وجود بیش از ۱۲ هزار و ۷۰۰ تخت اقامتی رسمی در استان قم
وجود بیش از ۱۲ هزار و ۷۰۰ تخت اقامتی رسمی در استان قم
علیرضا ارجمندی بیان کرد: با ثبت شدن کاروانسرای دیرگچین در فهرست آثار یونسکو، ‌امسال بازدید از این مکان تاریخیِ مربوط به دوره صفوی، بیشتر شد و نزدیک به ۵ هزار نفر از آن بازدید کردند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قم، علیرضا ارجمندی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اظهار کرد: خانه تاریخی زند، خانه تاریخی ملا صدرا، کاروانسرای دیرگچین، تپه قلی‌درویش و موزه مراجع به ترتیب بیشترین بازدیدکنندگان را به خود اختصاص داده‌اند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قم افزود: با ثبت شدن کاروانسرای دیرگچین در فهرست آثار یونسکو، ‌امسال بازدید از این مکان تاریخیِ مربوط به دوره صفوی، بیشتر شد و نزدیک به ۵ هزار نفر از آن بازدید کردند.

وی اضافه کرد: ۲۶ شهریور امسال در چهل و پنجمین نشست کمیته میراث جهانی یونسکو که در ریاض پایتخت عربستان برگزار شد، پرونده کاروانسراهای ایران تأیید شد و کاروانسرای دیر گچین قم به ثبت جهانی رسید.

ارجمندی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: در سال جاری به صورت میانگین، ۸۵ درصد تخت‌های گردشگری رسمی استان قم در خانه‌مسافر، هتل، هتل‌آپارتمان و مهمانپذیرها توسط مسافران اشغال شده است.

وی با اشاره به این که ۱۲ هزار و ۷۳۷ تخت اقامتی رسمی در قم برای پذیرایی از گردشگران داخلی و خارجی آماده است، گفت: تعداد کل تأسیسات اقامتی رسمی استان شامل ۲۷۲ مورد است که در این تعداد، ۴ هزار و ۶ اتاق وجود دارد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قم تعداد خانه‌مسافرهای رسمی و قانونی قم را ۲۰۰ واحد ذکر کرد و گفت: ۷۰ واحد اقامتی هتل و هتل‌آپارتمان و ۸۵ مهمانپذیر فعال نیز در استان وجود دارد.
ارجمندی خاطرنشان کرد: سالانه حدود ۲۰ میلیون مسافر از داخل و خارج کشور وارد قم می‌شوند که بیشتر گردشگران خارجی از کشورهای عراق، پاکستان، افغانستان، لبنان، بحرین و سوریه هستند.

وی افزود: استان قم دارای سه شهرستان قم، جعفرآباد و کَهَک؛ ۶ شهر قم، جعفریه، کهک، سَلَفچِگان، دستجِرد و قنوات؛ هفت بخش، ۱۳ دهستان و ۲۵۳ روستا است.

  • منبع خبر : خبرگزاری فارس قم