اعضای شورای شهر قم پاسخگوی دغدغه‌های مردم شدند
اعضای شورای شهر قم پاسخگوی دغدغه‌های مردم شدند
نشست مردمی نهضت پاسخگویی مسجد محور با حضور اعضای شورای اسلامی شهر و برخی از مدیران شهری، شامگاه چهارشنبه ۱۳ مرداد ماه ۱۴۰۲ در مسجد امیرالمومنین(ع) خیابان شهیدان فاطمی برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، محسن محرری در این مراسم که چهارشنبه شب برگزار شد، یکی از وظایف شورای اسلامی شهر را ارتباط با مردم و پاسخگویی به درخواست‌ها، انتقادات و مشکلات مردم دانست و بیان کرد: عملیاتی کردن این درخواست‌ها با زمان‌بندی معین و ارتباط حضوری فراهم شده و مکاتبات نیز به کمسیون‌های تخصصی ارجاع داده می‌شود و با حضور شهرداری و نمایندگان شهرداری پاسخ لازم نیز ارائه می‌گردد.

رئیس شورای اسلامی شهر قم ابراز کرد: سامانه ۱۳۷ پل ارتباطی بسیار منسجمی است که مردم به راحتی می‌توانند مشکلات خود را با شهرداری مطرح کرده و شورای شهر نیز متقابلاً مسائل پرتکرار شهر را در کمیسیون‌های مربوطه رسیدگی می‌کند؛ از دیگر عرصه‌های خدمت به مردم حضور اعضای شورای شهر، در مساجد است که به مناسبت‌های مختلف صورت می‌گیرد و ارتباط چهره به چهره با مردم در انجام می‌شود.

وی در پایان به شهادت حاج قاسم و کشتار ناجوانمردانه مردم کرمان پرداخت و گفت: این حمله تروریستی نشان داد که دشمن حتی از عزاداران حاج قاسم هم واهمه دارد.

* نظارت بر پیمانکاران پروژه‌های شهری جدی‌تر دنبال شود

در ادامه حجت‌الاسلام نصیری، در حضور شورای شهر و نمایندگان قم، به مطالبات مردم پرداخت و گفت: باوجود پیگیرهای نمایندگان قطعه‌ای از ریل راه‌آهن روی پل مانده که باید برداشته شود.

دیداراعضای  شورای شهر قم با مردمشورای شهر قم پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم

امام جماعت مسجد امیرالمؤمنین در خصوص خیابان عمار یاسر که به دورشهر می‌رسد گفت: برنامه خاصی که برای این خیابان در نظر گرفته شده باید مشخص گردد و مطالبه بعدی مردم نیز، این است که فضای پیاده‌رو با صندوق‌های میوه اشغال نشود تا از این باب اجحاف حقی از سوی مغازه‌داران رخ ندهد.

وی به دیگر درخواست‌های مردم پرداخت و گفت: شیب کم جوی فاضلاب جلوی مسجد امیرالمؤمنین باعث جمع‌آوری آب و بوی تعفن می‌شود که این مسئله باید حل شود؛ ایستگاه اتوبوس بین کوچه ۱۷ و ۱۹ دورشهر نصب شود و عبور و مرور راحت معلولین به بعضی از بانک‌های دورشهر با سهولت انجام گیرد.

نصیری نظارت بیشتر بر پیمانکاران را مسئله مهمی خواند و افزود: خیابان‌هایی که نیاز به زیرساخت دارد، لکه‌برداری‌های آسفالت، هرس کردن درختان، درست و دقیق انجام شود و روشنایی معابر و نام‌گذاری مجدد کوچه‌ها به اسم شهدا پس از مرمت و نوسازی نیز از دیگر مشکلاتی است که باید حل شود.

* دلیل تأخیر جمع‌آوری ریل راه‌آهن

محمدحسین علی‌اکبری، شهردار منطقه۱ نیز در این دیدار این منطقه را با مساحتی بالغ بر ۱۴۰۶ هکتار از مناطق اصلی شهر معرفی کرد و گفت: جمعیت این منطقه ۲۲۰ هزار نفر مشتمل بر ۴ ناحیه است که ۵۰ بوستان با مساحتی بالغ بر ۳۲ هکتار در این منطقه وجود دارد که سرانه هر نفر از فضای سبز تقریباً ۸ مترمربع است.

