جلسه هم‌اندیشی مدیران شهری با ائمه جماعات شهر قم برگزار شد
جلسه هم‌اندیشی مدیران شهری با ائمه جماعات شهر قم برگزار شد

– اخبار استانها – به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از خبرگزاری تسنیم از قم، جلسه هم‌اندیشی و نشست ائمه جماعات مساجد منتخب استان با سقائیان نژاد، شهردار قم و مدیران شهری در سالن رضوان شهرداری برگزار شد.   در این جلسه معاونان و مدیران شهرداری گزارشی از اقدامات مختلف در حوزه‌های خدمات شهری، شهرسازی، […]

– اخبار استانها –

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از خبرگزاری تسنیم از قم، جلسه هم‌اندیشی و نشست ائمه جماعات مساجد منتخب استان با سقائیان نژاد، شهردار قم و مدیران شهری در سالن رضوان شهرداری برگزار شد.  

در این جلسه معاونان و مدیران شهرداری گزارشی از اقدامات مختلف در حوزه‌های خدمات شهری، شهرسازی، برنامه‌ریزی، سیما و منظر، فرهنگی، حوزه ایثارگران و غیره ارائه کردند.  

ائمه جماعات نیز مباحث مختلفی در حوزه مدیریت شهری و فرهنگی به‌ویژه در حوزه مساجد خود مطرح کردند.

وضعیت ریل‌های جمع‌آوری‌ شده، پروژه ادامه بلوار عمار یاسر، تبدیل بوستان‌های محل دفن شهدای گمنام به مراکز فرهنگی، همکاری شهرداری با مساجد در برگزاری مراسم‌ها و برنامه‌های فرهنگی، وضعیت تونل غدیر، موش‌های فاضلاب، روشنایی معابر منتهی به مساجد، تقدیر از اقدامات عمرانی شهرداری با احداث تقاطع‌ها و معابر جدید، نقش برج‌های اذان، لزوم پیوست فرهنگی در بوستان‌ها و پیاده‌روهای اطراف حرم مطهر، ساماندهی ورودی‌های شهر، سرکشی مستمر مدیران از مساجد و غیره از نکاتی بود که امروز ائمه جماعات در جلسه با شهردار قم مطرح کردند.

 کمک به استقبال مالی مساجد، کمک به بهسازی المان‌های مساجد، آراستگی محیطی مساجد، حل معضلات ترافیکی مناطق شهری، کمک به توسعه امور فرهنگی در شهر و تسهیل گرفتن کاربری تجاری برای قسمتی از ساختمان مساجد ازجمله درخواست‌هایی بود که در این جلسه نسبت به مدیریت شهری مطرح شد.

سید مرتضی سقائیان‌نژاد، شهردار قم نیز در این جلسه با اشاره به فعالیت و اقدامات مجموعه شهرداری قم برای توسعه شهر، ریل شهرداری را در مسیر آبادانی شهر دانست.

 وی همچنین بر آمادگی بخش‌های مختلف شهرداری برای پیشبرد فعالیت‌های عمرانی، فرهنگی، اجتماعی و غیره مساجد تأکید کرد.

شهردار قم ابراز داشت: شهرداری در کنار مساجد است و تمام تلاش خود را می‌کند تا در مسیر بهبود وضعیت فرهنگی شهر نقشی داشته باشد.

سقائیان‌نژاد، افزود: وظیفه شهرداری اطلاع‌رسانی‌های مناسب در بوستان‌های شهری و تأمین زیرساخت‌ها در بوستان‌های شهری است. مسائلی مانند تأمین نور، ایجاد نمازخانه و نصب بنر ازجمله موضوعاتی است که شهرداری قم در بوستان‌ها به آن‌ها می‌پردازد.

 وی در پاسخ به مطرح کردن برخی آسیب‌های اجتماعی موجود در بوستان‌های شهری ادامه داد: شهرداری قوه قهریه برای بسیاری از امور را در شهر ندارد، بلکه نیروهای فرهنگی باید به ما در این عرصه کمک کنند.

اتمام طراحی ورودی‌های شهر تا پایان سال 

پیام جوادیان، مدیرعامل سازمان سیما منظر و فضای سبز شهرداری قم، بیان کرد: دیوار‌نگاره‌هایی عمدتا با موضوعات مذهبی و بحث ایثار و شهادت در داخل و بیرون مساجد انجام شده که تاکنون ۲۸۰۰ متر مربع به مساجد اختصاص داده شده است.

وی با بیان اینکه ۶۰ تابلوی فرهنگی و اطلاع‌رسانی در مساجد نصب‌ شده است، افزود: ۸۰۰ مترمربع اسپیس و تابلوهای راهنمای مساجد نیز در معابر شهری در سال جاری نصب‌ شده است.

مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری قم از ساماندهی ورودی‌های شهر خبر داد و گفت: طراحی ورودی‌ها در حال انجام بوده و تا پایان سال به اتمام می‌رسد و سر درب ورودی شهر مقدس قم با المانی مشخص و خوش آمدگویی نصب می‌شود.

