میزان پیشرفت واحدهای نهضت ملی مسکن در قم چقدر است
میزان پیشرفت واحدهای نهضت ملی مسکن در قم چقدر است

مدیرکل راه و شهرسازی قم آخرین وضعیت میزان پیشرفت واحدهای نهضت ملی مسکن در استان را تشریح کرد.

حسین زنجیرانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قم با اشاره به میزان پیشرفت واحدهای نهضت ملی مسکن در استان قم اظهار داشت: به تناسب زمان شروع پروژه‌ها پیشرفت متفاوتی دارند. به‌طور مثال سایت ۱۷هکتاری پردیسان حدود بیش از ۹۵ درصد، سایت ۲۲هکتاری بیش از ۷۰ درصد، سایت۲۷ هکتاری حدود ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

زنجیرانی ادامه داد: این آمارهای موجود به طور متوسط تقریبا شامل تمام سایت‌های سطح استان قم می‌شود. سایت ۵۶۰ هکتاری که به جهت تعداد واحد مسکونی یکی از بزرگترین پروژه‌ها است، حدود ۳۵درصد پیشرفت فیزیکی دارد. به همین تناسب، سایت‌های پرنیان و قنوات نیز پیشرفت‌های ۲۰ تا ۳۰ درصدی را شاهد هستیم.

مدیرکل راه و شهرسازی استان قم درباره‌ بررسی علل افزایش میزان آورده متقاضیان بیان کرد: شروع این طرح از سال ۱۴۰۰ بود و آن زمان عدد اولیه آورده و تسهیلات بانکی مورد نیاز نیز اعلام شد. به تناسب تعدیل و تورم سالیانه و با توجه به اینکه مبالغ تا زمان اتمام واحد به صورت علی‌الحساب قابل پرداخت است؛ همان طور که مبلغ آورده در سال گذشته اعلام شده بود به‌روز شد.

وی عنوان کرد: سال گذشته حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تومان آورده، با تسهیلات وام بانکی ۵۵۰ میلیون تومان برآورد شد. آخرین جلسه شورای عالی مسکن یک مصوبه‌ای مبنی بر این بود که تسهیلات تا سقف ۸۰۰میلیون تومان افزایش پیدا کند، درحال حاضر منتظر ابلاغیه بانک مرکزی به شبکه بانکی سطح کشور هستیم.

زنجیرانی تصریح کرد: استان قم یکی از ارزان‌ترین استان‌های کشور در اجرای طرح نهضت ملی مسکن است. یکی از دلایل این که با حجم بالای متقاضی روبرو هستیم به همین موضوع برمی‌گردد. ما همچنان روی آورده‌ سال ۱۴۰۰ [هر سه ماه ۴۰ میلیون تومان] پروژه را پیش می‌بریم؛ علیرغم اینکه عددها نسبت به آن سال، که به‌طور متوسط سالی ۳۵ تا ۴۰ درصد تورم سالیانه بود و ۲ تا ۳ برابر افزایش یافته است، ما شرایط را به همان روال ۳ ماه یکبار نگه داشته‌ایم.

مدیرکل راه و شهرسازی استان قم اظهار داشت: برای اینکه این پروژه از دست مردم نرود، طرح‌های جایگزینی دیگری متناسب با آن پیش‌بینی می‌شود. در مراحل واحدهای یک طبقه به صورت سفت‌کاری و نما پروژ را تحویل دادیم [ساخت مرحله‌ای]. چنانچه وام بانکی تزریق شود، پروژه در مراحل سفت‌کاری و نما با همان تسهیلات ۵۵۰میلیون تومان قابل تحویل است.

وی افزود: در پروژه‌های یک طبقه اگر هزینه آماده‌سازی را از متقاضی که حدودا ۲۰۰ میلیون تومان به‌صورت اقساطی در ۲ سال گرفته شود، با دادن تسهیلات می‌توان پروژه را پیش برد. در پروژه‌های واگذاری زمین که داشتیم، حدود بیش از ۲۰ هزار قطعه زمین توزیع کردیم؛ به این شکل بود که فقط ۴۰ تا ۴۲ میلیون تومان اولیه به عنوان قسط اول آماده‌سازی از مردم گرفته می‌شد و زمین به مردم تحویل داده می‌شد، مابقی هم به صورت اقساطی در ۲ سال و در طرح جوانی جمعیت تا ۱۰ سال ادامه میافت.

زنجیرانی اذعان کرد: برای اینکه بتوان به صورت مرحله‌ای در بلندمدت ساخت، با آورده‌ و نقشه‌ دلخواه خود مردم و با تزریق تسهیلات بانکی این طرح به موفقیت نزدیک‌تر خواهد بود. در برخی استان‌ها و حتی پروژه‌های داخل استان قم، آورده‌ هرماه ۴۰ تومان، به‌صورت هر ۳ ماه ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیون تومان هم افزایش داشته است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان قم در پاسخ به این سوال که اگر برخی از مردم این مبلغ آورده‌ ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون را نداشته باشند باید چه کنند، بیان کرد: این عدد حدودی ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تومان سال گذشته اعلام شد چند راهکار جایگزین برای آن داشتیم. یکی از این راهکارها انتقال به پروژه‌های یک طبقه‌ سفت‌کاری و نما یا پروژه‌های واگذاری زمین است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا ظرفیت موجود برای انتقال زمین داریم، متذکرشد: این امکان برای متقاضیان فراهم شده است که از طرح انبوه‌سازی انصراف و به طرح دریافت زمین منتقل شوند. ما هر ۲ الی ۳ ماه یک‌بار حدود ۲ هزار قطعه زمین متناسب با اخذ سند و الحاقات استانی عرضه می‌کنیم و این عدد قابلیت تعمیم هم دارد. 

زنجیرانی عنوان کرد: امروز در بحث مسکن حدود ۷۰ تا ۸۰درصد هزینه‌ زمین است که متقاضی با پرداخت یک قسط ۴۰ میلیون تومانی این مسیر را طی می‌کند. راهکار دیگر ما این بود که در پروژه‌های انبوه‌سازی سعی بر فشار بر شبکه‌ بانکی اعمال شد که متناسب با تزریق آورده، تسهیلات شبکه بانکی هم تزریق شد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان قم گفت: امروز در پروژه ۵۶۰ هکتاری پردیسان که پروژه به نما رسیده و تأسیسات آغاز شده است، این پیشروی پروژه با آورده مردم نبوده، بلکه شبکه بانکی کمک کرده به پروژه تزریق شده است.

منبع: خبرگزاری تسنیم استان قم/