ساناز جوادی چهارشنبه شب در ارتباط ویدویی از سوئیس با اولین همایش تخصصی امنیت کسب و کار پیشگیری که چهارشنبه شب در تالار مرکزی شهر در قم برگزار شد، گفت: با توجه به پروژههایی که در سال آینده به زودی توسط دولت های مختلف از جمله دولت سوئیس و ارگان های مختلف سازمان ملل برای حمایت […]
ساناز جوادی چهارشنبه شب در ارتباط ویدویی از سوئیس با اولین همایش تخصصی امنیت کسب و کار پیشگیری که چهارشنبه شب در تالار مرکزی شهر در قم برگزار شد، گفت: با توجه به پروژههایی که در سال آینده به زودی توسط دولت های مختلف از جمله دولت سوئیس و ارگان های مختلف سازمان ملل برای حمایت از صنایع کشاورزی و دستی انجام می شود، سالی پرتکاپو برای صنایع ایرانی در عرصه حضور در جامعه جهانی خواهد بود.
وی افزود: در این زمینه باید فعالیت های مناسبی در زمینه برندینگ و حمایت از محصولات ایرانی را در قالب سیستم مالکیت فکری انجام دهیم، تمرکز اقتصاد ایران روی اقتصاد دانش بنیان است و به همین دلیل ارتقای سیستم مالکیت فکری دارای اهمیت فراوان است.
کارشناس حقوقی مالکیت فکری با ذکر این مطلب که سوئیس و اتحادیه اروپا برای افزایش تجارت با ایران در این سیستم دغدغه دارند، تصریح کرد: بازرگانان و شرکت ها و استارتاپ های ایرانی برای توسعه بازار به خارج از ایران این دغدغه را دارند که محصولات و ایده های آنها در بازار خارج از کشور به خصوص در اروپا با چالش مواجه شود.
وی گفت: عدم مدیریت و آموزش مشکلات بسیاری برای سرمایه گذاران و ایده پردازان ایجاد کرده است. کشورهای توسعه یافته ثبت این حقوق و ثبت آنها در بازارهای هدف را دنبال می کنند. بازرگانان ایرانی به دلیل عدم برندینگ بازارهای خود را از دست می دهند.
جوادی با ذکر این مطلب که کالاهای ایرانی باید به نام مناطق ایرانی برند شوند، گفت: اگر این کار انجام شود این کالاها با شکل برندینگ بهتری به شکل متمایز در بازارهای جهانی به فروش می رسد.
وی تصریح کرد: این کالاها تحت نظام برندینگ باید با کیفیت استاندارد بازار هدف عرضه شود. اگر چنین کاری انجام شود اعتماد خریداران به کالای ایرانی افزایش پیدا می کند. بسیاری از محصولات ایرانی بدون اسم ایران و به خصوص به شکل فله و با قیمت بسیار پایین به ویژه در بخش کشاورزی عرضه می شود.
جوادی یادآورشد: امروزه کشورهایی چون ترکیه و عمان و عراق کالاهای فله ایرانی را با برند خود به بازارهای هدف عرضه می کنند؛ مثلا فرش قم در اروپا شناخته شده است ولی وقتی بدون برند وارد این بازار می شود کسی این کالا را نمی شناسد و طبعا با قیمت پایین تری آن را می خرد.
وی گفت: مدیریت مالکیت فکری که صرفا منحصر به ثبت نباشد و استراتژی های استارتاپی و بازرگانی که به این سمنت نرود با شکست مواجه خواهد شد. نشان جغرافیایی در عرصه برندینگ اهمیت خاصی پیدا کرده است و ایران هم جزو کنوانسیون مالکیت فکری است که باید از این ظرفیت استفاده شود.
وی در پایان با ذکر این مطلب که مبحث نشان جغرافیایی نقش مهمی در ثبت برندینگ محصولات کشاورزی و صنایع دستی دارد، تصریح کرد: کلیه عوامل جریان تولید از تولید کننده اولیه و فروشنده مواد اولیه و… تا فروشنده شرکت بسته بند و صادر کننده باید در جریان تولید برند به خصوص در بحث نشان جغرافیایی نقش آفرین باشند.
انتهای پیام