رشد۲۷۶ درصدی درآمد گمرکی استان قم در دولت سیزدهم
رشد۲۷۶ درصدی درآمد گمرکی استان قم در دولت سیزدهم

اسفندیار دریکوندی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قم، درخصوص عملکرد یک ساله اداره کل گمرکات استان قم اظهار داشت: باتوجه به سیاست و رویکردی که دولت سیزدهم نسبت تعاملات با کشورهای خارجی دارد، با افزایش روابط تجاری با آن‌ها شاهد افزایش صادرات از قم در سال ۱۴۰۱ به کشورهای خارجی بودیم. وی افزود: […]

اسفندیار دریکوندی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قم، درخصوص عملکرد یک ساله اداره کل گمرکات استان قم اظهار داشت: باتوجه به سیاست و رویکردی که دولت سیزدهم نسبت تعاملات با کشورهای خارجی دارد، با افزایش روابط تجاری با آن‌ها شاهد افزایش صادرات از قم در سال ۱۴۰۱ به کشورهای خارجی بودیم.

وی افزود: برهمین اساس صادرات استان قم در سال گذشته به رکورد ۳۴۸ میلیون دلاری رسید در حالی‌که براساس آمار درآمد گمرکی استان قم از سال ۱۳۹۸ تا مرداد ۱۴۰۰ تنها ۵۰۰ میلیون دلار بوده است.

مدیرکل گمرکات استان قم گفت: اما در مدت زمان ۲ ساله دولت سیزدهم این آمار به هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان رسیده که رشد ۲۷۶ درصدی داشته است.

دریکوندی تصریح کرد: در زمینه واردات، ۳۷۶ میلیون دلار انواع کالا به گمرکات استان قم وارد شده که رشد ۵۰ درصدی را نشان می دهد و در بحث ترانزیت، پنج هزار و ۹۱۴ فقره انجام شده که با افزایش ۲۵ درصدی نسبت به دو سال اولیه دولت قبل مواجه شده است.

وی در ادامه با بیان اینکه افزایش صادرات در سال جاری از برنامه‌های اصلی مدیریت استان است، خاطرنشان کرد: دولت سیزدهم در مدت زمان ۲ سال اخیر نشان داده تعامل با کشورهای خارجی را با حفظ عزت و اقتدار در دستور کار خود قرار داده است. لذا در راستای این اتفاق افزایش صادرات نیز در دستور کار مدیریت استان قرار گرفته است.

مدیرکل گمرکات استان قم بیان داشت: سال گذشته در مجموع ۴۳ کشور مقصد کالاهای صادراتی قم بوده‌اند اما این آمار در ۴ ماهه اول سال ۱۴۰۲ به ۳۸ کشور رسیده است که پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال بر این تعداد افزوده شود.

وی افزود: عراق، سوریه، افغانستان، ترکیه، روسیه، امارات، ارمنستان، آذربایجان، ازبکستان و… کشورهایی هستند که میزان صادرات کالای استان در سال ۱۴۰۱ آمار چشم‌گیری داشته است؛ در سال ۱۴۰۲در برخی کشورها از صادرکنندگان قمی استقبال خوبی صورت گرفته و به‌دنبال افزایش روابط تجاری با آن‌ها هستند.

دریکوندی عنوان کرد: مواد پلاستیکی، دمپایی و صندل، آهن‌آلات و فلزات، محصولات گوناگون صنایع شیمیایی، ماشین آلات مکانیکی، محصولات لبنی، سنگ ساختمانی، روغن‌های گیاهی و خوراکی، فرآورده‌های غلات و… بخش اعظمی از کالاهای صادراتی استان قم در سال ۱۴۰۱ محسوب می‌شوند.

مدیرکل گمرکات استان قم اظهار داشت: سال گذشته ظرفیت خوبی در حوزه گمرکات استان ایجاد شد که آن هم مربوط به شبکه حمل و نقل ریلی می‌شود؛ براساس آمار در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۵ هزار تن کالا از گمرک قم از طریق شبکه ریلی سراسری صادرات انجام شد.

پایان پیام/۷۸۰۳۰