شهردار منطقه۱ بیان کرد: بافت فرسوده این منطقه، ۴۶۰ هکتار است که کار را از حیث مدیریت شهری با مشکل مواجه کرده است؛ اما منطقه۱ در بحث تأمین پارکینگ‌های عمومی در سطح شهر پیشرو و سرآمد بوده و در حال حاضر قرار است بین کوچه ۲۳ و ۲۵ دور شهر زمینی متعلق به آستانه با مساحت ۴۲۰ مترمربع با دو قطعه پشت آن تملک گردد و تا سال آینده به پارکینگ طبقاتی اختصاص پیدا کند.

وی عنوان کرد: پارکینگ چارسو در خیابان آذر و ۳ هزار و ۲۰۰ مترمربع فضای پارکینگ در خیابان دورشهر، توسط شهرداری مورد تملک واقع شده و کارهای عمرانی آن نیز صورت گرفته که در دهه فجر افتتاح خواهد شد.

علی‌اکبری در خصوص تأخیر جمع‌آوری ریل راه‌آهن گفت: جمع‌آوری ریل از مصوبات سفر رئیس‌جمهور بوده و بحث آن در شورای تأمین مطرح و انتخاب پیمانکار نیز صورت گرفت و شروع به‌کار کرد؛ اما به دلیل معارضاتی که در بحث غرامت از شهرداری پیش آمد؛ این‌ کار به تعویق افتاد.

* هزینه‌کرد روزانه ۲ و نیم میلیارد تومان برای شهر قم

در ادامه مجید اخوان رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه شورای اسلامی شهر قم، اظهار کرد: قم در ساختار شهری مشکلات زیادی دارد و یک کلان‌شهری است که با انتظارات ملی و مناسبت‌های مختلف در طول ایام سال مواجه است و تردد زیادی به این شهر صورت می‌گیرد که باید زیرساخت‌های رفاهی هم برای مردم و زائران فراهم شود.

دیداراعضای  شورای شهر قم با مردمشورای شهر قم پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم

رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه شورای اسلامی شهر قم بیان کرد: شهرداری کمکی از دولت دریافت نمی‌کند و از منابع خود که دریافت عوارض از مردم است شهر را اداره می‌کند و حدود هزار میلیارد تومان هزینه نگهداری شهر در سال است که روزانه حدود ۲ و نیم میلیارد تومان هزینه رفت‌وروب و جمع‌آوری زباله و نگهداری فضای سبز است.

وی تأکید کرد: در شورای اسلامی شهر سعی بر این است با نظارت درست‌، اولویت‌بندی و نیازسنجی، ردیف بودجه تعیین و با صرفه‌جویی و نگاه اقتصادی درآمدی که از مردم به‌صورت عوارض دریافت می‌شود؛ به‌صورت بهینه مورد مصرف واقع شود.

اخوان در ادامه تأکید کرد: در چند سال اخیر اقدامات خوبی صورت گرفته من‌جمله در ساختار ترافیکی شهر مثل عمار یاسر که نقطه محوری شهر است، تقاطع مدافعین حرم میدان ولیعصر، میدان نماز، فردوسی، مرجعیت راه‌اندازی شده اما همچنان در شبکه شوارح و تأمین زیرساخت‌های شهر، اماکن تفریحی و فراغتی کمبود وجود دارد و با نقطه مطلوب فاصله دارد.

رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه تصریح کرد: رویکرد شورای اسلامی شهر قم این است که بودجه جاری را به حداقل برساند و بیشتر درآمد حاصله صرف کارهای عمرانی و زیرساختی بشود.

* شنیدن سخن مردم نقشه راهی برای مدیران شهری است

همچنین حسن طلایی، عضو شورای اسلامی شهر قم در این نشست گفت: یکی از اقداماتی که در شورای اسلامی شهر درحال پیگیری است، ملاقات مردمی در مساجد و محله می‌باشد.

