روستای شنستق علیا؛ محله اسلامی نمونه در کشور
روستای شنستق علیا؛ محله اسلامی نمونه در کشور

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از خبرگزاری فارس از تاکستان، حل مسائل و مشکلات جامعه طبق فرمایش مقام معظم رهبری، بر عهده حلقه‌های میانی است، که این حلقه ها باید از بطن و درون جامعه و مردم شکل بگیرد. براین اساس برنامه محله های اسلامی، در واقع تحقق فرمایش مقام معظم […]

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از خبرگزاری فارس از تاکستان، حل مسائل و مشکلات جامعه طبق فرمایش مقام معظم رهبری، بر عهده حلقه‌های میانی است، که این حلقه ها باید از بطن و درون جامعه و مردم شکل بگیرد. براین اساس برنامه محله های اسلامی، در واقع تحقق فرمایش مقام معظم رهبری است، به گونه ای که مردم میدان دار باشند و محوریت امور به خود مردم سپرده شود تا با پشتیبانی دستگاه های اجرایی مشکلات حل شود.

در طرح محله اسلامی که توسط سپاه به اجرا درآمده، در واقع هیچ بنایی به موازی کاری با هیچ دستگاهی وجود ندارد، بلکه نگاه به همراهی و هم افزایی بین دستگاه ها در راستای حل مشکلات مردم است.

سردار سلیمانی رئیس سازمان بسیج مستضعفین، ۲۶ تیر ماه امسال در آیین اختتامیه نمایشگاه عملکرد و پیشرفت تحقق محله اسلامی بسیج بیان کرده بود: با بررسی‌ های انجام شده و بر اساس زیست‌بوم محلات، مشخص شد که ۵۰ هزار محله وجود دارد و مقرر شد تا ۵۰ هزار محله اسلامی تشکیل شود و تلاش می شود طی پنج این امر را محقق سازیم.

«طرح محله اسلامی» چند سالی است که روستای شنستق علیا شهرستان تاکستان در حال اجراست و این روستا امسال در استان قزوین رتبه نخست و در کشور و بین ۳۵ قرارگاه محله اسلامی در نمایشگاه عملکرد و پیشرفت تحقق محله اسلامی بسیج رتبه سوم را کسب کرده است.

روستای شنستق علیا در بخش خرمدشت شهرستان تاکستان استان قزوین واقع شده که به صورت کوهستانی، دره‌ای یا تپه‌ای است.

پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم

حجت الاسلام حسین ملکی برزگر امام جماعت مسجد امیرالمومنین علیه السلام روستای شنستق علیا خرمدشت شهرستان تاکستان به صورت جهادی از سال ۱۳۹۴ تاکنون هفته ای چند مرتبه و در تعطیلات از شهر مقدس قم راهی این روستا می شود و به فعالیت های مختلف در قالب «طرح محله اسلامی» و در کانون، مسجد و پایگاه بسیج می پردازد.

روستای شنستق علیا به نوعی روستای دوزیست محسوب می شود یعنی در فصول بهار و تابستان بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ خانوار در روستا سکونت دارند و در فصول پاییز و زمستان تعداد ساکنین به ۱۵۰ خانوار می رسد که حضور و فعالیت های روحانی جهادی روستا در ۶ ماهه نخست سال بیشتر و پررنگ تر است.

پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم

اجرای ۱۵ مرحله رزمایش کمک مومنانه در روستا

حجت الاسلام ملکی برزگر در گفت و گو با خبرنگار فارس در تاکستان می گوید: در همه مناسبت‌ها که در روستا حضور داشته باشم برنامه‌های مختلفی اجرا و نماز جماعت هم اقامه می‌شود و در صورتی که در روستا حضور نداشته باشم مردم روستا در مسجد حضور یافته و نماز می‌خوانند و نماز جماعت به نوعی به فرهنگ تبدیل شده است.

برنامه‌های آموزشی و فرهنگی از جمله سبک زندگی اسلامی، جلسات پرسش و پاسخ، آموزش احکام، قرآن، تفسیر کلام وحی، جلسات پاسخ و پرسش، برنامه هایی برای کودکان و نوجوانان از دیگر فعالیت‌هایی است که در روستا توسط روحانی جهادی به اجرا در می‌آید و با برگزاری جلسات مختلف، در خصوص مشکلات روستا بحث و تبادل نظر صورت می‌گیرد و امام جماعت و مردم از حال و هوای یکدیگر و روستا مطلع می‌شوند.

