– اخبار فرهنگی – به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، آیین رونمایی از کتاب «در جستوجوی مهتاب» زندگی و نویسندگی حمید حسام، به قلم حسین قرایی نویسنده و پژوهشگر با حضور جمعی از اهالی قلم در سالن مهر حوزه هنری برگزار شد. وهب همدانی فرزند سردار شهید […]
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، آیین رونمایی از کتاب «در جستوجوی مهتاب» زندگی و نویسندگی حمید حسام، به قلم حسین قرایی نویسنده و پژوهشگر با حضور جمعی از اهالی قلم در سالن مهر حوزه هنری برگزار شد.
وهب همدانی فرزند سردار شهید حسین همدانی صحبت درباره حمید حسام را با ذکر یک خاطره شروع کرد و گفت: همان روزهای شهادت پدر بود که حمید حسام به من گفت میخواهم خاطرات مادرتان را بنویسم. نزدیک ۹ ماه ایشان روی نوشتن این کتاب وقت گذاشت.
وی درخصوص کتاب «خداحافظ سالار» گفت: ما نظراتی درخصوص این کتاب داشتیم که حسام اصلاح میکردند اما او هیچگاه از اصول فنی مد نظر خود کوتاه نمیآمد. وقتی کتاب چاپ شد جلسهای برگزار کردیم و مشکلات کتاب را مطرح میکردیم که مادرم در مواردی طرفدار نظرات آقای حسام بود و گفتوگوها به جایی رسید که مطرح شد این کتاب اصلا چاپ نشود. فردای همان روز مادرم زنگ زد و گفت خواب دیدهام در حرم حضرت زینب (س) بودم که جمعی پیکر پدرتان را تشییع میکردند و حمید حسام اولین نفر بود. مادرم معتقد بودند این خواب یک نشانه است و باید به حسام بهعنوان کارشناس ادبیات اعتماد کنیم.
فرزند شهید همدانی عنوان کرد: پدرم همیشه میگفت «هیچگاه کار سفارشی از کسی نخواهید»؛ ما به آقای حسام اعتماد کردیم و محصول نهایی کتاب «خداحافظ سالار» بود که چاپ شد و مورد اقبال گرفت و سبک زندگی جدیدی تبلیغ شد. آقای حسام هنوز بوی نعنا میدهند؛ او هنوز دیدهبان جنگ است و با دوربین خودشان دُردانهها را به امروز و فرداهای ما میشناساند تا ما این آدمها را ببینیم و بشناسیم تا بهدردمان بخورد.
محدثیخراسانی: پاسخ به شبهاتی درباره قیصر امینپور در «در جستوجوی مهتاب»
در ادامه این مراسم مصطفی محدثیخراسانی روی سن آمد و چاپ کتاب «در جستوجوی مهتاب» را به حسین قرایی تبریک گفت و اظهار داشت: قرایی با این کتاب به فراز با شکوهی رسیدهاند. اگر این کتاب نبود، آن آرامش همیشگی حسام نشان داده نمیشد و ما نمیفهمیدیم که پشت این آرامش، وجود بیقراری وجود دارد که ما جلوههای از آن شخصیت را میبینیم.
این شاعر گفت: «در جستوجوی مهتاب» کتاب بسیار خواندنی، دلنشین و گیرایی است. در بخشی از کتاب به سوالات و تصویرگریهایی از قیصر امینپور اختصاص دارد که به شبهاتی درباره قیصر پاسخ داده است.
در ادامه گلعلی بابایی نویسنده دفاع مقدس با قطعه شعر سپیدی از ابوالفضل سپهر سخنان خود را آغاز کرد و گفت: حمید حسام و حسین قرایی راز ماندن را با آثار و کارهایشان ماندگار میکنند؛ قرایی مردی با دو دست و چندین هندوانه است. او از آن آتش به اختیارهای به تمام معناست.
وی گفت: اگر سوپرمن باشی به مراسمات حسین قرایی نمیرسی و واقع ایشان که این کارها را انجام میدهند قابل تقدیر است. یکی از کارهای خوب او تاریخ شفاهی است که درباره زندگی شعرا و نویسندگان انجام میدهند.
این نویسنده ادامه داد: حمید حسام در همدان یک نهضتی را آغاز کرده و جوانانی را تربیت میکند و دارد زیریکخم ادبیات دفاع مقدس میروید که علاوه بر کارهای ملی، در سطح استان هم کار میکند.
