بورسیه صنعتی رتبه‌های زیر ۲۰۰۰ در دانشگاه قم/ اعطای کمک هزینه تحصیلی به دانشجویان بورسیه شده
بورسیه صنعتی رتبه‌های زیر ۲۰۰۰ در دانشگاه قم/ اعطای کمک هزینه تحصیلی به دانشجویان بورسیه شده
مدیر آموزش دانشگاه قم خبر داد: داوطلبانی که در آزمون سراسری سال 1402 دارای رتبه 1 تا 2000 باشند، با انتخاب یکی از کد رشته‌های بورسیه صنعتی دانشگاه قم، پس از قبولی و ثبت‌نام در این دانشگاه، بورسیه صنعتی به آنها تعلق می‌گیرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، دکتر محمود محمودی در نشست خبری که پیش از ظهر یک‌شنبه در دانشگاه قم برگزار شد، عنوان کرد: با پیگیری و مساعدت بنیاد ملی نخبگان استان قم، تعدادی بورسیه صنعتی به دانشگاه قم اختصاص داده شده است، لذا داوطلبانی که در آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ دارای رتبه ۱ تا ۲۰۰۰ باشند و طبق دفترچه راهنما یکی از کد رشته‎های ویژه بورسیه صنعتی در دانشگاه قم را انتخاب کنند، پس از قبولی و ثبت نام در دانشگاه قم، بورسیه صنعتی به آنها تعلق گرفته و جهت انعقاد قرارداد به بنیاد ملی نخبگان قم معرفی می‌شوند.
وی اضافه کرد: این دانشجویان بعداز انعقاد قرارداد،کمک هزینه تحصیلی به صورت ماهانه دریافت کرده و پس از فارغ‌التحصیلی می‌توانند در شرکت‌های مربوطه استخدام شوند، این کمک هزینه‌ها، شامل مبلغ ۰۰۰/۰۰۰/۳۰ ریال برای دانشجویان مجرد و مبلغ ۰۰۰/۰۰۰/۳۶ ریال برای دانشجویان متاهل می‌شود.
مدیر آموزش دانشگاه قم تصریح کرد: این دانشجویان در هر ماه در طول سال تحصیلی ۵۰ ساعت در شرکت طرف قرارداد جهت آموزش‌های علمی حضور خواهند داشت و تعدادی از واحدهای آنها به صورت عملی خواهد بود.

استخدام دانشجویان علوم پایه در آموزش وپرورش
محمودی در بخش دیگر به به تفاهم‌نامه پذیرش دانشجوی مشترک دانشگاه قم با دانشگاه فرهنگیان، اشاره کرد و گفت: داوطلبانی که علاقمند به شغل معلمی هستند و طبق دفترچه راهنمای انتخاب رشته یکی از کد رشته‌های ویژه پذیرش دانشجوی مشترک دانشگاه قم با دانشگاه فرهنگیان را در رشته های ریاضی، فیزیک، شیمی و زیست شناسی انتخاب کنند و در دانشگاه قم پذیرفته شوند، پس از پذیرش و ثبت نام، واحدهای تخصصی رشته مربوطه را همراه با تعدادی واحد عمومی در دانشگاه قم می‌گذرانند.
وی ادامه داد: این دانشجویان بعد از کسب شرایط لازم، می توانند در دانشگاه فرهنگیان ادامه تحصیل داده و باقیمانده واحدهای درسی را در دانشگاه فرهنگیان بگذرانند، همچنین پس از فارغ التحصیلی و دریافت مدرک دوگانه (دانشگاه قم و دانشگاه فرهنگیان در وزارت آموزش و پرورش) به عنوان معلم استخدام می شوند، محل خدمت این دانشجویان نیز در دفترچه راهنمای رشته مشخص شده است.
مدیر آموزش دانشگاه قم تاکید کرد: داوطلبان دارای رتبه ۱ تا ۲۰۰۰ در صورت انتخاب هر یک از رشته‌های دانشگاه قم طبق جدول راهنمای انتخاب رشته آزمون سراسری سال ۱۴۰۲،پس از قبولی و ثبت نام در دانشگاه، درصورتی که بورسیه صنعتی نبوده و یا حتی به صورت دانشجوی مشترک دانشگاه قم با دانشگاه فرهنگیان نیز پذیرش نشوند، در هر صورت کمک هزینه تحصیلی از سمت دانشگاه قم دریافت می کنند.
محمودی افزود: به داوطلبان رتبه های ۱تا ۱۰۰۰، مبلغ ۵۰ میلیون ریال و رتبه های ۱۰۰۱ تا ۲۰۰۰ نیز مبلغ ۳۰ میلیون ریال در دو مرحله در نیمسال اول و نیمسال دوم، در طول تحصیل اعطا خواهد شد.
دانشکده ” علوم و فناوری همگرا” برای اولین بار در مجموعه وزارت عتف، در دانشگاه قم تاسیس می شود
عضو هیئت علمی دانشگاه قم خبر داد: دانشگاه قم اولین دانشگاه در وزارت عتف است که نسبت به ایجاد دانشکده همگرا اقدام کرده است..
گفتنی است دکتر مرتضی یوسف زادی در نشست خبری که در دانشگاه قم برگزار شد، عنوان کرد: در راستای تحول آموزش و پژوهش دانشگاه در ذیل کمیته تحول دانشگاه، ایده ها و نظرات زیادی بررسی شد که یکی از این ها، ایجاد دانشکده علوم و فناوری همگرا بود که هم اکنون مجوزهای لازم داخل دانشگاه کسب و در حال راه اندازی می باشد..