 جوادیان با تأکید بر اینکه ۶۰ تابلوی معرفی شهدا مزین به المان پلاک از شهدای شاخص در ورودی‌های شهر نصب می‌شود، خاطرنشان کرد: تاکنون ۳۰ المان در این زمینه نصب و تا پایان سال مابقی نصب می‌شود.

 وی ساخت سردیس‌های شهدا را مورد توجه قرار داد و یادآور شد: تاکنون ۴۰ سردیس ساخته و در معابر و بلوارهای شهر نصب‌ شده است که امسال نیز ۱۰ سردیس دیگر نصب می‌شود.

 مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری قم ادامه داد: یکی از افتخارات شهر قم، مزین کردن نام خیابان‌ها و کوچه‌ها به نام شهدا است که در این راستا از ۲ هزار و ۲۰۰ شهید نام‌گذاری شده، تاکنون ۸۵۰ تابلو مزین به تابلوهای جدید طرح کوچه‌های آسمانی همراه با مشخصات شهدا شده است.

 جوادیان اضافه کرد: شهرداری قم آماده هرگونه همکاری و مساعدت با مساجد برای رفع مشکلات آن‌ها است.

مدیریت شهری قم دغدغه مسائل فرهنگی دارد

در ادامه حجت‌الاسلام سید احمد طباطبایی، سرپرست سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری قم با اشاره به سند چشم‌انداز شهرداری و محلات مسجد محور، بیان کرد: باید جهان‌شهری دینی داشته باشیم و در این راستا ظرفیت خدمات شهری به مساجد افزایش پیدا کرده و به ۱۵ میلیارد تومان در سال رسیده است.

وی با اشاره به کارهای حوزه فرهنگی شهرداری قم افزود: مشارکت در برگزاری یادواره‌ها، جشنواره عمار، راهیان نور، زیارت دوره از ظرفیت‌های فرهنگی شهرداری است.

سرپرست سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری قم با اشاره به برنامه‌های فرهنگی شهرداری قم، عنوان کرد: از سال ۹۴ به دنبال تدوین سند چشم‌انداز ۲۰ ساله شهر قم و اجرای آن از سال ۹۵، مسائل فرهنگی همواره دغدغه مدیریت شهری قم بوده است.

طباطبایی با بیان اینکه یکی از نکات جهان شهر دینی شدن طبق سند چشم‌انداز قم، توجه به فضای دینی حاکم بر شهر است، ابراز کرد: رویکرد محله محوری و مسجد محوری هدفی بود که در سال‌های گذشته تلاش شد با استفاده از ظرفیت آن‌ها به سمت شهر جهان شهر دینی شدن حرکت کنیم.

سرپرست سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری قم ادامه داد: از سال ۹۵ بودجه ویژه‌ای برای کمک بر مساجد و مراکز فرهنگی شهر پیش‌بینی شد که هر ساله این رقم افزایش داشته است و در سال جاری نیز ۱۵۰ میلیارد ریال برای این موضوع در نظر گرفته شده است.

وی با تأکید بر اینکه مراکز ورزشی شهرداری قم برای استفاده نمازگزاران و اهالی محلات با تخفیف ۴۰ درصدی در نظر گرفته شده است، مطرح کرد: مشارکت در برگزاری اردوهای نیم‌بها و گردشگری فرهنگی مانند راهیان نور شهری، روایت انقلاب و قم گردی نیز برای مساجد در نظر گرفته و اجرایی شده است.

طباطبایی یکی از اقدامات برای توسعه مساجد را راه‌اندازی ایستگاه‌های نشاط در فضاهای بلا استفاده مساجد دانست و افزود: پنج دوره مسابقات محله‌ای فرزندان انقلاب برگزار شده که ششمین دوره این مسابقات به‌زودی اجرایی می‌شود.

سرپرست سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری قم شعار محله قرآنی را رویکرد سازمان برشمرد و گفت: در راستای هویت بخشی تاریخی نیز با محوریت مساجد اقداماتی در اطراف مسجد جامع، پیرامون باغ پنبه و اطراف مسجد چهارمردان در دست اجرا است.

برنامه سوم راهبردی عملیاتی شهرداری قم در حال تدوین است

مجید محمدرضاخانی، معاون برنامه‌ریزی و سرمایه انسانی شهرداری قم، با بیان اینکه مدیریت شهری بیش از ۳۷۰ خدمت و مأموریت در حوزه‌های مختلف دارد، اظهار داشت: این فعالیت‌ها با ۲ هزار و ۸۰۰ نیروی عملیاتی و ستادی و حدود ۳ هزار نیروی پاکبان و باغبان صورت می‌گیرد.

 وی با تأکید بر اینکه شهرداری قم تا پیش از سال ۹۴ بدون برنامه راهبردی بود، افزود: در سال ۱۳۹۴، تدوین برنامه جامع، راهبردی و نقشه راه شهر قم آغاز شد و تدوین این برنامه با همکاری مجموعه‌ها و ذی‌نفعان مختلف در شهر صورت گرفت.

