کمبود فضای آموزشی در برخی از مدارس قم سبب تکمیل ظرفیت و عدم ثبت نام دانش آموزان در مدرسه نزدیک به محل زندگیشان شده و چالشی برای والدین و مدارس شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، کمبود فضای آموزشی در قم و بیتوجهی به این حوزه تبدیل به یک چالش شده که اگر چارهای نشود بر جدیت آن افزوده خواهد شد.
ایام امتحانات به پایان رسیده و بسیاری از خانوادهها به دنبال ثبت نام فرزندانشان در پایه تحصیلی بالاتر هستند. با توجه به اینکه هرچه مدرسه به محل زندگی نزدیکتر باشد هزینههای حمل و نقل کمتر و به نفع دانشآموزان است، والدین تلاش میکنند که محصل خود را در نزدیکترین آموزشگاه ثبت نام کنند، اما در برخی مدارس قم شرایط متفاوت است و معضل کمبود فضای آموزشی سبب عدم ثبت نام دانشآموزان در مدرسه نزدیک به محل زندگیشان شده است.
با توجه به گلایه والدین از این مشکل، به دبستان خاتمالانبیاء(ص) واقع در خیابان شهیدان فاطمی آمدیم تا پیگیر این موضوع باشیم.
ظرفیت ثبتنام تکمیل است!
پدر یکی از دانش آموزان که همراه با مدارک ثبت نام به این مدرسه آمده، به خبرنگار تسنیم گفت: ساکن کوچه ۲۱ صفایی هستیم، امروز برای ثبت نام پسرم که پایه دوم است به این مدرسه آمدیم اما میگویند ظرفیت ثبت نام تکمیل شده است.
وی با بیان اینکه سند خانه و مدارکی که اثبات میکند منزلمان در نزدیکی این مدرسه است را همراه خود آوردم، اظهار داشت: سال گذشته فرزندم در مدرسه غیر انتفاعی درس میخواند اما امسال هزینه آن را ندارم و میخواهم در همین مدرسه که نزدیک منزلمان است ثبت نام کنم.
این شهروند قمی افزود: شعار نزدیکترین مدرسه به خانه است و هیچ دانشآموزی نباید روی زمین بماند، پس وقتی در منطقه ما مدرسه وجود دارد برای چه هزینه سرویس بدهیم و به مکانی دورتر برویم.
مدیر مدرسه خاتم الانبیاء(ص) قم در پاسخ به این مشکل به خبرگزاری تسنیم گفت: ظرفیت نام نویسی در پایه دوم نداریم. پارسال ۳۵ دانش آموزان کلاس اول داشتیم که همه آنها برای پایه دوم هم ثبت نام کردند.
جمعیت بالای ۳۲ نفر در کلاسهای درسی
شاپوری افزود: جمعیت کلاسها بیش از حد ظرفیت است، به طوری که کلاس ششم ۳۹ دانش آموز دارد و بقیه پایهها نیز در هر کلاس حداقل ۳۲ نفر هستند. دانش آموزان مازاد بر ظرفیت را به ستاد ثبت نام منتقل میکنیم و اگر جا نباشد آنها را در مدارس دورتر ثبت نام میکنند.
مسئول انجمن اولیا مدرسه خاتم الانبیاء(ص) قم نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با تأکید بر اینکه تکلیف ثبت نام دانش آموزانیکه در اطراف مدرسه هستند باید روشن شود، تصریح کرد: مسئولان باید برای افزایش سرانه آموزشی مدرسه و رفع دغدغه خانوادهها اقدام جدی کنند.
آموزش و پرورش به افزایش فضای آموزشی توجه کند
دانایی با بیان اینکه امروز مخاطب ما فقط شهرداری نیست، اظهار داشت: بلکه مدیرکل آموزش و پرورش هم است که باید به حداقل خواسته دانش آموزان که افزایش سرانه فضای آموزشی است توجه کنند.
وی با اشاره به اینکه پیشنهادات شهرداری درباره موقوفات اجرایی نمیشود، گفت: چون زمین وقفی است باید بر اساس موقوفه خودش عمل شود.
اجتهادی نیز در به خبرنگار تسنیم گفت: طبق ماده ۱۰۱ قانون شهرداریها، شهرداری سهم معابر و سهم عمومی را از زمینهایی که تفکیک میشود را دریافت میکند و طبق همان این اجازه را دارد که با حفظ تعهداتی در اختیار همان مالک قرار دهد، اما مشکل اساسی این است که پس از مدتی ماده واحده میشود و در کل موضوع پاک شده و مشکل باقی میماند.
مدیرکل نوسازی مدارس استان قم با تأکید بر اینکه داخل شهر با شدت با کمبود فضای آموزشی مواجه هستیم، عنوان کرد: در بخش اعتبارات هم دچار مشکل هستیم که هزینه ساخت نداریم، اما در صورتی که هم که خیرین به این بخش کمک کنند با کمبود زمین و فضا مواجه هستیم.
اجتهادی افزود: در خصوص تملک زمینهای در اختیار مدیریت شهری و شهراری باید یا آموزش و پرورش منابع مالی را تهیه و خریداری کند یا در قالب دیون یک تفاهمنامهای نوشته بین آموزش و پرورش و شهرداری نوشته شود.
هر دانش آموز نیازمند ۸ متر فضای آموزشی است
فراهانی، مسئول حقوقی اداره آموزش و پرورش ناحیه یک قم نیز در این باره تصریح کرد: استاندارد فضای آموزشی بر اساس سند تحول به ازای هر دانش آموز باید ۸ متر مربع فضا باشد که اگر بخواهیم به استاندارد کشوری برسیم، برای ۳۰۰ دانش آموز باید ۲هزار و ۴۰۰ متر فضا داشته باشیم.
وی با بیان اینکه به طور استاندارد باید در هر کلاس ۲۲ دانشآموز حضور داشته باشند، گفت: متأسفانه به خاطر مشکلاتی که وجود دارد جمعیت بسیاری از کلاسها بیش از ۳۰ نفر است.
سرگردانی خانوادهها برای ثبت نام دانش آموزان
مدیر مدرسه خاتم الانبیاء(ص) قم در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه اگر شهرداری کمک کند و ۳۰۰ متر زمین مجاور مدرسه به این مجموعه اضافه شود بسیاری از مشکلات ما حل میشود، اظهار داشت: با الحاق این زمین میتوانیم حداقل ۴ کلاس درسی جدید اضافه کنیم و فضای حیاط آموزشگاه را هم گسترش دهیم.
به گزارش تسنیم، شهردار منطقه هفت قم نیز برای اقدامات افزایش فضای این مدرسه قول مساعدت داد و گفت باید بین آموزش و پرورش و شهرداری مذاکراتی انجام شود.
با توجه به اینکه افزایش تعداد دانش آموزان در کلاسهای درسی به صورت بیش از حد ظرفیت سبب کاهش کیفیت آموزش و نارضایتی دانش آموزان و خانوادهها میشود. بنابراین ضروری است که مسئولان استانی هرچه سریعتر برای حل مشکل سرانه فضای آموزشی اقدام کنند.
انتهای پیام/