وی در خصوص “همگرایی” گفت: بشر در قرن بیستم در حوزه علوم از مهندسی معدن در اعماق زمین تا مهندسی هوا و فضا توسعه زیادی داشته است و در این راستا از طبیعت استفاده و بهره برداری کرده است، اما از قرن بیست یکم به نظر می رسد خود انسان، موضوع مورد مطالعه و مهندسی قرار گرفته است، بنابراین حوزه همگرا بحث رشته هایی است که در گذشته باهم ارتباط خاصی نداشتند اما به نظر می رسد در راستای این هدف در حال همگرا شدن هستند.
وی اضافه کرد: منظور از هدف موردنظر، دستکاری و مهندسی انسان است؛ این رشته ها شامل زیست فناوری، نانو فناوری، هوش مصنوعی و علوم شناختی است.
مسئول راه اندازی دانشکده علوم و فناوری همگرا دانشگاه قم بیان کرد: اصطلاح فناوری همگرا در سال ۲۰۰۱ در نشستی که توسط بنیاد ملی علوم در آمریکا تشکیل شده بود، مطرح گردید، که برای آن بودجه خاصی را نیز در نظر گرفتند، پس از گذشت ۴ سال از این اتفاق، در کشور ما نیز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ستادی را در این زمینه تشکیل داد که هم اکنون هم در حال بررسی و آماده سازی بسترها و زیرساخت های آن هستند.
یوسف زادی عنوان کرد: جدای از بحث فناوری، این علوم قابلیت هایی را برای بشر ایجاد می کند که تبعات الهیاتی و دغدغه های فقهی و حقوقی را در حوزه دین و علوم اسلامی ایجاد می کند.
وی گفت: دانشگاه قم یک حُسنی دارد و آن اینکه یک بستر علمی از جمله متخصصین در حوزه علوم پایه و مهندسی و هم در حوزه الهیات و معارف اسلامی دارد، بنابراین دانشگاه قم یکی از بهترین دانشگاه های کشور برای ورود به حوزه ایجاد دانشکده علوم و فناوری همگرا می باشد.
وی گفت: در این دانشکده ۴ رشته اصلی مدنظر قرار گرفته است که شامل رشته های زیست فناوری، نانو فناوری، علوم شناختی و هوش مصنوعی می شود.
وی گفت: رشته هایی که در دانشکده همگرا هستند بین رشته ای بوده و محدود به یک رشته زمینه تخصصی خاصی نیستند و علوم مختلفی را دربرمی گیرد؛ همچنین معمولا زمینه اشتغال زایی در قالب شرکت های دانش بنیان را نیز فراهم می کند، در نتیجه فارغ التحصیلان این رشته در دانشگاه، اگر به صورت توانمند تربیت شوند در آینده دغدغه شغلی نیز نخواهند داشت.
عضو هیئت علمی دانشگاه قم خاطر نشان کرد: جذب هیئت علمی جدید برای ایجاد دانشکده همگرا نیز در دستور کار قرار گرفته است، همچنین طی مکاتبه ای که با بنیاد نخبگان استان قم انجام داده ایم، درخواست کرده ایم تا فارغ التحصیلان نخبگان کشوری که عضو بنیاد ملی نخبگان هستند و فارغ التحصیل یکی از ۴ رشته اصلی همگرا هستند از طریق ضوابط جذب نخبگان در دانشگاه قم مشغول به فعالیت گردند..
یوسف زادی گفت: این دانشکده تنها در مقطع تحصیلات تکمیلی دانشجو جذب می کند و دانشجویانی که در مقطع کارشناسی فارغ التحصیل می گردند بر حسب علاقه مندی و توانمندی می توانند در یکی از این رشته های همگرا تحصیل نمایند..
یوسف زادی اضافه کرد: این دانشکده در مرحله اول در مقطع کارشناسی ارشد اقدام به جذب دانشجو خواهد نمود و پس از ۳ یا ۴ سال از تحصیل دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد، برای جذب دانشجویان دکتری اقدام خواهیم کرد.
رییس آزمایشگاه های دانشگاه قم دانشگاه قم تصریح کرد: دانشگاه قم یکی از پر تعدادترین آزمایشگاه های آموزشی و پژوهشی را در کل کشور دارد، بیش از ۵۰ فضای آزمایشگاهی و کارگاهی در دو قالب آموزشی و پژوهشی در حال خدمات دهی به دانشجویان هستند، در این راستا
شرکت های دانش بنیان در سطح استان قم نیز از این فضاهای موجود در دانشگاه قم استفاده می کنند.
وی در رابطه با برگزاری دوره مهارت افزایی در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه قم یادآور شد: یکی از چالش های مهم فارع التحصیلان در کشور، نداشتن مهارت کافی و لازم برای ورود به بازار کار است، بنابراین دانشگاه قم دوره های مهارت افزایی را برگزار می کند تا جهت ورود به بازار کار، فارغ التحصیلان بتوانند از آن استفاده کنند.
یوسف زادی در پایان یادآور شد: آزمایشگاه عمران و آنالیز میلگرد در دانشگاه قم نیز از جمله آزمایشگاه های معتمد نظام مهندسی استان قم است که به بخش دولتی و خصوصی در حال خدمات رسانی می باشد.