قرایی: باید هنرمند انقلاب را روی دست بگیریم
حسین قرایی در ادامه این مراسم با اشاره به این سخن رهبر معظم انقلاب که «اساساً پیشوا مرکز شهادت است» گفت: سال ۱۳۸۲ حضرت آقا به پیشوا آمد و اسم چند شهید را بردند و فرمودند «شهید اردستانی و … و من برایم جالب بود که چگونه از شهید قمی یاد میکنند چراکه ما در پیشوا دو شهید با نام قمی داریم؛ که فرمودند و زندگی شهید علی قمی» ریزبینی ایشان برایم مهم بود.
وی عنوان کرد: من در ۱۳ سالگی یک دکه سیگار فروشی داشتم که شهرداری آن را جمع کرد و یکی از همسایهها به من گفت کمی رشوه پرداخت کن تا دکه برقرار باشد و من گفتم ما انقلاب کردهایم تا جلوی رشوه گرفته شود. با افتخار من اهل جنوبیترین بخش تهران، پیشوا هستیم. افتخار میکنیم که در عصری زندگی میکنیم که عصر خمینی بزرگ لقب گرفته است. در مصاحبه دکتریام کتابهایی را روی میز گذاشتم و استاد گفت این ادبیات درباری است و وقتی از سیدحسن حسینی و قیصر امینپور از او سوال کردم، نمیشناخت.
این نویسنده و پژوهشگر با تاکید براینکه انقلاب آمده است تا همان بچه سیگارفروش را درست کند، افزود: نگارش تاریخ شفاهی هنرمندان انقلاب را تا ۱۰۰ عنوان ادامه میدهم تا تاریخ روشنفکری را روی سر ما نزنند.
قرایی اظهار داشت: خیلی از هنرمندان را رهبری مطرح میکنند که حمید حسام یکی از آن آدم حسابیها است. حضرت آقا به نگاه هنرمندانه هنرمندان انقلاب را معرفی میکند و من از رفتار ایشان متوجه میشوم که حالا باید من از این هنرمندان کتاب بنویسم. آقای حسام از لحاظ زندگی شخصی هم سربلند شده است چراکه بچهها و خانواده او مثل خودش آدم حسابیاند.
وی گفت: ما هنرمند عصر انقلاب را معرفی نکردهایم؛ گاهی اوقات بچه حزباللهیها کتاب مینویسند و آنها را به بیسوادی محکوم میکنند. ما هنرمندان انقلاب را روی دست نگرفتهایم؛ باید هرکدام از هنرمندان انقلاب را سر دست بگیریم و درباره آنها در ۱۰ ژانر و گونه مختلف هنری تولید محتوا داشته باشیم.
این نویسنده در خصوص حمید حسام و علاقه او به شهدا گفت: حمید حسام کسی است که شهید همدانی را پرستش میکند چراکه شهید همدانی در سه بزنگاه او را کمک کرده است و من تا زندهام از حسامها مینویسم چون حسام از شهدا نوشته است. حسام هنرمند عصر انقلاب اسلامی است که در ادامه باید کتابهای زیادی از او نوشت.
قرایی به فعالیتهای موثر انتشارات شهید کاظمی اشاره کرد و گفت: نشر شهید کاظمی به برکت شهدا برند شده است؛ این هم الکی نبوده است. باید تاریخ شفاهی این نشر را نوشت چراکه مهم است چند جوان شهرستانی که شهید حججی از دل آنها برخاسته است و ما از اینها تشکر میکنیم که راه شهدا را ادامه میدهند.
حسام: تشویق شهید همدانی موجب نویسنده شدن من شد
حمید حسام در بخش پایانی این مراسم با اشاره به قالب کتابهایی خود گفت: این قالب و روشی که ما در نوشتن کتابهای دفاع مقدس پیش گرفتهایم در ۲ دهه پیش یک قالب ناشناخته بود. بعد از سالهای دفاع مقدس که لباس معلمی پوشیدیم دغدغه نوشتن داشتم؛ البته در فضای جبهه چیزهایی از خاطرات روزانه را مینوشتم اما در دهه ۱۳۷۰ با تشویق شهید همدانی اولین کتاب را نوشتم.
وی گفت: شهید همدانی پیشنهاد دادند که حضرت آقا روی رمان تأکید دارند. داستانی را شهید همدانی گفتند که کتاب «راز نگین سرخ» را نوشتم. این کتاب به دست محمدرضا سرشار و امیرحسین فردی رسیده بود و آنها در جلسهای به قدری من را تشویق کردند که موجب ادامه فعالیت من شد.
در پایان کتاب «در جستوجوی مهتاب» با حضور میثم نیلی مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، وهب همدانی فرزند سردار شهید حسین همدانی، محسن مؤمنیشریف رئیس حوزه هنری، مصطفی محدثیخراسانی شاعر کشورمان، گلعلی بابایی نویسنده، حسین فتاحی نویسنده، محمدعلی گودینی نویسنده و تعدادی از اهالی فرهنگ و هنر رونمایی شد.