لزوم توسعه کمربند سبز برای مقابله با ریزگردها در قم
لزوم توسعه کمربند سبز برای مقابله با ریزگردها در قم

مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز قم گفت: افزایش ریزگرد‌ها در سال‌های اخیر مشکلات زیادی برای مردم قم ایجاد کرده و یکی از راهکار‌ها برای کاهش آن‌ها ایجاد و توسعه فضای سبز جنگلی و کمربند سبز است.

پیام جوادیان در گفتگو با خبرنگار تسنیم در قم با اشاره به موانع توسعه فضای سبز جنگلی و کمربند سبز در شهر قم اظهار کرد: با توجه به توسعه شهرنشینی و لزوم رسیدن به سرانه‌های فضای سبز استاندارد، حفظ کیفیت اکولوژیک فضای سبز در دستور کار است و هدف سال ۱۴۰۴ سرانه ۲۶ مترمربعی است.

وی با اشاره به محدودیت‌های توسعه فضای سبز در قم گفت: در این زمینه نیازمند همکاری و همیاری دستگاه‌های مختلف استان هستیم که مهم‌ترین محدودیت منابع آبی و اراضی واگذارشده به شهرداری است.

مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری قم با بیان اینکه لازمه توسعه فضای سبز تأمین منابع آبی و اراضی مناسب است بیان کرد: افزایش ریزگرد‌ها در سال‌های اخیر مشکلات زیادی برای مردم ایجاد کرده و یکی از راهکار‌ها برای کاهش آن‌ها ایجاد و توسعه فضای سبز جنگلی و کمربند سبز است.

جوادیان تصریح کرد: هرچند شهرداری در سال‌های اخیر تلاش کرده با منابع آبی پایدار توسعه فضای سبز را فراهم کند، اما نیاز داریم حداقل منابع آبی مورد نیاز با همکاری دستگاه‌های ذیربط اختصاص یابد که یکی از این منابع پساب فاضلاب است.

وی ادامه داد: امیدواریم بتوانیم با همکاری نهاد‌های مختلف استان به سرانه برنامه‌ریزی‌شده برای سال ۱۴۰۴ دست پیدا کنیم. 

به گزارش تسنیم، گرد و غبار در هفته‌ها و روزهای گذشته، آسمان استان قم را فراگرفته، به طوری‌که هفته قبل سه روز متوالی ادارات استان را به تعطیلی کشاند. سال‌هاست مردم قم با این معضل مواجه هستند و سالانه بیش از ۷۰ روز آلوده و ناسالم در استان ثبت می‌شود، اما متاسفانه اقدامات انجام شده در طی این سال‌ها ناکافی بوده و جوابگو نیست.

از مساحت حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتاری استان قم ۳۰ درصد آن تبدیل به کانون‌های ایجاد گردوغبار شده که شرایط ۳۰ الی ۴۰ هزار هکتار آن بسیار نامناسب و بحرانی است. 

در حالی که حدود ۵۰۰ هزار هکتار دیگر از مساحت استان نیز در حال تبدیل شدن به بیابان است، طی ۳۰ سال گذشته تنها ۱۳ هزار هکتار بوته‌کاری انجام شده است که مقایسه این اعداد نشان می‌دهد میزان اهتمام برای پیشگیری از معضل ریزگردها در قم با اغماض، نزدیک به هیچ است.

  به گفته کارشناسان اگر اقدام فوری و ملی برای مهار آن نشود، وضعیتی بسیار نگران کننده را رقم خواهد زد و تهران و ۶ استان سمنان، اصفهان، مرکزی، همدان، زنجان و قزوین درگیر کانون‌های جدید گردوغبار از نوع نمکی و خاکی خواهند شد.

انتهای پیام/