معاون فرهنگی آستان مقدس مسجد جمکران گفت: ما وقتی میخواهیم از زبان صاحب عزا در رسای امام حسین (ع) سوگواری بخوانیم، یکی از زیارتنامههای معتبر، زیارت ناحیه مقدسه است.
حجت الاسلام محمد باقر ولدان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قم، درباره زیارت ناحیه مقدسه گفت: ناحیه مقدسه هم زیارت است و هم از جانب ناحیه مقدسه صادر شده است.
وی افزود: زیارت یکی از نیازهای فطری انسانهاست، از آن جهت که انسان معجونی است مرکب از روابط اجتماعی و سرشت انسان و با انس و ارتباط با دیگران آمیخته شده است، لذا به دیدار یکدیگر رفتن و بازدید کردن نوعی نیاز فطری است.
معاون فرهنگی آستان مقدس مسجد جمکران گفت: اما در زیارت، وقتی انسان اقبال میکند به دیگری، از غیر او روبرگردان میشود. زائر وقتی به سمت زیارت شونده میرود، یعنی من با قلبم و فکرم و جانم به شما روی آوردم.
ولدان با تاکید بر اینکه زیارت در آموزههای دینی ما از ارزش و مقام خاصی برخوردار است، گفت: خصوصا زیارت امام حسین (ع)؛ همان حسینی که نه تنها در ولادت و طول حیات و نه تنها در شهادتش، بلکه برای زیارت پس از شهادتش هم مقام و منزلت والایی قرار گرفته تا جایی که فرمودند کسی که با معرفت حسین(ع) را زیارت کند انگار خدا را در عرش زیارت کرده است.
وی با بیان اینکه این زیارت اگر با ذکر مصیبت همراه شود، اجر مضاعف دارد، تاکید کرد: کسی که بگرید یا بگریاند، یا حالت گریه بر خود بگیرد در رسای امام حسین(ع)، بهشت خدا بر او واجب میشود.
نویسنده کتاب قطب نمای راه با اشاره به اینکه زیارت همراه با ذکر مصیبت نور علی نور است، تصریح کرد: آنهم از لسان یک امام معصوم، آن هم امامی که نه تنها فقط مثل ما شنیده باشد، بلکه تمام مصائب را دیده باشد، زیرا همه حقایق هستی بر امام زمان(عج) منکشف شده و به واسطه علم لدنی، حضرت مصائب و مصیبتها را با چشم میبیند.
ولدان افزود: آنوقت است که صاحب عزا اعلام میکند که ای جد من، اگر نبودم آن روز به حسب ظاهر شما را همراهی کنم و زمانه مرا به تاخیر انداخت، در رسایت صبحگاهان و شامگاهان گریه میکنم، تا به جای اشک خون گریه کنم.
وی با بیان اینکه ناحیه مقدسه در واقع از جانب امامزمان (عج)است، گفت: این اسم رمزی استکه به عنوان تقیه در زمان اهل بیت (ع) به کار برده میشده است.
نویسنده کتاب نظریه حکومت تربیت محور با اشاره به اینکه ما دو زیارت ناحیه مقدسه داریم، تصریح کرد: یکی در سال ۲۵۲ هجری قمری از ناحیه مقدسه امام هادی (ع) صادر شده و دوم از جانب امامزمان(عج) است که در کتاب بهار و مزارالکبیر و از زبان شیخ مفید نقل شده است.
ولدان افزود: در این زیارت ۳ هزار و ۴۰۰ واژه به کار گرفته شده و صد سلام وجود دارد که هر کدامیک تفسیر مخصوص به خود دارد. این زیارت یک شجرنامه و سلسه حیات طیبه بندگانخاص خداست که سلسله نبوت توسط امام زمان (ع) بیان میشود.
معاون فرهنگی آستان مقدس مسجد جمکران گفت: بخشهای مختلف این زیارت از سلوک حسینی و سبک زندگی حسینی گرفته تا بیان زمینه قیام حسینی و اتفاقاتی که در زمان امام حسین (ع) و روز عاشورا پیش آمد، همه اینها از زبان امام زمان (عج) است.
ولدان افزود: امتداد عاشورا با صبر و وفا اتفاق میافتد و اینکه اگر امام حسین (ع) نباشد، چه پیامدهایی در جامعه و حاکمیت اسلامی پیش میآید. در پایان زیارت هم با دعا به درگاه بینیاز از سوی حسینیان و عاشوراییان این زیارت خاتمه پیدا میکند.
معاون فرهنگی آستان مقدس مسجد جمکران گفت: پس ما وقتی میخواهیم از زبان صاحب عزا در رسای امام حسین (ع) سوگواری کنیم، یکی از زیارتنامههای معتبر زیارت ناحیه مقدسه است.
ولدان افزود: امیدوارم در فهم معانی و معارف این سوگنامه و زیارتنامه و مقتلخوانی بکوشیم و توفیق نشر ناحیه مقدسه از امام زمان(ع) را داشته باشیم، زیرا حضرت وقتی ظهور میکند با روضه خوانی جدش خودش را معرفی میکند.
انتهای پیام/