معاون حملونقل و ترافیک شهرداری قم از اقدامات برای هوشمندسازی ترافیک شهر قم خبر داد.
رضا خانهزاد یزدی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قم درباره قراردادهای تأمین سامانه هوشمند کنترل سرعت در شهر قم اظهار کرد: مناقصه یک قرارداد خرید تجهیزات کنترل هوشمند ترافیک در سال جاری در خصوص مناطق ۱ و ۵ و بلوار شهید سلیمانی، به امضا رسیده است.
وی افزود: بر اساس این قرارداد ۱۲ سامانه کنترل سرعت در نظر گرفته شده است که شامل ۳ سامانه در بلوار خلیج فارس، ۲ سامانه برای بلوار ۱۵ خرداد است که این محورها از جمله مناطقی است که تصادفات فوتی و جرحی سنگین دارد و هفت سامانه هم برای بلوار شهید سلیمانی در نظر گرفته شد که در پنج ماه آینده کد راهور میگیرد.
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری قم خاطرنشان کرد: علاوه بر این قرارداد و آنچه در گذشته روی داده است عملاً تا پایان سال تعداد ۶۲ سامانه کنترل سرعت به تجهیزات کنترل هوشمند ترافیک در قم اضافه میشود.
خانهزادیزدی اضافه کرد: سال ۱۴۰۱ تعداد ۷ سامانه در کل شهر قم وجود داشت و تا پایان سال ۱۴۰۳ این رقم ۶۲ میشود که عددی بسیار مهم است و یک انقلاب در این زمینه محسوب میشود.
وی با اشاره به اینکه هزینه هر دوربین کنترل سرعت که نصب شود یک میلیارد تومان است، گفت: در حال حاضر تقریباً ۲۰ تا ۳۰ هزار ثبت تخلف سرعت به صورت روزانه در سطح شهر قم وجود دارد.
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری قم گفت: بنا بود که از جرایم وصول شده در شهر یک درصدی به شهرداری اختصاص یابد، اما این مهم صورت نگرفت.
خانهزادیزدی افزود: قرار بود درصدی که در قانون مشخص شده از میزان جرایم رانندگی به شهرداری اختصاص یابد تا صرف خرید دوربینها شود این مسئله محقق نشد و در مجموع اقدامات حوزه هوشمندسازی ثبت تخلفات در حال حاضر برای شهرداری قم تنها هزینه است.
سیدوحید محسنی هفته گذشته نیز در گفتو گو با خبرنگار تسنیم در قم درخصوص اجرای طرح اتصال چراغهای تقاطعهای هوشمند قم به برق پایدار اظهار کرد: در این زمینه قراردادی برای تعداد ۴۰ تقاطع هدف بسته شد.
وی افزود: در زمان شروع کار ۴۶ تقاطع زمان دار در قم وجود داشت که قرارداد با ۴۰ تقاطع بسته شد و در حال حاضر نزدیک به ۵۴ تقاطع زمان دار در سطح شهر قم وجود دارد.
مدیر مرکز کنترل ترافیک شهرداری قم ادامه داد: از این ۴۰ تقاطع که برای اجرا در دست است، ۱۰ تقاطع به برق اضطراری UPS متصل است و ۱۰ تقاطع دیگر تا ۱۵ شهریور متصل میشود و در مجموع از هدف ۴۰ عدد، تعداد ۲۰ تقاطع انجام و تا پایان شهریور به ۳۰ عدد میرسد.
وی با تأکید بر اینکه در قراردادی که بسته شد برق پایدار با استفاده از سامانه خورشیدی تأمین میشود، گفت: سامانههای UPS نصب شده به صورت موقت مورد استفاده است و برق همگی تقاطعها با سامانه خورشیدی تأمین خواهد شد.
محسنی افزود: باطریهای شارژ شده توسط سامانه خورشیدی تا ظرفیت نزدیک به ۳ و نیم ساعت شارژ انجام میدهد و از این رو خاموشی در تقاطعها اتفاق نمیافتد. ابتدا مرحله هوشمند سازی تقاطعها به طور کامل اجرا میشود در مرحله بعدی طرح پیاده سازی برق خورشیدی اجرا خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه هوشمندسازی نظارت ترافیکی در شهر موجب ارتقای سطح ایمنی و افزایش انضباط ترافیکی خواهد شد، گفت: در شهر قم به ۱۰۰ تقاطع همسطح هوشمند نیاز داریم.
مدیر مرکز کنترل ترافیک شهرداری قم درباره مزیتهای تقاطع هوشمند گفت: در این تقاطعات بر اساس حجم اشغال تقاطع، تصمیمگیری برای چراغ انجام میشود و بررسی بر اساس نرمافزار مرکزی امکانپذیر است و علاوهبر برق شهری از برق خورشیدی نیز تغذیه میشود.
منبع: خبرگزاری تسنیم استان قم/