باشیم و قدمهای ثمربخشی را برداریم.
نیاز به ۴۵۰۰ خودرو برای سرویس مدارس در قم
مدیرعامل سازمان نظارت بر تاکسیرانی شهرداری قم نیز پیش از این به خبرنگار تسنیم گفته بود که امسال تمام اقدامات برای ساماندهی سرویس مدارس به شهرداری و بلاخص تاکسیرانی واگذار شده است.
قاسم طالبی افزود: بهدلیل کم بودن زمان برای انجام مراحل قانونی، پیش ثبتنام سرویس مدارس با دریافت مبلغ ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به صورت علیالحساب انجام شد تا پس از تصویب نرخنامه، مراحل تکمیلی انجام شود.
وی تصریح کرد: سال گذشته شهرداری قم سرویس مدارس را برای ۱۴ هزار و ۷۰۰ دانشآموز در ۱۵۳ مدرسه ساماندهی کرد که نسبت به سال ۱۴۰۱ ، ۵۰ درصد افزایش یافته بود. اما امسال تاکنون ۲۵ هزار دانشآموز از یکهزار و ۱۹۰ مدرسه در سامانه سپند ثبتنام کردهاند و پیشبینی میکنیم این تعداد به ۳۵ هزار نفر افزایش یابد.
وی با اشاره به اینکه پوشش این میزان تقاضا نیاز به ۴۵۰۰ خودرو و راننده دارد گفت: این در حالی است که شهرداری قم سال گذشته ۱۴۰۰ خودرو را در این زمینه ساماندهی کرده است.
طالبی گفت: امسال تعداد دانشآموزان نسبت به پارسال ۸۰ درصد افزایش یافته، ولی شرایط احراز صلاحیت برای رانندگان سختتر شدهاست. ۱۲ شرکت ارائه دهنده خدمات برای سرویس مدارس در استان فعالیت دارند که تاکنون ۶ شرکت توانستهاند ضمانت نامه لازم برای سرویس مدارس را ارائه دهند.
منبع: خبرگزاری تسنیم استان قم/
- منبع خبر : خبرگزاری تسنیم