به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، عصر روز گذشته ۳۰ بهمن ماه خبری منتشر شد، مبنی بر اینکه تا ساعاتی دیگر نتیجه کامل تیم تحقیقاتی وزارت بهداشت در خصوص مسمومیت های اخیر دانش آموزان قمی منتشر می شود.
مردم قم نیز شب گذشته منتظر این خبر بودند ولی خبری مخابره نشد.
صبح امروز نیز پیگیری ها بی نتیجه ماند تا اینکه مجید محبی ساعتی پیش از بی نتیجه بودن این آزمایشات خبرداد و افزود: نمونهبرداریهای لازم برای آزمایشات در استان و در تهران انجام شده است؛ آزمایشات اخذ شده دانشگاه علوم پزشکی قم برای آزمایشگاههای مرجع کشوری مثل رازی و انستیتو پاستور ارسال شده است که هیچ مورد مشکوکی را نشان نداد.
وی با اشاره به اینکه تیم ویژه پیگیری اتفاقات اخیر در مدارس قم که از طرف وزارت بهداشت مأمور هستند، بررسیهای اولیه را انجام دادند و نتایج این بررسیها در جلسهای که شب گذشته برگزار شد مورد بررسی قرار گرفت، افزود: بررسیهای وزارت بهداشت از ماجرای مسمومیتهای مدارس قم به نتیجه نرسید؛ در این بررسیهای اولیه، نمونههای مختلفی که لازم به بررسی بود حتی لباس دانشآموزان و نمونههای محیطی، تنفسی و خونی مورد آزمایش قرار گرفت، اما نتیجهای حاصل نشد. بنابراین، برای شفافیت این موضوع برای بار دوم نمونهبرداریهای مختلف از دانشآموزان انجام شده است و منتظر نتایج آن هستیم.
محبی با اشاره به اینکه در جلسه شب گذشته به نتایج جدیدی دست پیدا نکردیم، یادآور شد: قرار بر این بود اگر نتایج جدیدی در این جلسه حاصل شود، اطلاعرسانی عمومی انجام داده تا از نگرانیهای والدین دانشآموزان کاسته شود، اما وزارت بهداشت نیز که در حال پیگیری مسمومتی دانشآموزان قمی است، به هیچ نتیجهای دست پیدا نکرد و مورد مشکوکی در هیچکدام از آزمایشات دانشآموزان مشاهده نشد.
وی با اشاره به اینکه ارگانهای مختلفی پیگیر وضعیت مسمومیت دانشآموزان در قم هستند، بیان کرد: بهترین تیم متخصصان و بهترین مراکز درمانی و آزمایشگاهی و همچنین پدافند عامل برای بررسی و شفافیت این موضوع بسیج شدند تا هرچه سریعتر علت این مسمومیتهای سریالی مشخص شود. اگرچه هنوز عامل مسمومیت دانشآموزان بهطور دقیق مشخص نیست، اما اگر یک عامل خارجی مانند گاز استنشاقی در محیط نیز عامل این مسئله باشد، بسیار خفیف است و علت عدم دستیابی به این مورد مشکوک هم همین موضوع است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم تصریح کرد: ۹۹ درصد از دانشآموزان مسموم شده در روزهای اخیر در مدارس استان قم، در ساعات اولیه از بیمارستان ترخیص میشوند و شاید حتی اعزام آنان به بیمارستان هم ضرورتی نداشته باشد و استنشاق هوای آزاد در حیاط مدرسه هم میتوان وضعیت عمومی آنان را بهبود ببخشد و این عامل آنچنان خفیف است که هیچگونه اثر ماندگار و طولانیمدتی را برای دانشآموزان رقم نمیزند.
محبی با اشاره به شایعاتی از قبیل فوت، معلولیت، از دست رفتن بینایی و مشکلات تنفسی و قلبی دانشآموزان مسموم شده در قم، افزود: منظور از اثر ماندگار، آسیبهای مغزی است که بهواسطه مسمومیت فرد متحمل میشود و هرگونه عوارض مسمومیت به جز این مسئله، اثر غیرماندگار است. بنابراین، اینکه برخی از دانشآموزان هنوز هم پس از گذشت مدتی، ضعف و بیحسی در پاها یا احساس تنگی نفس دارند همگی عوارض خفیف و غیرماندگاری است که به مرور زمان برطرف میشود. نوار عصب و عضله دانشآموزان مسموم شده در استان، مؤید این است که هیچ آسیب جسمانی برای آنها بهوجود نیامده است.
گفتنی است، بی نتیجه بودن فعلی نتایج و مسمومیت های سریالی نشان دهنده یک حلقه مفقوده در این میان است که مسئولان باید با کشف این حلقه، مردم را از برزخی که در آن گرفتار شده اند نجات دهند.
وقتی تیم پزشکی با آزمایشات بسیار گران قیمت و حساس خود به نتیجه خاصی دست نیافته است مشخصا زمان آزمون تصمیم سخت مسئولان در خصوص باز بودن یا بسته شدن مدارس باشد زیرا قطعا وقتی کسی با علائم مسمومیت به مراکز درمانی منتقل می شود نمی توان همه این ماجرا را به توهم مسمومیت ربط داد.
امروز نیز دادستان کل کشور بر احتمال قوی عمدی بودن این مساله اشاره کرد ولی این پاسخ یعنی بی نتیجه ماندن تحقیقات پزشکی علامت سوال بزرگتری ایجاد کرده است.
- منبع خبر : خبرگزاری ایسنا