به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، آیتالله اعرافی در خطبههای نماز جمعه این هفته شهر قم، اظهار داشت: عبادت از ترس، عبادت از سر شوق به بهشت و آینده آخرت، عبادت برای شکر از خداوند عبادت از سر شوق و شیدایی در مقابل خداوند و عبادت از سر معرفت به خدا پنج درجه عبادت است.
وی با بیان اینکه هر مرحله بالاتر از مرحله قبل است و ویژگیهای مرحله قبل را دارد، گفت: در روایات بیان شده اگر کسی به پیشگاه خداوند حضور پیدا کرد و خواهشها و تمنایی دارد، اما وقتی وارد عبادت شد خواهش خود را فراموش کند، خداوند هم خواستهاش و هم بیشتر از آن به او میدهد.
امام جمعه قم بیان کرد: آنان که وارد عبادت حبی و معرفتی شدند و عبادت عارفانه و عاشقانه را پیشه کردند، لذتی را حس خواهند کرد که هیچ جای دیگری نیست.
وی با اشاره به فراز «وما أحلی المسیر إلیک بالأوهام فی مسالک الغیوب» گفت: اگر کسی چشم گشوده و عقل باز داشته باشد، صحنههای وسیعی از هستی را تماشا میکند که همه وجود او را تسخیر خواهد کرد و این لذتی فوق لذتها است.
مدیر حوزههای علمیه با بیان اینکه عبادت به دو بخش فردی و اجتماعی تقسیم میشود، عنوان کرد: برخی عبات جنبه فردی دارد و اختصاص به ارتباط میان عبد و رب دارد و برای روان کردن سیر حرکت انسان به سمت خداوند و درک محضر ربوبی است.
وی با بیان اینکه بخشی از عبادت جمعی است و با اجتماع انجام میشود که نماز جمعه، نماز جماعت و حج از جمله آنها است، ادامه داد: عبادات جمعی علاوه بر اینکه به رابطه فرد با خدا توجه دارد، پیوندهای اجتماعی، تربیت اجتماعی و ابعاد مختلف معنوی، اخلاقی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، امنیتی و سیاسی در زیرسایه خود قرار میدهد.
خطیب جمعه قم اضافه کرد: ابعاد اجتماعی ارتباط جمعی این به معنای این نیست که عبادت از خلوص فردی جدا شده باشد، زیرا خلوص فردی از شروط عبادت است و عبادت باید از شائبه ریا آن را پاک نگه داریم.
وی با بیان اینکه در عبادت جمعی، عبادتهای فردی و متقربانه در یک جمع انجام میشود و این رشتههای بهم پیوسته جامعه برکاتی را جلب میکند، گفت: همین صفوف به هم پیوسته باعث انقلاب اسلامی شد و می تواند آینده ایران و انقلاب اسلامی را تنظیم کند.
اعرافی افزود: خداوند در آیه ۷۰ و ۷۱ سوره احزاب میفرماید «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَقُولُوا قَوْلًا سَدِیدًا، یُصْلِحْ لَکُمْ أَعْمَالَکُمْ وَیَغْفِرْ لَکُمْ ذُنُوبَکُمْ ۗ وَمَنْ یُطِعِ اللَّهَ وَرَسُولَهُ فَقَدْ فَازَ فَوْزًا عَظِیمًا؛ ای اهل ایمان، متّقی و خدا ترس باشید و همیشه به حقّ و صواب سخن گویید تا خدا اعمال شما را (به لطف خود) اصلاح فرماید و از گناهان شما در گذرد. و هر که خدا و رسول را اطاعت کند البته به سعادت و فیروزی بزرگ نائل شده است».
امام جمعه قم با بیان اینکه خداوند در این آیه به تقوا و سخن سدید (محکم و درست) توصیه میکند، تصریح کرد: در روایات ۷۰ گناه برای زبان و سخن بر شمردند. سخن و زبان با بسیاری از گناهان رابطه مستقیم و غیرمستقیم دارد همان گونه که سخن صحیح مبدا بسیاری از عبادات است. قول سدید شامل محتوا، لحن، شیوه بیان و کیفیت سخن است.
اعرافی در رابطه با آیه ۷۱ سوره احزاب، بیان کرد: سخن سدید دو فایده دارد اول اینکه سبب میشود انسان از بسیاری از گناهان باز داشته شود و دوم اینکه باعث می شود خداوند عنایت معنوی به انسان داشته باشد.
وی ضمن تسلیت شهادت شهدای خدمت افزود: این حادثه تلخ و شکنندهای بود و خسارت سنگینی متوجه کشور کرد، اما همانند عملیات وعده صادق، برکات زیادی را نیز به همراه داشت.
مدیر حوزههای علمیه، گفت: از همه کسانی که در این حادثه اظهار همدردی کردند و همه مردمی که امواج انسانی را پدید آوردند و صحنههای دلنشین و جذاب را رقم زدند باید تشکر کرد. مردان، زنان و جوانان ما در قم، تهران، تبریز، تهران و بیرجند صحنه بسیار بزرگی از همبستگی ایمانی، انقلابی و ملی رقم زدند. آفرین بر شما مردمی که علیرغم همه مشکلات و سختیها به موقع قدر سرمایههای خود را میدانید به موقع تحلیلی درست دارید و در صحنههای انقلاب حضور پیدا میکنید.
وی تصریح کرد: اولین دستاورد این دو اتفاق بزرگ، انسجام داخلی و به نمایش در آمدن یک صحنه ای از همبستگی ایمانی، ملی و انقلابی بود. ما زیر فشار یک جنگ ترکبیی هستیم. اینکه در این فشار ملت ما اینگونه هوشمند و آگاه باشند و فریب نخورند، موقعیتها را بشناسند و نقد خود را ابراز کنند، اما هنگام حماسه در صحنه حضور پیدا کند نعمت بزرگی است و خدا را برای این نعمت شاکریم.
