به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از خبرگزاری فارس از قم، حجت‌الاسلام والمسلمین محسن ربانی در همایش تکریم کادر، مربیان، معلمین و همسرانِ دبیرانِ دو مدرسه‌ “دختران حاج قاسم” و “سردار شهید سلیمانی” که به مناسبت ایام میلاد حضرت زهرا(س) و بزرگداشت سردار سلیمانی در سینما آوینه قم برگزار شده بود، گفت: […]

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از خبرگزاری فارس از قم، حجت‌الاسلام والمسلمین محسن ربانی در همایش تکریم کادر، مربیان، معلمین و همسرانِ دبیرانِ دو مدرسه‌ “دختران حاج قاسم” و “سردار شهید سلیمانی” که به مناسبت ایام میلاد حضرت زهرا(س) و بزرگداشت سردار سلیمانی در سینما آوینه قم برگزار شده بود، گفت: برای خدا کار کنید، برای خدا قدم بردارید، برای خدا قلم بزنید و برای خدا حرف بزنید تا خداوند درهای حکمت را به سوی شما باز نماید.

وی با اشاره به دعای شریف: “اللَّهُمَّ عَرِّفْنِی نَفْسَکَ فَإِنَّکَ إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِی نَفْسَکَ لَمْ أَعْرِفْ رَسُولَکَ‏ …”، معنویت را سرمایه‌ی اصلی یک معلّم دانست و گفت: یک معلّم سعی می‌کند در ابتدا خودش دستورات خدا را در ابعاد گوناگون زندگی‌اش پیاده کند و سپس برای دانش‌آموزانش، الگو باشد.

این استاد حوزه علمیه قم، اولین قدم معرفت را تسلّط بر نفس برشمرد و افزود: تسلّط بر اعضا یعنی دست من، بدون اجازه من حرکت نمی‌کند، همچنین چشم و زبان و گوش من، بدون اختیارم، عمل نکند.

ربانی همچنین به مذمّت برخی صفات رذیله‌ی اخلاقی و تاثیر مستقیم آن در زندگی انسان پرداخت و افزود: انسانی که بد زبانی می‌کند، یا بد اخلاقی می‌کند، در حقیقت، نمازش اتّصال ندارد و هیچ چیزی از نمازِ کامل، نصیبش نمی‌شود؛ زیرا قرآن می‌فرماید: “أَقِمِ الصَّلاهَ إِنَّ الصَّلاهَ تَنْهى‌ عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْکَرِ”، قرار است که نمازهایمان، ما را از فحشا و بدی دور کند، اگر نکرد، پس معلوم است که ایراد از نماز ماست.

نماینده سابق مقام معظم رهبری در آمریکای لاتین با اشاره به ضرورت توبه‌ی بعد از گناه، اظهار داشت: انسان نباید در مقابل پروردگار خود، گردنکشی کند؛ اگر گناه کرد، توبه کند و بگوید: خدایا مرا ببخش و در خصوص انجام گناه و توبه نکردنِ بعد از آن، نباید توجیه کرد.

وی افزود: نمی‌شود هم معلّم باشیم، هم گنهکار. نمی‌شود هم در کسوت معلّمی بود هم به فکر تربیت شاگرد؛ اما از فکر تربیت نفس خود، غافل بود.

رایزن فرهنگی سابق جمهوری اسلامی ایران در آرژانتین با تاکید بر اینکه باید زمینه‌ی هدایت را در جامعه فراهم کنیم، گفت: یکی از زمینه‌های هدایت، این است که خودمان در مسیر هدایت قرار گرفته باشیم؛ وقتی خودمان مشکل داریم، گوش‌ و زبان و چشم‌مان مشکل دارد و در کنترل ما نیست، نمی‌توانیم جامعه را هدایت کنیم.

وی خطاب به معلمین و مربیان مدارس ابتدایی و متوسطه اول “دختران حاج قاسم” و “سردار شهید سلیمانی” گفت: شما که معلم الخیر هستید و در این مدارس تدریس می‌کنید، باید حواستان جمع باشد که زیبایی‌های معنوی را برای دانش‌آموزان برجسته نمائید.

پایان پیام/۷۸۰۳۴