به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، آیتالله علیرضا اعرافی مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور در دیدار حجت الاسلام والمسلمین مهدی احمدی معاون فرهنگی حرم مطهر بانوی کرامت که در دفتر مدیر حوزه های علمیه انجام شد، با تبریک دهه کرامت و گرامی داشت یاد شهدای ۱۵ خرداد و امام خمینی(ره) اظهار کرد: بنده به عنوان طلبه حوزه و یک شهروند قمی از آیت الله سعیدی و تمام خادمانی که در خدمتهای شایسته حرم مطهر بانوی کرامت به زائران فعالیت می کنند تشکر می کنم.
وی با سپاس از مردمی که حرم بانوی کرامت را مانند نگینی در بر گرفته اند، خدمات فرهنگی حرم را مطلوب توصیف کرد و گفت: حرم مطهر حضرت معصومه(س) و شهر مقدس قم یک جایگاه رفیع بین المللی دارد و نماد بین المللی ایران، اسلام و تشیع است.
مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور با بیان اینکه در کشور صربستان مرکزی به نام مرکز مطالعاتی و تحقیقاتی قم تأسیس شده است، گفت: نام قم یک شعاع وسیع بین المللی دارد و این در پرتو حضرت معصومه(س) و حوزه ای که در شعاع ایشان شکل گرفته و شکوفا شده و در پرتو انقلاب اسلامی و امامی که بر آمده از این شهر و حرم و فیضیه است شکل گرفته است.
وی با تأکید بر شکوفاتر شدن جایگاه و نقش بین المللی حرم حضرت معصومه(س)، ابراز کرد: این رویکرد باید روز به روز تقویت شود و یک سند و برنامه داشته باشد به این صورت که یک پیوست و افق بین المللی در همه برنامه های حرم باید در نظر قرار گیرد.
اعرافی با اشاره به درآمیختگی حرم حضرت معصومه(س) با حوزه و علوم و معارف اسلامی گفت: درآمیختگی حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها با علوم و معارف اسلامی در حد حرم امیرالمؤمنین (ع) در نجف اشرف است و این ویژگی عمیق و بنیادی وجه متمایز کننده قم و این امامزاده نسبت به سایر شهرها و امام زادگان است بنابراین باید تعامل، ارتباط، دادوستد و هم افزایی نهاد حوزه و نهاد حرم عمیق، مدون و مضبوط شود.
وی با بیان اینکه حضرت معصومه(س) به دلیل بانو بودن نمادی از نگاه اسلام به زن هستند، افزود: حضرت معصومه (س) بعد از حضرت زهرا و همدوش با زینب کبری(س) از بانوان تراز اول جهان اسلام هستند که شناخته شده و معیار برای زنان امروز جامعه ما هستند.
مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور با بیان اینکه بانوی کرامت می تواند آیینهای باشد که در آن نگاه اسلام به زن و خانواده منعکس شده است، خاطرنشان کرد: نگاه مترقی اسلام به زن و دختر در ایشان جلوه گر است و ما باید به گونه ای این نگاه را عرضه کنیم که در دنیا مطالبه گر باشیم که این راه درست است و راهی که غربی ها رفته اند غلط است.
وی با تأکید بر لزوم اتصال حرم کریمه اهل بیت(س) با مردم قم، گفت: ما برای مردم قم باید احترام و ارزش قائل باشیم زیرا این مردم بودند که این حرم را به این جایگاه رساندند و در دامن خود حوزه را پرورش دادند؛ فرهنگ، درک و آگاهی مردم ایران بود که در دل خود تشیع را پذیرفتند و حرم ها و امام زادگان را آباد کردند بنابراین خدمتگذاری به مدرم و تعامل با مردم باید مد نظر باشد.
اعرافی با بیان اینکه مسئولان قم بیش از آنچه امروز انجام می دهند باید در ارتباط با حرم انجام دهند، افزود: در طرح های شهری بیش از این باید حرم و حوزه دیده شود؛ اتفاقاتی که پیرامون حرم رخ می دهد توسط مسئولان نیاز به بازنگری دارد زیرا حرم و فیضیه کانون قم، ایران و جهان اسلام هستند و دسترسی به این کانون ها باید آسان باشد، خدمات روان تر باشد و شهرسازی و معماری باید با روح حرم باشد.
وی با تأکید بر اینکه اول باید چند زیرگذر قوی وجود داشته باشد و سپس خیابان ها محدود شود، گفت: باید همه شهرسازی ها و حمل و نقل و موارد دیگر با نگاه دسترسی آسان زائران، مجاوران، طلاب و اساتید به حرم مطهر باشد زیرا با عدم توجه به این مسائل حرم ها خلوت تر می شود.
مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور با بیان اینکه حرم مطهر باید در مسائل مطالعاتی و تبلیغاتی مراکز پژوهشی، و تحقیقاتی حوزوی و غیر حوزوی قم هدایت کلی داشته باشد، گفت: در مباحث فرهنگی باید از زبان هنر استفاده شود و به ویژه برای نسل جوان بسیاری از هنرها می تواند در خدمت تعمیق معارف الهی قرار گیرد.
در ابتدای این دیدار حجت الاسلام والمسلمین احمدی با بیان اینکه معاونت فرهنگی حرم مطهر بانوی کرامت ۴ مدیریت دارد و رسالتش که نشر معارف قرآن و عترت است در این ۴ بخش ساماندهی می شود، گفت: فعالیت های فرهنگی حرم مطهر در مدیریت معارف قرآن و عترت، مدیریت کتابخانه، موزه و مرکز اسناد، مدیریت آفرینش های فرهنگی و هنری و مدیریت روابط عمومی و تبلیغات انجام می شود.
وی در ادامه به تشریح فعالیت های هر کدام از مدیریت های معاونت فرهنگی حرم مطهر بانوی کرامت پرداخت.
- منبع خبر : خبرگزاری فارس