به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از خبرنگار فارس در کاشان، به مناسبت ارتحال آیت الله نمازی، عضو مجلس خبرگان رهبری، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و نماینده ولی فقیه و امام جمعه اسبق کاشان مراسم ختمی امروز چهـارشنــبه ۱۱بهمن از ساعت ۱۵:۳۰ الـی ۱۷ در مصلای حضرت بقیه الله الاعظم (عج) […]
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از خبرنگار فارس در کاشان، به مناسبت ارتحال آیت الله نمازی، عضو مجلس خبرگان رهبری، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و نماینده ولی فقیه و امام جمعه اسبق کاشان مراسم ختمی امروز چهـارشنــبه ۱۱بهمن از ساعت ۱۵:۳۰ الـی ۱۷ در مصلای حضرت بقیه الله الاعظم (عج) کاشان برگزار میشود.
به این مناسبت گفتوگویی با نماینده ولی فقیه و امام جمعه کاشان و اعضای ستاد نماز جمعه کاشان انجام داده ایم.
فقدان فرمانده ای که خود سرباز انقلاب بود
حجت الاسلام و المسلمین سید سعید حسینی، نماینده ولی فقیه و امام جمعه کاشان با تسلیت ارتحال آیت الله عبدالنبی نمازی نماینده ولی فقیه و امام جمعه اسبق کاشان، اظهار کرد: آیت الله نمازی خود را سرباز انقلاب میدانست و هرکجا نیاز بود با فرمان رهبری به عنوان سفیر و سرباز ولایت و انقلاب حضور داشت و سرباز گونه ایثار می کرد فقدان این فرمانده دلیر که خود را ملزم به سربازی از ولایت می کرد، جانسوز است.
وی با اشاره به ابعاد شخصیتی این عالم ربانی افزود: آیت الله نمازی در جبهههای فرهنگی، نظامی، سیاسی، اخلاقی، تفسیر و علوم مختلف صاحب نظر بود و این ویژگی سبب شد به عنوان یک شخصیت ملی و فرمانده جهادی مطرح شود.
امام جمعه کاشان به شخصیت علمی و نظامی و جانبازی آیت الله نمازی در دفاع مقدس اشاره کرد و افزود: آیت الله نمازی با حضور به موقع در جبهه های جنگ و ایثار، برای انقلاب اسلامی ذخیره بود.
وی به برخی از ویژگیهای آیت الله نمازی اشاره کرد و گفت: ولایتمداری ایشان از ویژگی های خاص وی بود، بدون هیچ وقفه به فرمان مقام معظم رهبری پاسخ مثبت می داد.
وی با اشاره به ارتباط صمیمی وی با امام راحل(ره) افزود: ارتباط آیت الله نمازی با حضور در کلاسهای درس امام با ایشان آغاز شد و شخصیت انقلابی و مجاهدت و فقاهت امام بر شخصت آیت الله نمازی تأثیرگذار بود به طوری که آیت الله نمازی بعد از ورود به ایران از آغاز انقلاب در کنار امام و همراه بود.
به گفته وی امام خمینی (ره) با شناختی که از قدرت علمی و اجتهادی آیت الله نمازی در نجف و قم داشت مسؤولیتهای حساس و مهمی را از دادستانی کل کشور تا فرماندهی سپاه منطقه اصفهان و فرماندهی دفاع مقدس و نمایندگی ولی فقیه را به وی واگذار کرد.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی با اشاره به اینکه آیت الله نمازی حدود ۱۴ سال سکان دار اقامه نمازجمعه کاشان و نمایندگی، ولی فقیه در کاشان بود گفت: آیت الله نمازی قبل از امامت جمعه کاشان، نمایندگی مجلس خبرگان از استان بوشهر و در ادامه نیز نماینده مجلس خبرگان استان اصفهان شد.
وی خاطر نشان کرد: فعالیتهای علمی زیادی از جمله تفسیر قرآن، اقامه نمازجمعه، طرح مباحث اخلاقی خانواده و حجاب و عفاف، مباحث سیاسی در خطبههای نماز جمعه، تألیفات و تدریس درس خارج با حضور بیش از یکصد شاگرد از جمله برکات عمر آیت الله نمازی بود.