وی ادامه داد: ما خودمان از جنس مردم هستیم و هدف‌مان مرتفع نمودن مشکلات شهر و شهروندان است، چرا که هیچ‌کس بهتر از شهروندان ساکن در هر منطقه از مشکلات آن خبر ندارد، لذا با جلب مشارکت و نظرات شهروندان ساکن در هر محله می‌توانیم نقشه راهی برای مدیران شهری باشیم .

طلایی در خصوص پاسخ به نامه‌ها و سؤالات شهروندان افزود: در شهر قم ۲۰ دستگاه در حال رسیدگی به مشکلات شهری هستند، نامه‌ها و درخواست‌های شما عزیزان به دستگاه‌‌های مربوطه انتقال داده می‌شود و مسائلی را که می‌توان، در حضور مدیران شهری حل می‌کنیم و مسائلی را هم که نیاز به بودجه شهری دارند هم در بودجه شهری اصلاح و اجرا می‌کنیم.

* لزوم واگذاری مدیریت یکپارچه شهری به شهرداری و شوراها

ماشاالله سعادتمند، عضو شورای شهر و رئیس شورای اسلامی استان قم در نشست پاسخ‌گویی به مطالبات مردمی که در مسجد امیرالمؤمنین(ع) برگزارشد، گفت: بسیار خرسندیم و سپاس از دوستانی که زمینه برگزاری این جلسه را فراهم کردند، وضعیت شهر به گونه‌ای است که می‌توان تغییرات را در نقاط مختلف شهر مخصوصاً در سال‌های اخیر مشاهده کرد.

وی ادامه داد: یکی از موضوعاتی که بهتر است شهروندان از آن مطلع شوند مدیریت یکپارچه و جامع شهری است، خیلی از سؤالاتی که به عنوان ایراد و مشکل مطرح شد به شهرداری و شورای شهر مربوط نمی‌شود زیرا همه اختیارات لازمی که بایستی قانون به شهرداری‌ها و شورا‌ها در جهت مدیریت شهری واگذار کند، انجام نشده است.

سعادتمند افزود: اکنون ما به عنوان شورای عالی استان‌ها تلاش می‌کنیم این اتفاق رخ دهد تا ان‌شاءالله اختیارات لازم برای رفع امور شهری به شهرداری‌ها داده شود.

رئیس شورای اسلامی استان قم با اشاره به این موضوع که شوراها به نوعی ناظر بر عملکرد شهرداری هستند بیان کرد: اگر اختیارات لازم به شوراها واگذار نشود، آنها نمی‌توانند اقدامات خاصی انجام دهند؛ امروزه مشکلات متعددی در زمینه‌های آب، فاضلاب، فضای سبز، میراث فرهنگی و…داریم اما در بسیاری از موارد دستمان برای تصمیم‌گیری بسته است، از این رو به دنبال این هستیم که مدیریت یکپارچه شهری سریع‌تر به شهرداری و شوراها واگذار شود.

دیداراعضای  شورای شهر قم با مردمشورای شهر قم پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم

وی در پایان با اشاره به سفارش امام خمینی(ره) بر تأکید شکل‌گیری شوراها خاطرنشان کرد: امام خمینی(ره) بعد از پیروزی انقلاب فرمان تشکیل شورا‌ها را داده‌اند ولی ۲۰ سال این فرمان برای عملی شدن زمان برد و این در حالی بود که همه نهاد‌ها مثل سپاه، جهاد و بنیاد مسکن ۴۰ سال است که فعالیت خود را شروع کرده‌اند؛ امید است بتوانیم وظایفی که بر عهده ما هست را به نحو احسن انجام دهیم.

* بررسی نیازهای مساجد قم در کمیته کمک به مساجد و مراکز فرهنگی

نرجس نیازمند، عضو شورای شهر قم هم در این نشست گفت: شورای اسلامی شهر قم در دوره ششم رویکرد فرهنگی گسترده‌ای را از بدو تشکیل دنبال کردکه این امر موجب افزایش بودجه فرهنگی شهر شد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در راستای افزایش فعالیت‌های سازمان فرهنگی و شهرداری کمیته‌ای به نام کمیته کمک به مساجد، مراکز فرهنگی و هیئات‌ها تاسیس شد که در طول سال جلساتی در کمیته تشکیل می‌شود و در این جلسات بنا بر درخواست‌هایی که از مساجد و مراکز مختلف بدست می‌آید کمک‌هایی را به این مراکز برسانند.

