– اخبار استانها – به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از خبرگزاری تسنیم از قم، مهدی رمضانی عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن جلسات کتابخانه مرکزی استان قم برگزار شد، اظهار داشت: ۳۸۰۰ کتابخانه عمومی در سراسر کشور فعالیت می کنند که یک چهارم آنها به صورت خصوصی […]
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از خبرگزاری تسنیم از قم، مهدی رمضانی عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن جلسات کتابخانه مرکزی استان قم برگزار شد، اظهار داشت: ۳۸۰۰ کتابخانه عمومی در سراسر کشور فعالیت می کنند که یک چهارم آنها به صورت خصوصی و ۲۸۰۰ کتابخانه عمومی است که در منطقه اول هستیم.
۶۰ خدمت فرهنگی و اجتماعی در کتابخانه های عمومی کشور ارائه می شود
وی افزود: در نسل جدید کتابخانه های عمومی تا ۶۰ خدمت ارائه می شود و توسعه خدمات سبب خدمترسانی در حوزههای فرهنگی و اجتماعی میشود.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور بیان کرد: توسعه خدمت رسانی به کودک و نوجوان، خدمات هنری از جمله گالری در برخی کتابخانهها، اکران فیلم های سینمایی و اتاق علم و کارگاههای مهارتی از جمله خدماتی است که در کتابخانهها ارائه میشود.
تکمیل کتابخانه های نیمه تمام در کشور مورد تأکید است
رمضانی با بیان اینکه تکمیل کتابخانه های نیمه تمام در کشور مورد تأکید است، گفت: پیش از آغاز به کار دولت سیزدهم ۳۰ کتابخانه سیار در کشور فعالیت میکردند که به ۵۰ کتابخانه رسیدیم و تلاش میشود در پایان دولت به ۲۰۰ کتابخانه سیار برسیم.
وی تصریح کرد: برای اینکه موضوع مطالعه را در جامعه افزایش دهیم باید تمرکز بر حوزه کودک باشد، به دستور رئیس جمهور تفاهم نامه ای توسط کتابخانههای کشور با آموزش و پروش شکل میگیرد که این موضوع مورد توجه قرار گرفته و بهزودی اجرایی میشود. مسئله مطالعه در دنیا به موضوع خواندن تغییر پیدا کرده و فضای مجازی در این سند دیده شده است.
قم از نظر فعالیت ناشران کتاب دومین استان در کشور است
رمضانی بیان کرد: استان قم استان پرظرفیتی است و پس از تهران از نظر ناشران کتاب دومین استان در کشور است، بیش از ۴۳ کتابخانه در قم فعالیت می کنند و ۲۵ کتابخانه توسط نهاد کتابخانه عمومی اداره میشود و ۱۶ کتابخانه مشارکتی است البته تعداد کتابخانهها بیشتر از این تعداد است.
بیش از ۱۱ میلیون نفر عضو کتابخانه های عمومی سراسر کشور هستند
وی با بیان اینکه بیش از ۱۱ میلیون نفر عضو کتابخانه های عمومی سراسر کشور هستند، بیان کرد: 3 میلیون نفر از این تعداد فعالیت دارند و کتاب امانت می گیرند، تلاش می شود همه مردم ایران به عضویت سامانه کتابخانه عمومی درآمده و با کد ملی بتوانند کتاب امانت ببرند.
۸۰۰ کتابخانه روستایی در کشور فعالیت می کنند
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور با بیان اینکه ۸۰۰ کتابخانه روستایی در کشور فعالیت می کنند، گفت: ۷۰۰ کتابخانه در روستاهای کشور زیر نظر نهاد کتابخانه ها فعالیت میکنند و تلاش میشود برای مناطق روستایی زیر ۲۵۰۰ نفر کتابخانه سیار ایجاد شود.
رمضانی عنوان کرد: یکی از اقدامات اساسی کتابخانه های عمومی سراسر کشور تمرکز بر حوزه عشایری است و برای عشایر عزیز برنامه های فرهنگی مناسبی برگزار و طرح کوله کتاب برای آنها اجرا شده است.
وی سرانه مطالعه در کشور را مورد توجه قرار داد و خاطر نشان کرد: عدد دقیقی در این زمینه وجود ندارد و براساس آمار صداوسیما سرانه مطالعه در کشور ۳۳ دقیقه اعلام شده است، شاخص های پیمایش مطالعه در کشور خیلی دقیق نیست و بر این اساس آمارهایی که ارائه می شود به صورت قطعی و کامل نیست.