آیت الله نمازی در کنار رهبر معظم انقلاب اسلامی
وحدت محوری مهمترین ویژگی آیت الله نمازی
حجت الاسلام محمدرضا اسلامی تبار، امام جمعه موقت کاشان در خصوص ویژگی این عالم فرزانه اظهار کرد: آیتالله نمازی یک شخصیت انقلابی، معنوی و سیاسی بود و تمام ویژگیها در شخصیت این عالم تجمیع شده شده بود.
وی گفت: آیتالله نمازی از ابتدای انقلاب مسیر صحیح را پیمود و هیچ گاه دچار انحراف نشد و تا آخر عمر با برکت خود استوارتر از گذشته در مسیر انقلاب قدم برداشت و همین موضوع باعث شد تا بر محبوبیت اش در میان عموم مردم افزوده شود.
امام جمعه موقت کاشان با اشاره به اینکه آیتالله نمازی با وجود مسئولیتهای مختلفی که در طول چندین دهه خدمت به اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی داشت همیشه ساده زیست بود، گفت: آیتالله نمازی در این مدت نه از نظر مالی و نه از نظر تفکرات سیاسی و انقلابی تغییر نکرد.
اسلامی تبار با بیان اینکه آنچه که من از آیتالله نمازی مشاهده کردم آن است که تنها به دنبال انجام وظیفه و تکلیف بود، افزود: او خود را ملزم به تکلیف در مقابل رهبر می دانست و پذیرفتن امامت جمعه نیز به دنبال عمل به تکلیف بود.
وی یادآور شد: آیتالله نمازی بر حفظ وحدت میان مردم تاکید داشت و برهمین اساس همه برنامههای آیتالله نمازی وحدت محور بود و تا حد زیادی در این خصوص موفق بود و توانست همه اقشار مختلف منطقه را کنار هم به همکاری ترغیب کند.
امام جمعه موقت کاشان افزود: این عالم از شخصیتهای ملی بود به طوریکه که شخصیتی جهادی داشت و سالها در سپاه پاسداران فعالیت جهادی داشت و یک شخصیت انقلابی، معنوی و سیاسی بود.
اسلامی تبار همچنین یکی از مهمترین ویژگیهای شخصیتی آیتالله نمازی را ولایتمداری ایشان دانست و اظهارداشت: آیت الله نمازی به هنگام و در لحظه نیاز، پا در رکاب ولایت فقیه برای رفع نیاز و مشکلات تلاش میکرد و همیشه گوش به فرمان بود و بر حسب تکلیف عمل می کرد.
دیدار محسن رضایی با آیت الله نمازی
اجرای پروژه مصلای نماز جمعه کاشان، اقدام ماندگار آیت الله نمازی است
علیر ضا کاشانی نژاد، رئیس ستاد نماز جمعه کاشان در گفت و گو با خبرنگار فارس در کاشان اظهار کرد: این مرد فرزانه شخصیت جهادی بسیار قوی داشتند و هم اندیشی با طیف های مختلف مردمی را در برنامه های خود اجرا می کرد که می توان به اجرای پروژه عظیم مصلای بقیه الله الاعظم(عج) از مهمترین اقدامات ماندگار آیت الله نمازی در شهرستان کاشان اشاره داشت.
وی با اشاره به بعد فرهنگی آیت الله نمازی افزود: بعد از رحلت آیت الله سید مهدی یثربی نماینده فقید مقام معظم رهبری و امام جمعه کاشان، با ورود آیت الله عبدالنبی نمازی به کاشان، از یکم دی ماه سال ۱۳۸۵ ستاد برگزاری نماز جمعه به شکل و روش جدیدی برگزار شد.
رئیس ستاد نماز جمعه کاشان با اشاره به اقدامات انجام شده بعد از حضور آیت الله نمازی در کاشان گفت: آیت الله نمازی با حضور ۱۳ نفر از صاحب نظران و نمایندگان تشکلهای مختلف شورای هم اندیشی تشکیل داد که این شورا به صورت ماهیانه تشکیل جلسه داد.
رئیس ستاد نماز جمعه کاشان تأسیس حوزه علمیه خواهران فاطمیه در ضلع غربی مصلی بقیه الله الاعظم کاشان را یکی دیگر از دستاوردها و برکات حضور آیت الله نمازی در شهرستان کاشان برشمرد که می تواند در خصوص پرورش مبلغان دینی کار آمد باشد.
