– اخبار استانها – حجتالاسلام والمسلمین سید محمد نقیب در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قم، با اشاره به فعالیتهای علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم اظهار داشت: دفتر مرکزی دانشگاه در قم مستقر و دارای ۱۸ دانشکده در سایر استانهای کشور هستیم، همچنین یک دانشکده در قم مستقر است و درمجموع ۱۹ دانشکده […]
حجتالاسلام والمسلمین سید محمد نقیب در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قم، با اشاره به فعالیتهای علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم اظهار داشت: دفتر مرکزی دانشگاه در قم مستقر و دارای ۱۸ دانشکده در سایر استانهای کشور هستیم، همچنین یک دانشکده در قم مستقر است و درمجموع ۱۹ دانشکده داریم.
سرپرست دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم اضافه کرد: با مصوبه هیئتامنای دانشگاه، دفتر همکاریهای بینالمللی و روابط علمی در کنار معاونت پژوهش و فناوری و همچنین پژوهشکده قرآن کریم در دانشگاه تصویبشده و روسای آنهم تعیینشده است که کارهای کلان پژوهشی دانشگاه را پیگیری کنند.
به گفته حجتالاسلام نقیب، معاونت پژوهشی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم بیشتر نظارت بر کارهای پایاننامه دانشجویان، نظارت بر کارهای پژوهشی اساتید و انتشارات دانشگاه را بر عهده دارد.
وی عنوان کرد: تاکنون حدود ۲۵ الی ۳۰ عنوان کتاب در مجموعه دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم به چاپ رسیده است، همچنین در حال حاضر ۵ مجله علمی در دانشگاه فعال بوده که بهصورت جدی در حال پیگیری هستیم تا امتیاز علمی- پژوهشی بودن این مجلات را از وزارت علوم بگیریم.
سرپرست دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم با اشاره به انعقاد تفاهمنامههای مختلف با مراکز علمی گوناگون گفت: مقررشده یک مجله بینالمللی مشترک به زبان عربی و انگلیسی با دانشگاه امام صادق (ع) منتشر کنیم، همچنین پیگیری انتشار یک مجله مشترک با پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، پیگیری انتشار یک مجله با انجمن علمی قرآن و تحول علوم و پیگیری انتشار یک مجله علمی با پژوهشکده فرهنگ و اندیشه اسلامی ازجمله دیگر اقداماتی است که در راستای رشد علمی دانشگاه انجام دادهایم.
حجتالاسلام نقیب ادامه داد: همچنین یک مجله مشترک به زبان عربی، انگلیسی و فارسی با دانشگاه تونس تحت عنوان مجله «مداد» را در حال پیگیری هستیم که به شکل بینالمللی بوده و همین روزها مجلات آن تأییدشده و بهزودی منتشر میشود.
وی ابراز کرد: تفاهمنامهای با کتابخانه آستان قدس رضوی بهمنظور احیای برخی کتب خطی موجود این آستان منعقد کردهایم، این کار را پژوهشکده قرآن کریم به عهده میگیرد تا برخی از این کتب را توسط دانشجویان احیا کنیم.
سرپرست دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم اضافه کرد: در بخش همکاریهای علمی و بینالمللی با همایشهای مختلف در حال رایزنی هستیم که هم لوگوی دانشگاه در این همایشها قرار بگیرد، همین اینکه اساتید و دانشجویان بتوانند مقالات علمی خود را به این همایشها بفرستند.
آیتالله اعرافی: بودجه پژوهشی کشور شرایط خوبی نداردآیتالله اعرافی از پژوهشگران برتر استان قم تجلیل کردقم| پژوهش نقش مهمی در تحقق بیانیه گام دوم انقلاب دارد
حجتالاسلام نقیب در مورد مقالات علمی چاپشده در دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم نیز گفت: از سال ۸۷ که دانشگاه توسط وزارت علوم مجوز گرفته تا سال ۹۷، این دانشگاه ۳۱۰ مقاله علمی پژوهشی به چاپ رسانده است و در این یک سال اخیر یعنی ۶ ماهه نخست سال ۹۸، دانشگاه حدود ۹۰ مقاله علمی- پژوهشی را به چاپ رساندهایم که رشد ۶۰۰ درصدی را نشان میدهد.
وی افزود: حدود ۲۱۰ مقاله علمی- ترویجی از اعضای هیئتعلمی چاپشده که ۶۶ مقاله مربوط به امسال بوده است، همچنین ۸۷۹ مقاله از اعضای هیئتعلمی به همایشها رفته که ۲۷۹ مورد مربوط به امسال بوده است.
سرپرست دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در رابطه با علت رشد چشمگیر فعالیتهای علمی دانشگاه نیز اظهار داشت: فرصتهای مطالعاتی داخل به اساتید دانشگاه دادهشده و همچنین تبدیل وضعیت دو سه نفر از اساتید سبب ایجاد شورونشاط بیشتری در فضای پژوهشی دانشگاه شد، از سوی دیگر ترفیعهای اساتید منوط به کتاب و مقاله شد و یک رشد علمی در میان اساتید اتفاق افتاد.
حجتالاسلام نقیب با اشاره به ترجمه و تألیف کتاب صورت گرفته از سوی اساتید و پژوهشگران دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم طی سالیان اخیر عنوان کرد: ۳۴۷ کتاب در این ده سال ترجمه و تألیف شده است، امسال نیز حدود ۸۰ عنوان کتاب از اساتید هیئتعلمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم به چاپ رسیده است.
وی همچنین با اشاره به چاپ ۱۰ عنوان کتاب دانشگاه توسط سازمان صمت گفت: طی تفاهمنامهای با سازمان صمت، حدود ۲۰ عنوان کتاب به این سازمان معرفی کردهایم که ۱۰ عنوان کتاب تأییدشده است، ۳ عنوان کتاب زیر چاپ بوده و ۷ عنوان هم مراحل ارزیابی را طی میکند.
به گفته سرپرست دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم تعیین اولویتهای پژوهشی و عدم موازی کاری ازجمله اقداماتی بوده که در دانشگاه با جدیت دنبال میشود.