به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، محمد رضا حاجی رضا رئیس سازمان جهادکشاورزی قم در این خصوص بیان داشت: از عمده محصولات باغی استان که در فصل تابستان برداشت میشود، میتوان به گیلاس با سطح حدود ۷۰۰ هکتار و تولید هفتهزار و ۸۰۰ تُن محصول، زردآلو با سطح حدود ۵۸۰ هکتار و تولید ۶ هزار و ۹۰۰ تُن، توت با سطح تقریبی ۵۸۰ هکتار و ظرفیت تولید یکهزار و ۲۰۰ تُن محصول، هلو با سطح نزدیک به ۹۰ هکتار و تولید یکهزار تُن محصول و همچنین آلبالو با سطح حدود ۴۰ هکتار و تولید ۵۰۰ تُن محصول، اشاره کرد.
وی افزود: به طور کلی تنوع محصولات باغی استان که در فصل تابستان برداشت میشود بالاست و باغداران قمی توانستهاند با تولید محصول با کیفیت، در بازار حضوری موفق داشته باشند.
گفتنی است ۲۲ هزار و ۵۰۰ هکتار باغ در قم موجود است و سالانه بیش از ۸۰ هزار تُن محصولات متنوع باغی در این استان تولید میشود که بیش از ۱۷ هزار تُن آن برای محصولات باغی اصلی در فصل تابستان است.
باغهای قم در مناطق مختلف استان از دشت گرفته تا نقاط کوهستانی ایجاد شدند و در هر کدام با توجه به موقعیت قرارگیری و شرایط آب و هوایی منطقه، محصولی خاص تولید میشود.
برای مثال در مناطق دشتی استان بیشتر محصولاتی نظیر پسته، انار و گل محمدی تولید شده و در نقاط کوهستانی نیز با توجه به شرایط آب و هوایی محصولاتی همچون گیلاس، گردو، قیصی و از این گونه میوهها، برداشت میشود.
بخش کشاورزی ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال ۸۰۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست
- منبع خبر : خبرگزاری ایرنا/قم