 معاون برنامه‌ریزی و سرمایه انسانی شهرداری قم خاطرنشان کرد: برنامه جامع شهر به‌صورت ۲۰ ساله و با برش‌های پنج‌ساله در حوزه‌های مختلف عمرانی، فرهنگی، کالبدی، فضای سبز و غیره در حال اجراست که تحقق برنامه نخست نشان داد که شهر قم نسبت به بسیاری از شهرها و کلان‌شهرها در برنامه‌ریزی و اجرا جلوتر است.

محمدرضاخانی از تدوین برنامه سوم عملیاتی ۵ ساله آینده و برنامه سوم خبر داد و گفت: این برنامه بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب و سند الگوی پیشرفت با الگوی برنامه‌ریزی راهبردی شهر همگرا در تراز انقلاب اسلامی تدوین می‌شود.

هدف ما ارتقای کیفیت مطلوب به زائرین و شهروندان است

مهدی اصفهانیان، معاونت محیط زیست و خدمات شهری مهمترین اهداف این معاونت را ارتقای کیفیت محیط زیست شهری و زندگی مردم معرفی کرد و گفت: برخورداری از محیط زیست پایدار از طریق ارتقای سرانه‌های سبز، مدیریت بهینه پسماندهای شهری و تنطیف آن از برنامه‌های این معاونت است.

وی در ادامه افزایش ضریب ایمنی شهر، بهبود سیما، منظر شهری، بهبود وضعیت فرهنگی و اجتماعی و حرکت در راستای ایجاد شهر فرهنگی و در نهایت ارتقای کیفیت خدمات هم به زائرین شهر کریمه اهلبیت(ع) و هم شهروندان را از مقولات مهمی دانست که در دستور کار این معاونت قرار دارد.

اصفهانیان رویکرد این معاونت را مردم داری، قانونمندی و دانش محوری دانست و گفت: سالانه بیش از ۱۸ مراسم ملی مذهبی داریم که در این راستا میزبان بیش از ۲۰ میلیون زائر هستیم و هدف ما ارتقای کیفیت مطلوب به زائرین و شهروندان است.

تحقق شهر هوشمند اولویت شهرداری قم است

مجید متین‌فر، معاونت معماری و شهرسازی قم نیز عنوان کرد: در این معاونت مقوله‌ شهر هوشمند طراحی شده تا میزان مراجعه مردم به شهرداری کاهش پیدا کند و ۱۳ هزار هکتار محدوده‌ای است که زیر نظر این معاونت اداره می‌شود که از این میزان، ۱۵۸۷ هکتار بافت فرسوده ، ۲۰۱۶ هکتار سکونت‌گاه‌های غیر رسمی و ۳۱۵ هکتار بافت تاریخی داریم که یکی از بحث‌ها احیای بافت‌های فرسوده است و مردم در این رابطه دغدغه دارند.

وی اولویت دیگر این معاونت را افزایش مناسب سرانه‌های شهری خواند و افزود: در بخش فضای سبز، آموزشی، ورزشی، سطح کیفیت زندگی باید ارتقا پیدا کند و از دیگر مسائل استفاده از ظرفیت ۴۸ و ۳۲ هکتاری هست که باید مورد توجه قرار بگیرد.

معاونت معماری و شهرسازی قم گفت: یکی از اولویت‌های شهرداری قم، هوشمندسازی امور مرتبط با شهروندان است.

 وی افزود: در حیطه شهرسازی با همکاری سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری قم در تلاش هستیم تا مراجعه شهروندان به مناطق شهری را کاهش دهیم.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم با اشاره به اهمیت دیدگاه شهروندان نسبت به شهر خود اظهار کرد: بدون تعلق‌خاطر شهروندان و مشارکت آنان نمی‌توان سیما و منظر شهری را زیبا و شایسته رقم زد.

متین فر با بیان دغدغه ساکنان بافت تاریخی شهر قم برای محدودیت ساخت‌وساز و خدمات شهری گفت: با رایزنی‌هایی که انجام شده توانستیم برخی از تشویقات را برای ساخت‌وساز در بافت فرسوده فراهم کنیم.

معاون معماری و شهرسازی شهرداری قم با اشاره به اینکه برنامه‌های بازآفرینی شهری با محوریت مساجد باید دنبال شود افزود: مشارکت مردم در این قالب محقق خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر پروژه‌های بسیار مهمی برای احیا و بازسازی فضای شهری اطراف حرم مطهر تدوین‌شده که انجام این پروژه وضعیت بسیار بهتری را در هسته مرکزی شهر قم ایجاد خواهد کرد.

 متین فر ادامه داد: در این زمینه پروژه‌هایی مانند بهسازی محله چهل اختران، بهسازی قبرستان نو و احداث پروژه پارکینگ شرقی پیگیری می‌شود و فضای بسیار خوبی را در اطراف حرم مطهر ایجاد خواهد کرد.