روحانی روستا با بیان اینکه گروه جهادی شهدای روستای شنستق علیا از لایروبی نهرهای کشاورزی گرفته تا پای کوه در خدمت اهالی روستا هستند، اشاره می کند: از سوی این گروه جهادی در عرصه کشاورزی و رفع مشکلات کشاورزان اقدامات خوبی صورت گرفته که می توان به لایروبی نهرها، ساخت استخرهای محله ای ذخیره آب، لایروبی استخرهای بزرگ و برداشت محصولات به کشاورزان اشاره کرد.

حجت الاسلام ملکی برزگر می افزاید: گروه جهادی روستا در ایام کرونا و پس از آن در طول سال نسبت به تهیه و توزیع بسته های معیشتی در قالب رزمایش کمک مومنانه اقدام کرده که این مهم با مساعدت و مشارکت خیرین، سپاه پاسداران و کانون های مساجد تحقق یافته و حدود ۱۵ مرحله این رزمایش برگزار و حدود ۵۲۰ میلیون تومان هزینه شده و بین مددجویان کمیته امداد و بهزیستی و آسیب دیدگان روستا و در هر سال دو مرحله بین تمام اهالی روستا توزیع شده است.

جالب است بدانید مردم روحانی جهادی روستای شنستق علیا را معمولا به نام حاج آقا صدا نمی زنند بلکه به «شیخ حسین» معروف است. وی کارشناس خانواده و مربی کودکان و نوجوانان مرکز تخصصی تربیت مربی کودکان و نوجوانان دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم است و از شاگردان حجهالاسلام والمسلمین استاد مرحوم راستگو (ره) هم بوده است.

پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم

افزایش حدود ۳۰ درصدی ازدواج

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از فارس، شغل مردم روستای شنستق علیا بیشتر کشاورزی و دامداری است اما طی سالیان اخیر با کمبود آب روبرو بوده اند چرا که سد خاکی روستا بین ۳۰ تا ۴۰ سال قدمت دارد و نیاز به مرمت دارد. به گفته روحانی جهادی روستا مرمت این سد خاکی در دستور کار قرار گرفته و با همت مسوولان بسیج سازندگی، جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و آبخیزداری و اهالی روستا این مهم اجرایی می شود تا با ذخیره سازی آب، مردم از آب بیشتری برای کشاورزی بهره مند شوند.

بیان این مطلب خالی از لطف نیست که از سال ۹۹ تا سال۱۴۰۱ امنیت روستا با حضور گشت های رضویون بسیج از امنیت بالایی برخوردار و طی این دو سال، به عنوان روستای بدون سرقت مطرح بوده و حتی سرقت خرد هم صورت نگرفته است. از سویی از ورود هر خودروی غیربومی به روستا جلوگیری می شده و هر سرقتی هم رخ می داده فورا اهالی متوجه می شدند سارق چه کسی بوده است که حجت الاسلام ملکی برزگر طبق اعلام دستگاه قضایی استان قزوین، اذعان کرده میزان پرونده های قضایی روستا ۹۵ درصد کاهش داشته و پنج درصد از پرونده ها مربوط به اختلافات شخصی است.

امام جماعت مسجد امیرالمومنین علیه السلام روستای شنستق علیا که در زمینه مشاوره پیش از ازدواج هم مجدانه فعالیت دارد، بیان می کند: میزان ازدواج در روستا به نسبت سال های گذشته، حدود ۳۰ درصد افزایش و میزان طلاق هم ۴۰ درصد کاهش داشته است.

در زمینه ازدواج هم با کمک خیرین، برای دو زوج نیازمند جهیزیه تامین شده و تاکنون برای ۱۰ زوج کمک هزینه جهیزیه پرداخت شده است. البته از سوی حجت الاسلام ملکی برزگر مشاوره قبل از معامله هم در روستا انجام می شود تا بعد از معامله برای افراد مشکل پیش نیاید.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از فارس، اقدام دیگری که از طرف خیران، هیات امنای مسجد امیرالمؤمنین علیه السلام و اهالی روستای شنستق علیا صورت گرفته کمک به آسیب دیدگان اعتیاد بوده که به صورت کمک نقدی، کمک هزینه درمان و کمک به خانواده های آسیب دیده اعتیاد بوده که از بین ۱۲ آسیب دیده، چهار نفر بهبود یافته اند.

پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم

امام جماعت روستا می گوید: از سوی گروه جهادی شهدای روستای شنستق برای یکی از محرومین توان گر از سوی بسیج سازندگی، خیرین، گروه جهادی و جوانان ساخت مسکن در دستور کار قرار گرفته و کلنگ زنی هم شده و به زودی ساخت این واحد مسکونی آغاز می شود. برای حدود ۱۵ نفر از جوانان روستا هم در زمینه اشتغالزایی طی چند سال اخیر با معرفی به بسیج، بین ۲۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان وام اشتغالزایی فراهم و پرداخت شده است.

