آمادگی اتاق اصناف اراک برای احداث شهرک صنوف آلاینده
آمادگی اتاق اصناف اراک برای احداث شهرک صنوف آلاینده

جمشید زند امروز سه‌شنبه در اجلاس عمومی روسای اتحادیه‌های صنفی استان مرکزی با حضور استاندار مرکزی که در اراک برگزاری شد، با اشاره به آمادگی اتاق اصناف برای ایفای نقش خود در کاهش آلودگی هوای شهر اراک، بیان کرد: با توجه به طرح جامع کاهش آلودگی هوای شهر اراک و تعهدات دولت در این راستا، […]

جمشید زند امروز سه‌شنبه در اجلاس عمومی روسای اتحادیه‌های صنفی استان مرکزی با حضور استاندار مرکزی که در اراک برگزاری شد، با اشاره به آمادگی اتاق اصناف برای ایفای نقش خود در کاهش آلودگی هوای شهر اراک، بیان کرد: با توجه به طرح جامع کاهش آلودگی هوای شهر اراک و تعهدات دولت در این راستا، اما صنوف آمادگی دارند با در اختیار داشتن ۴۵ هکتار اراضی مقابل میدان میوه و تره‌بار کمتر از ۲ سال اکثر واحدهای آلاینده منتقل کنند.

وی اظهار کرد: اگر راه‌وشهرسازی زمین را با قیمت کارشناسی شده واگذار کند، صنوف با پرداخت تمامی هزینه‌های شهرداری و دستگاه‌های خدمات‌رسانی آمادگی انتقال را دارند و با توجه به تجربه تلخ واگذاری کار به سرمایه‌گذاری جهت انتقال واحدها و صنوف کسبه‌ می‌توانند این کار را به سرعت اجرایی کنند.

زند به مشکلات میدان میوه و تره‌بار اراک اشاره کرد و افزود: این میدان از تمامی میادین میوه و تره‌بار کشور مستثنی شده است در حالی که میادین میوه و تره‌بار کشور زیر چتر حمایتی شهرداری ها قرار دارد، اما میدان میوه‌ و تره‌بار اراک که توسط اتحادیه تعاون روستایی در زمینی اوقافی ایجاد شد تحت پوشش شهرداری نیست و از سال ۱۳۸۱ تاکنون هیچ بخش خدماتی برای آن ایجاد نشده است.

وی تصریح کرد: سردخانه، انبار و بارانداز میوه در استان قم قرار دارد و هر روز صبح تعداد زیادی نیسان میوه اراک را از استان قم تامین می‌کنند و اگر مردم نسبت به قیمت میوه گلایه‌مند هستند به این دلیل است که میدان میوه و تره‌بار اراک در واقع مقصد برای استان قم است که با حل شدن مشکلات تره‌بار اراک قطعا قیمت میوه نیز متاثر خواهد شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از ایسنا، رییس اتحادیه بارفروشان میوه و تره‌بار با بیان اینکه میدان میوه و تره‌بار قطب اقتصادی استان است و تاکنون هرآنچه دولت خواسته در این میدان اجرایی شده است، گفت: از سال ۸۱ انتقال کسبه به میدان آغاز شد تاکنون کوچکترین مشکلات این میدان حل نشده است.

حسین درجاتی تصریح کرد: میدان میوه و تره‌بار اراک تنها میدانی در کشور است که زیر نظر شهرداری نیست و لازم است که مسئولان ارشد استان بازدیدی از این مجموعه داشته باشند تا در جریان مشکلات قرار گیرند.

رشد ۳۰۰ درصدی عوارض شهرداری در سال ۹۸

در این جلسه رئیس اتحادیه خواربارولبنیات اراک با اشاره به قدرت خرید بسیار پایین مردم در حاشیه‌ شهرها، بیان کرد: مردم در حاشیه شهرها نیاز خود را به میزان ۱۰۰ گرم تامین می‌کنند و همین امر باعث شده است این خریدهای ۱۰۰ گرمی بر قیمت تاثیر گذار باشد.