نیازمند با بیان جدیت اهمیت همکاری نهاد‌ها، سازمان‌ها و ارگانها با شهرداری گفت: موضوعی را که به صورت بسیار جدی در پیگیری‌ها مطرح است همکاری سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف با شهرداری است و این همکاری‌ها هرچه بیشتر باشد ما با دست بازتری به امور رسیدگی میکنیم.

وی با خبری خوب برای بانوان خاطرنشان کرد: در دوره ششم در خصوص فضای بوستان‌های بانوان فضای گسترده‌ قابل توجهی داشتیم که موجب افزایش مراکز فرهنگی در بوستان‌ها شد، در واقع رویکرد در دوره ششم به سمت گسترش بوستان‌های محلی است.

عضو شورای شهر قم افزود: در همین خصوص کمیته زنان و بانوان تشکیل شد و به دنبال آن کمیسیون زنان و خانواده تشکیل گردید که در حال حاضر کارگروه‌هایی با نام کارگروه‌ آسیب‌های اجتماعی، آموزش و تعالی، ورزش و نشاط اجتماعی، جمعیت و جوانی جمعیت را در زیر مجموعه دارد.

وی خاطرنشان ساخت: کارگروه مشاغل خانگی و حمایت از فرد شاغل به امید افزایش سطح اقتصاد خانواده‌ها در شهر قم از اقدامات مهم شورای ششم است.

* ساخت بزرگ‌ترین فضای سبز هسته مرکزی شهر در جوار حرم حضرت معصومه(س)

همچنین در این نشست محمد رمضانی، شهردار منطقه ۷ قم گفت: منطقه ۷ منطقه‌ هسته مرکزی است و مدیریت شهری یک اهمیت خاصی برای این منطقه قائل است تا از این وضعیت نا به‌سامان خارج شود، همچنین ساماندهی میدان مطهری، بوستان نجمه، احداث پارکینگ شرقی حرم و خیابان عماریاسر از اقدامات اساسی این منطقه بود.

رمضانی در خصوص بوستان نجمه ادامه داد: بوستان نجمه در مالکیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) است که طی قراردادی به مدت ۷ سال یعنی تا پایان سال ۱۴۰۳ به شهرداری جهت نگهداری بوستان واگذار شد که امیدواریم مجدد تمدید شود، در این مدت اقدامات ویژه‌ای در این مکان صورت گرفته است.

وی در خصوص مدرسه ای که در چهار راه بیمارستان واقع است بیان کرد: زمین این مکان متعلق به آستان می‌باشدکه بر اساس ضوابط برای آن‌جا هم پروانه کسب صادر شده است.

شهردار منطقه ۷ در ادامه در خصوص قبرستان نو گفت: قبرستان نو بزرگترین فضای سبز هسته‌ای خواهد شد؛ در همین خصوص در اطراف حرم یعنی فاصله ۲۵۰ متری حرم نزدیک به ۸۰ پلاک را تعیین تکلیف کردیم و تا پایان سال با همکاری خوبی که کسبه محترم دارند تملکمان به سرانجام می‌رسد و می‌توانیم فضای سبز بزرگ و زیبایی را در خصوص زائران حضرت معصومه(س) قرار دهیم.

وی در آخر در خصوص مساله پارکینگ خاطر نشان کرد: یک قطعه کاربری پارکینگ به متراژ ۲ هزار و ۵۰۰ متر که متعلق به آموزش و پرورش است را داریم که بهترین نقطه برای احداث پارکینگ عمومی در خیابان دورشهر است که امیدواریم شهرداری با ما همکاری لازم را به عمل آورد.

پایان پیام/ ۷۸۰۴۱

 

  • منبع خبر : خبرگزاری فارس