بازسازی مقبره پیغمبر قدار بن اسماعیل در روستا

حجت الاسلام ملکی برزگر به بازسازی مقبره و گنبد پیغمبر قدار بن اسماعیل برادر قیدار ابن اسماعیل(اسماعیل علیه السلام فرزند حضرت ابراهیم علیه السلام) با کمک خیرین و مردم روستا اشاره می کند: بافت قدیمی مقبره حدود ۱۰۰ مترمربع بود که با بازسازی به ۵۰۰ مترمربع رسیده و مراسمات بزرگ روستا در این مکان مقدس برگزار می شود. همچنین حسینیه روستا در دو طبقه احداث شده که پایگاه بسیج، خانه عالم، دفتر مسجد و دهیاری مستقر شده اند.

پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم

فرمانده پایگاه مقاومت بسیج شهدای شنستق علیا ( شهید خرازی) می گوید: با همکاری اوقاف، سپاه، خیرین و امام جماعت روستای شنستق علیا تعدادی از اهالی روستا که توان مالی نداشتند به اردوی مشهد مقدس و شهر مقدس قم اعزام شدند و سال گذشته در مسابقات ورزشی به ویژه فوتبال شهرستان تاکستان، تیم فوتبال روستا عنوان «کاپ اخلاق» را از آن خود کرده بود.

پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم

حجت الاسلام ملکی برزگر با بیان اینکه سپاه پاسداران در تمام فعالیت ها و خدمات در روستا پای کار است، با اشاره به ظرفیت ها و پتانسیل های فراوان در روستای شنستق علیا معتقد است در این روستا جای کار، زیاد وجود دارد که می توان به تقویت بخش کشاورزی از جمله کشت زعفران، فعالیت در عرصه آبزیان و کاشت بادام های وحشی در دامنه کوه و ایجاد گردشگری در قالب تله کابین بین کوه ها اشاره کرد که نیازمند توجه مسوولان است.

پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم

رشد مشارکت مردم در امور مختلف روستا

نبی رحمانی جهادگر بسیجی که مسوول برپایی نمایشگاه محله اسلامی هم بوده در گفت و گو با خبرنگار فارس در قزوین می گوید: در این نمایشگاه مستندات و موضوعاتی همچون اشتغال، تسهیلات، کاهش طلاق، خلاقیت ابتکاری و عملکرد فعالیت های صورت گرفته به صورت تصویری، کلیپ، آماری، الگویی و گزارشی در تهران در معرض نمایش گذاشته شد.

وی اجرای گشت؛ های محله محور توسط بسیجیان در قالب «گشت رضویون» را سبب کاهش سرقت و برگزاری کلاس؛ های مشاوره ای و آموزشی را در کاهش طلاق در روستای شنستق علیا خرمدشت شهرستان تاکستان تاثیرگذار می داند و می افزاید: کلاس های مشاوره ای در روستا شامل پیشگیری از اعتیاد، طلاق، سبک زندگی اسلامی، نشست های بصیرتی، روشنگری در خصوص مسائل روز، پرسش و پاسخ، اخلاقی، حقوقی و… بوده است.

این جهادگر بسیجی اجرای طرح محله اسلامی را سبب مشارکت مردم در عرصه های مختلف و رفع مشکلات متعدد ذکر و خاطرنشان می کند: با ورود بسیج سازندگی و مشارکت مشکل آب شرب مردم روستای شنستق علیا حل شد و با اجرای رزمایش کمک مومنانه با ورود بسیج،  خیرین و مردم بسته های مختلف معیشتی و… به افراد مستضعف و بی بضاعت اهدا شده و از سویی تامین جهیزیه برای زوجین نیازمند روستا هم انجام شده است.

پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم

رحمانی می گوید: با مساعدت و مشارکت مردم روستا بنای جدید برای امامزاده روستا که تخریبی بود، احداث شد و سالن ورزشی و مکانی برای برگزاری کلاس ها تعبیه شده و حسینیه هم ساخته شده است.

وی می افزاید: در طرح محله اسلامی با حضور مردم، لایروبی نهرها صورت گرفت و هنگام برداشت محصولات، مردم روستا به کمک کشاورزان شتافتند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از خبرگزاری فارس، به نظر می رسد با توجه بیشتر مسوولان و دستگاه های اجرایی نسبت به طرح محله اسلامی، می توان شاهد رقم خوردن تحولات مثبت و موثر فرهنگی و اجتماعی در سطح شهرها و روستاها بود و از ایجاد بسیاری از دغدغه ها و معضلات جلوگیری کرد.

پایان پیام/