– اخبار استانها – به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از خبرگزاری تسنیم از قم، بهرام سرمست در سی و سومین نشست مدیران کل امور روستایی و شوراهای استانداریهای کشور که امروز در سالن کرامت استانداری برگزار شد، اظهار داشت: برگزاری چنین همایشهایی فرصت خوبی برای تبادل اطلاعات و تجربیات مدیران است […]
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از خبرگزاری تسنیم از قم، بهرام سرمست در سی و سومین نشست مدیران کل امور روستایی و شوراهای استانداریهای کشور که امروز در سالن کرامت استانداری برگزار شد، اظهار داشت: برگزاری چنین همایشهایی فرصت خوبی برای تبادل اطلاعات و تجربیات مدیران است تا اندوختهها و آموختههای مشترک به اشتراک گذاشته شود.
استاندار قم با بیان ویژگیهای خاص استان گفت: ویژگیهای استان قم وسیع نبوده و تک شهرستانی است اما در سطح کشور بیش از آنکه تأثیرپذیر باشد تأثیرگذار است، وجود بارگاه ملکوتی حضرت معصومه(س)، حضور مراجع معظم تقلید و وجود حوزههای علمیه و دانشگاههای متعدد جایگاه ویژهای به این استان بخشیده است.
وی بیان کرد: ۴ درصد جمعیت استان قم را جمعیت روستایی تشکیل میدهند اما ازنظر تشکلهای صنفی و مدنی این نهادها در سطح کشور وجه ممتازی دارند.
انتقاد معاون وزیر کشور از برخی مدیران خسته و بدون ایده در توسعه روستایی کشورمعاونت توسعه روستایی کشور توانایی تخصصی توسعه روستاها را نداردتهران| مسیر توسعه روستایی با شعار محقق نمیشود
سرمست تأکید کرد: روستاهای استان قم علیرغم قابلتوجه نبودن به لحاظ کمی ازنظر کیفی روستاهای توانمندی هستند.
استاندار قم خاطرنشانکرد: توسعه روستایی که مأموریت مشترک همه مسئولان است حلقههای مفقودهای دارد که در سطح کلان و سیاستگذاریها باید مدنظر قرار بگیرد
وی با تأکید بر اینکه فقدان استراتژی جامع برای توسعه روستایی به دولت خاصی ربط ندارد، تصریح کرد: اقدامات دولت تدبیر و امید قابلتقدیر بوده و در دفاع از عملکرد دولت تکتک مسئولان حرفی برای گفتن دارند اما در سطح کلی استراتژی جامعی که سهم بخش کشاورزی را تعیین کند را نداریم.
سرمست ابراز کرد: در استان قم برای مسئولان استان تکلیف کردهایم که برای هر بخش و روستا یک اولویت توسعه تعیین کنند و برای هویت قم باید تعیین وضعیت کرده باشند، تدوین سند توسعه در بخشهای مختلف ستاد تسهیل و اقتصاد مقاومتی را به مدیران استان تکلیف کردهایم.
استاندار قم با تأکید بر شناسایی موانع سرمایهگذاران و واحدهای تولیدی گفت: در حال تجربه تعیین اولویتهای توسعه روستایی با کمک گرفتن از خود بخشداران و روستاییان هستیم، در طی دیدارهای مردمی که در مساجد و اماکن روستاها داریم، از نزدیک این اولویتها را موردبحث و بررسی و چارهاندیشی قرار میدهیم.
سرمست با انتقاد از توجه اندک مدیران به توسعه روستایی اظهار داشت: این باور در بین مسئولان به وجود نیامده که توجه بیشتری به روستاها داشته باشند و کمترین توجه را به روستاها اعمال میکنند.
استاندار قم تأکید کرد: باید مسئولان خود را جای روستاییان بگذارند و برای آنها تصمیمگیری کنند تا زمانی که از روی اعتقاد و ایمان قلبی مسائل را دنبال نمیکنیم فاصله بین مسئولان و روستاییان در تصمیمگیریها از بین نخواهد رفت.
وی وجود خلأ قانون و قوانین موازی مکرر در توسعه روستایی را موردانتقاد قرار داد و گفت: آموزش قوانین و مقررات برای دهیاران و بخشداران باید در دستور کار مسئولان حاکمیتی قرار بگیرد.
سرمست در پایان خاطرنشان کرد: وزارت کشور وظیفه رفع خلأهای قانونی را بر عهده داشته و باید اقدامات لازم را در این زمینه در دستور کار خود قرار دهد و درنهایت آموزشهای لازم را به مسئولان روستایی فراهم کنند تا بستر توسعه روستاها هر چه بیشتر فراهم شود.