گلپایگان پایتخت عسل شود
گلپایگان پایتخت عسل شود
علی انصاری یکی از زنبورداران شهرستان گلپایگان گفت: زنبورداری اصلا کار راحتی نیست، بیابان خوابی دارد؛ بالش سر ما گاها مار است، لذا به جامعه زنبورداران گلپایگان کمک کنید. تنوع گیاهی در این شهرستان سبب شده عسل 40 گیاه گلپایگان در دنیا تک باشد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم ، علی انصاری در همایش عسل و طبیعت که در منطقه چشمه خضر گلپایگان برگزار شد با بیان اینکه بالغ بر هزار نوع گیاه در گلپایگان است که در تولید و کیفیت عسل آن تاثیر خوبی دارد اظهار کرد: گلایه مند هستیم؛ چرا به افرادی که زنبورهای خود را  از شهرستان های اطراف وارد گلپایگان می کنند اجازه اسکان داده می شود؟ به صورت علمی نمی توان در هیچ مرتعی بیش از ۲۰۰ عدد کلنی زنبور گذاشت اما چندی قبل از شهرستان های اطراف آمده بودند و ۷۰۰ کندو گذاشته بودند که این اقدام  از چرای بی رویه دام هم بدتر است چرا که به بیابان و صحرای گلپایگان آسیب بسیاری وارد میکند. به تازگی شهرستان همجوار ما دارد بر روی اصلاح نژاد کار میکند اما در گلپایگان ۱۱ نفر به مدت حدود ۱۰ سال است که دارند بر روی اصلاح نژاد کار می کنند.

وی ادامه داد: زنبورداران گلپایگان عسل بدون تغذیه و یا با تغذیه خیلی کم تولید می کنند، اکثر زنبورداران به صورت طبیعی کار میکنند. مرتع گلپایگان این پتانسیل را دارد که عسل تولید شده از آن صادر شود لذا از مسئولین مربوطه می خواهیم در این راه کمک کنند تا عسل گلپایگان نه تنها به ایران بلکه به دنیا معرفی شود. با تنوع گل و گیاه گلپایگان عسل این شهرستان در کنج قرار گرفته و مهجور مانده لذا باید معرفی شود و پایتخت عسل با دلیل علمی گلپایگان باشد.

این زنبوردار شهرستان گلپایگان با بیان اینکه از مسئولین می خواهیم که به درد دل زنبورداران گوش دهند گفت: زنبورداری اصلا کار راحتی نیست، بیابان خوابی دارد؛ بالش سر ما گاها مار است، لذا به جامعه زنبورداران گلپایگان کمک کنید. تنوع گیاهی در این شهرستان سبب شده عسل ۴۰ گیاه گلپایگان در دنیا تک باشد.

انصاری استحصال زهر را یک اقدام نوین دانست و افزود: امروزه در ایران و مخصوصا در گلپایگان پتانسیل بالایی در استحصال زهر زنبور عسل داریم چرا که  یکی از فاکتورهای مهم در استحصال زهر وجود گرده های گل متنوع است که سبب بالا رفتن کیفیت زهر آن می شود. بر روی زهر زنبور عسل در لابراتورهای روسیه و آلمان برای سرطان سینه، پارکینسون  وبیماری MS  دارد کار می شود همچنین در ترکیه ۸ دانشگاه اختصاصی بر روی استحصال زهر نیز کار میکنند.

پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم

پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم

  • منبع خبر : پایگاه خبری زنگ خطر