امام جمعه قم انسجام و عمق بیشتر در جبهه مقاومت را دستاور دوم دانست و گفت: سومین دستاورد این بود که در این حادثه اظهار اردات دیگر کشورها به ایران اسلامی افزایش پیدا کرد. بیش از ۸۰ کشور عرض تسلیت به رهبر معظم انقلاب، مردم بزرگ ایران و نظام اسلامی داشتند.
وی افزود: علیه ملت پرونده های دروغین زیادی ساخته میشود و یاوه گویان و مستکبران خونریز علیه ملتهای آزاده و ایران که پرچم آزادیخواهی در دنیا است حرف میزنند و پرونده بافی میکنند، اما در این موج اخیر، کشورهای زیادی آمدند و حتی برخی از کشورهایی که روابط دوستانه و نزدیک هم نداریم آمدند، زیرا عظمت و شکوه ملت ایران و بزرگی خدمتگزاران به آن را دیدند.
خطیب جمعه قم تاکید کرد: پیام این حادثه برای دولتمردان عدم رخوت در فاصله گذر تا استقرار دولت جدید است. دولتمران باید تکالیف خود را انجام دهند و به آن عهدی که شهید رئیسی بر آن استوار بود استوار بمانند.
وی ادامه داد: پیام این حادثه به مردم تقویت انسجام داخلی و حضور در انتخابات پیش رو است. ما باید انتخابات مشارکت بالایی را رقم بزنیم تا دنیا اصالت ملت ایران را بیشتر باور کند.
اعرافی در رابطه با پیام این حادثه به قوای مسئول، ضمن تبریک به مجلس جدید، گفت: وظایف قوا وظیفه حساس و سنگینی است. قوه مجریه و مقننه امسال آغاز برنامه هفتم را در پیش دارند. برنامه هفتم راهنمای قوه مقننه و مجریه است.
وی افزود: حرکت برنامهای قوی، حل مشکلاتی که در زمینه جذب سرمایهگذاری، مشارکت مردمی، صیانت از ارزش پول ملی، حل مشکلات اشتغال و مسکن، قدرت خرید مردم، مهار تورم، مسائل محیط زیستی و منابع طبیعی، روابط بینالملل، علم، فرهنگ و نخبگان از جمله مسائلی است که در برنامه هفتم مورد توجه قرار گرفته است.
مدیر حوزه های علمیه ضمن گرامیداشت ۱۴ و ۱۵ خرداد بیان کرد: قمیها افتخار دارند که امام (ره) از این شهر برخاسته است و ملت ایران افتخار دارد که با نائب امام زمان (عج) همراه شد.
وی با بیان اینکه در نهضت امام راحل چند نکته مهم باید مورد توجه قرار بگیرد و در این ایام یادآوری شود، اضافه کرد: نسل جدید ما باید به این سابقه تاریخی و گذشته افتخارآمیز، افتخار کند. شخصیت جامعالاطراف امام باید معرفی شود. اگر مراتب علمی، تقوایی، ایمانی و همه ابعاد شخصیت امام راحل را در نظر بگیریم از او انسان کم نظیر به وجود میآید.
خطیب جمعه قم بیان کرد: امام راحل در انقلاب فقط به خدا اعتماد داشت و اعتماد به خدا کنید که او همه گره ها را باز میکند. امام راحل همراه هیچ گروهی نشد و با متن مردم پیوند داشت. خیزش عمومی از اندیشه امام برخاست و بیداری ملت را به وجود آورد.
وی خاطرنشان کرد: امام خمینی(ره) ریشهها را شناخت و رژیم منحسوس پادشاهی که یک رژیم ضد دمکراسی و انسانی بود را مورد هدف قرار داد و در سطح کلان هم آمریکا و اسرائیل را مورد توجه قرار داد.
وی ادامه داد: امام راحل دارای رویکرد بینالمللی و جهانی بود و ابعاد فکر امام خمینی (ره) و نهضت ۱۵ خرداد اکنون در حال گسترش در عالم است و با رهبری رهبر معظم انقلاب این پرچم خونین عاشورای حسینی و انقلاب اسلامی در عالم در حال اهتزاز است و این ملت نیز این راه را همراهی می کند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در رابطه با مسائل فلسطین و غزه گفت: آنچه امروز در رفح در حال جریان است باید وجدانهای بشریت را بیدار کند. وای بر همه کسانی که بر این ظلم بیپایان، خونریری جنایتکارانه و حقکشی وسیع چشم بستهاند. امروز اگر امت اسلامی بیدار بود صفهای حجاج ما باید دهان اسرائیل را خرد کند و استخوانهای این غاصبان را بشکند.
وی خطاب به رژیم اشغالگر گفت: شما میخواهید یک ملت را قتل عام کنید. شما زنان، کودکان و بیماران را به خون میکشید که حماس را از بین ببرید. مگر حماس و حزبالله یک گروه در درون جامعه بزرگ هستند؟ این اشتباه محاسباتی شما است. محور مقاومت در عمق جامعه و هویت امت اسلام و فلسطین حضور دارد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: وای بر آمریکا، سازمان ملل و حکام منطقه و جهان اسلام. شما قتل عام یک ملت را می بینید و تکان نمیخورید. وای بر شما، بدانید موفق به حذف محور مقاومت نمیشوید. به فضل خدا و رهبری ما، انقلاب اسلامی، ملت ایران و محور مقاومت همچنان پیشتاز و سرافراز پیش خواهند رفت و دماغ شما را به خاک خواهند مالید.
انتهای پیام/