حسین عباسی با وضعیت عوارض تعیین شده توسط شهرداری اشاره کرد و افزود: در سال جاری عوارض شهرداری ۳۰۰ درصد افزایش یافت و سپس با تصمیم شورای شهر ۳۰ درصد تخفیف لحاظ شد، از طرفی عمده‌فروشان که مالیات بر ارزش افزوده پرداخت می‌کنند از پرداخت عوارض معافند چرا باید از عمده‌فروشان عوارض اخذ شود؟

وی با انتقاد از وضعیت کنونی بازار روزها گفت: اتحادیه هیچ مشکلی با برگزاری بازار روزها ندارد، اما خواستار رعایت قانون هستیم. بازار روزها مختص افراد کم سرمایه و مشاغل خانگی هستند در حالی که امروز مغازه‌داران و دلالان اقلام و اجناس خود را به فروش می رسانند و اینجاست که کسبه ضرر می‌کنند.

عباسی اضافه کرد: شهر اراک دارای واحدهای تجاری خالی است، اما از طرفی شاهد هستیم که شهرداری کیوسک‌هایی را در شهر ایجاد کرده است که اغلب به سوپرمارکت تبدیل شده است درحالی که ضرورتی ندارد که این امر انجام شود و ظاهر شهر این چنین دچار بی نظمی شود.

برگزاری نمایشگاه تخصصی مبل، فقط سالی یکبار

در ادامه این جلسه رییس اتحادیه صنف صنایع چوب و فلز اراک با انتقاد از برگزاری نمایشگاه تخصصی مبلمان بیان کرد: سال گذشته برگزاری این نمایشگاه در نیمه دوم سال به اتحادیه سپرده شود، ابتدای سال نامه‌نگاری‌های اتحادیه جهت واگذاری مجدد نمایشگاه به اتحادیه انجام شد که تاکنون پاسخی دریافت نشده است.

محمدرضا براتی تصریح کرد: طبق تصمیمات اتخاذ شده در سال فقط یکبار امکان برگزاری نمایشگاه تخصصی مبل وجود دارد، اما در اواخر دی‌ماه دومین نمایشگاه در اراک برگزار خواهد شد که باید ممانعت لازم در این راستا صورت گیرد چراکه اگر جلوگیری نشود عملا کلید روزی فعالان صنعت مبل و چوب پشت کوه انداخته می‌شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از ایسنا، یدالله مهرجو رییس اتحادیه‌ تعمیرکاران اتومبیل سبک و سنگین اراک بیان کرد: در ابتدای ساخت شهرک خودرو قول ساخت واحدهایی با وسعت ۶۰ تا ۷۰ متر به کسبه داده شد، اما امروز واحدهای ۲۵ تا ۳۰ متری با رقم متری ۳ میلیون تومان احداث شده است که عملا امکان استفاده از آن وجود ندارد و لازم بود که حداقل در زمان ساخت نظر اتحادیه گرفته می‌شد.

در ادامه جلسه صمد رشیدیان رییس اتحادیه ماشین‌ساز و فلزتراش تصریح کرد: با بروز آلودگی در شهر اراک بالافاصله اخطار و پلمب برای واحدهای صنفی مرتبط با خودرو صادر می‌شود، در حالی که واحدهایی که از سازمان صمت مجوز دارند برخوردی با آنها صورت نمی‌گیرند و تنها واحدهای دارای مجوز از اتاق اصناف اخطار دریافت می‌کنند، این واحدها مایل به انتقال هستند، اما بیان می‌شود که امکان انتقال شهرک صنعتی خیرآباد و یا ایبک‌آباد وجود ندارد.

عوارض صدور مجوز مازاد بر تراکم؛ عامل اصلی گرانی مسکن در اراک

در این جلسه رییس اتحادیه مشاوران املاک اراک با بیان اینکه اراک یکی از گرانترین شهرهای کشور است، علت این گرانی را تصویب عوارض صدور مجوز مازاد بر تراکم در سال ۹۸ توسط شورای شهر دانست.

محمود نوروزی تاکید کرد: در حال حاضر این عوارض بین ۷۰۰ هزار تومان تا ۴ میلیون تومان است که باعث افزایش هزینه سربار سازنده مسکن و تحمیل این هزینه به رقم خانه شده است درحالی که در سال گذشته گذشته این عوارض بین ۴۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بود.

وی با اشاره به اینکه این جهش ۳.۵ برابری عوارض تاثیر مستقیم خود را بر روی مسکن گذاشته است، افزود: شورای شهر اعلام کرده است که امکان کاهش این عوارض را ندارد، این چه توجیهی است که عوارض را ۳.۵ برابر افزایش می‌دهند و سپس می‌گویند نمی‌توانیم عوارض را کم کنیم، به همین دلیل لازم است که شورای شهر به منظور رفاه مردم و کاهش قیمت مسکن در اراک کاهش عوارض را مدنظر قرار دهند.

انتهای پیام