آموزش بدون پژوهش،نمی‌تواند اساتید و دانشجویان را به رشد علمی برساند
آموزش بدون پژوهش،نمی‌تواند اساتید و دانشجویان را به رشد علمی برساند
یکی از پژوهشگران موفق دانشگاه علمی کاربردی قم گفت: آموزش بدون پژوهش،نمی‌تواند اساتید و دانشجویان را به رشد علمی برساند،چرا که آموزش و پژوهش دو بال برای رشد و توسعه و تعالی هستند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، محمد رضا مرادی در گفتگو با نسیم قم،ضمن معرفی خود در مورد فعالیت‌های پژوهشی اظهار داشت:من کارمند مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی و مدرس علمی کاربردی بهارآوران و دارای فوق لیسانس گیاهان داروئی هستم و در بخش مقالات و پژوهش به عنوان استاد پژوهشگر برتر کشوری و پژوهشگر برتر استانی معرفی شده‌ام.
این پژوهشگر نمونه افزود:تخصص من در گیاهان دارویی و کشاورزی و کشت این گیاهان در شرایط اقلیمی مناسب است و تاکنون مجری ۱۴ طرح پژوهشی بوده‌ام و در مدت ۴ سال نیز ۱۶ مقاله پژوهشی را به سرانجام رساندم.
وی تصریح کرد:در گیاهان دارویی و منابع طبیعی به ویژه روی آویشن و درختان پده و زعفران و زیره و گل گاو زبان تحقیقاتی انجام داده‌ام و به نتایج خوبی دست یافتم.
مرادی بیان کرد:این مرکز، مسئول تحقیقات بنیادین است و در مسیر شناخت و توسعه کشت گیاهان دارویی در قم و سازگاری های اقلیمی یک سری پژوهش های کاربردی در حوزه گیاهان دارویی از جمله آویشن داشتیم که عملکرد خوبی داشتیم.
وی عنوان کرد:به کشاورزان و دانشجویان توصیه می‌کنم که روش‌های علمی را به کار بگیرند،البته توانسته‌ایم تا حدی اعتماد کشاورزان را جلب کنیم و استقبال آنها از نتایج به دست آمده بسیار خوب است.
این پژوهشگر خاطرنشان کرد:در حوزه آموزش همکاری داریم خوشبختانه گیاهان داروئی در قم مورد استقبال است و دانشجویان مستعدی در این حوزه داریم.
وی گفت: از امسال دانشگاههای مرتبط با دستگاههای اجرایی از علمی کاربردی حذف شدند اما به دلیل استقبال از گیاهان دارویی،بخش خصوصی وارد شده و دانشگاه را سرپا نگاه داشته است و جذب دانشجو و کلاس ها شروع شد که بسیاری از رشته‌های کشاورزی مورد توجه قرار گرفت.
مرادی افزود: در دیگر مراکز کاربردی،رشته‌های کشاورزی نداریم و این خلاء احساس می‌شد،در حال حاضر ۱۲۰ نفر دانشجو فوق دیپلم و لیسانس در علمی و کاربردی بهارآوران زیر نظر علمی کاربردی فعال هستند.
وی تصریح کرد:مرکز تحقیقات دولتی است و همکاری‌ها خوب است و منابع و امکانات در اختیارمان قرار می گیرد و طرح ها به خوبی انجام می‌شود،ما نیز کار را لنگ نکرده‌ایم و در تلاشیم،البته باید حمایت‌ها وسیع باشد.
این پژوهشگر گفت:در دانشگاه همان طور که آموزش رو به روز شدن است، برای اساتید نیز باید ظرفیتی فراهم کرد که در تحقیق و پژوهش به روز شوند.
وی افزود: آموزش بدون پژوهش،نمی‌تواند اساتید و دانشجویان را به رشد علمی برساند،چرا که آموزش و پژوهش دو بال برای رشد و توسعه و تعالی هستند و اساتید و دانشجویان از تحقیق غافل نشوند.
مرادی عنوان کرد:قرار بود نیم تا یک درصد از بودجه دستگاههای اجرایی به تحقیق و پژوهش تعلق بگیرد اما هنوز به طور کامل اتفاق نیفتاده است،در حالی که اگر عملیاتی شود یک جهش بزرگی شاهد خواهیم بود.