کاشانی نژاد یادآور شد: به پاس خدمات ۱۴ ساله آیت الله نمازی در کاشان، سال گذشته آیین تجلیل و تکریم از شخصیت وی با عنوان «مجاهد مهاجر» با حضور مسؤولان شهرستان کاشان و سران کشوری و دانشجویان و اساتید دانشگاه کاشان برگزار و از شخصیت علمی، مبارزاتی، جانبازی و تفسیری ایشان تجلیل و در این مراسم از سه کتاب زندگینامه آیت الله نمازی با عنوان «فقیه مهاجر و مجاهد» و کتاب «خطبهها و نکته در موضوعات خانواده» و کتاب «ولایت فقیه و مبانی فقهی فقها» رونمایی شد.
تشییع پیکر آیت الله نمازی در حرم حضرت معصومه(س) در قم
آیت الله نمازی در یک نگاه
آیتالله عبدالنبی نمازی در سال ۱۳۲۴ در شهر بوشهر در خانواده اهل علم و دین به دنیا آمد پدرش مرحوم حجتالاسلام حاج شیخ احمد نمازی فرزند آیتالله حاج شیخ حسین نمازی دشتی و مادرش دختر مرحوم شیخ عباس از روحانیان استان بوشهر بود.
وی پس از طی دوره دبستان، به حوزه رفته و بعد از اتمام دروس ادبیات عرب در آبادان در سال ۱۳۴۱ به نجف اشرف عزیمت کرد و در مدرسه علمیه بادکوبه اقامت گزید.
آیتالله نمازی در سالهای تحصیل خود به محضر علمای بسیاری شرفیاب شد او در نجف اشرف به درس علمایی چون آیتالله حاج شیخ محمدحسین موحد نجفآبادی(ره)، آیتالله حاج شیخ کاظم تبریزی(ره)، آیتالله حاج شیخ صدرا بادکوبهای(ره)، آیتالله سید عبدالاعلی سبزواری(ره) و آیتالله حاج شیخ علی آزاد قزوینی رفت.
حال و هوای نجف و انوار تابناک مرقد امیرمؤمنان(ع) آثار شگرفی در روحیه او بر جا نهاد و او را بیش از گذشته شیفته علم و دانش کرد، پس از چند سال بهرهمندی از آن شهر مبارک و از استادان وارسته آن دیار، به قم مراجعت نمود تا از محضر عالمان آن دیار نیز بهرهمند شود، در قم نیز به درس خارج بسیاری از بزرگان راه یافت و در این میان از شرکت در دروس فلسفه و اخلاق نیز استفاده می کرد.
نمازی در دوره تبعید امام(ره) به عراق، جزو استقبالکنندگان از ایشان در کربلا بود و همواره مقید بود که در نجف اشرف، نمازهای ظهر و عصر و مغرب و عشاء را به امامت آن مرجع عظیمالشأن اقامه کند در ایران نیز در طی سالهای پیش از انقلاب بارها به نقاط گوناگون کشور سفر کرد و به افشاگری درباره مفاسد رژیم پهلوی پرداخت که این مسئله موجب چندین بار احضار و بازجویی وی شد و گاه به زندان می افتاد.
آیت الله نمازی از نخستین سالهای نهضت امام خمینی(ره) همواره پشتیبان ایشان بود و از هیچ کوششی در آن راه دریغ نمی کرد او در زمان دستگیری امام(ره) از شمار اجتماعکنندگان در مقابل بیوت مراجع بود که خواستار اقدام جدی علما برای آزادی وی بودند.
این روحانی فقید در جریان پیروزی انقلاب اسلامی نیز برای استقبال از امام خمینی(ره) از قم به تهران آمد و در بهشتزهرا استقرار یافت، سپس برای همکاری با اعضای ستاد انقلاب به ساختمان مدرسه رفاه رفت و از طرف آن ستاد به پادگان نیروی هوایی قلعه مرغی رفت و پسازآن نیز به یکی از سازمانهای ارتش رفت و سپس به جمعآوری و تحویل سلاحها از مردم مأمور شد.
آیت الله عبدالنبی نمازی از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۳ دادستان کل کشور و از سال ۱۳۸۵ تا مرداد ۱۳۹۹، نماینده ولی فقیه و امام جمعه کاشان بود.
آیت الله نمازی عضو مجلس خبرگان رهبری و عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و نماینده ولیفقیه امام جمعه اسبق کاشان روز شنبه ۸ بهمن در قم دعوت حق را لبیک گفت.
پایان پیام/۳۸۱۳