مجموعه اشعار بانوی شاعر آیینی در قم رونمایی شد
مجموعه اشعار بانوی شاعر آیینی در قم رونمایی شد
کتاب غزل «دَم» شامل سروده‌های سمانه خلف‌زاده در محفل عرض ارادت شاعران آیینی به محضر پیامبر اسلام(ص) در دفتر سازمان علمی فرهنگی آستان قدس رضوی در قم رونمایی شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، سمانه خلف‌زاده از شاعران آیینی قم در محفل عرض ارادت شاعران آیینی به محضر پیامبر اسلام(ص) و رونمایی از مجموعه غزل خود با نام «دَم» که در دفتر سازمان علمی فرهنگی آستان قدس رضوی در قم برگزار شد، طی سخنانی عنوان کرد: این مجموعه غزل شامل ۲۴ غزل با موضوع آیینی و مقاومت است که اولین مجموعه شعر بنده محسوب می‌شود.

وی افزود: پیش از این نیز کتاب‌های شعر و داستان کودک و ترجمه یک کتاب نیز توسط بنده منتشر شده است.

خلف‌زاده با اشاره به زمان سرودن کتاب «دم» گفت: اشعار دَم گزیده‌ای از اشعار من از سال ۱۳۹۶ تا سال ۱۴۰۱ است که توسط انتشارات امتیاز روانه بازار شده است.

وی در زمینه نقش و تاثیر شاعران زن به ویژه زنان شاعر استان قم در شعر آیینی گفت: بانوان شاعر در حوزه‌های ادبی نقش بسیار پررنگی دارند و تاثیرشان در ادبیات آیینی بر کسی پوشیده نیست.

وی ادامه داد: نقش زنان شاعر در دوران انقلاب، دفاع مقدس و در دوره کنونی با عملگرایی در زمینه تولید اثر در ادبیات مشخص است و این افراد به دلیل طبع لطیف خود اثرگذاری مطلوبی در این زمینه دارند.

نویسنده کتاب «دَم» افزود: شعر و داستان های زیادی توسط زنان ارائه شده است که آثار قوی و قابل توجهی است و در جشنواره‌های ملی و بین المللی نیز حائز رتبه شده است.

خلف زاده با اشاره به نقش بانوان شاعر در اشاعه فرهنگ روایی بانوی کرامت حضرت معصومه (س) گفت: در قم برای حضرت معصومه سلام الله علیها به عنوان یک بانوی مطهر و الگو، اشعاری فاخر به خصوص در رابطه با شخصیت ایشان به وسیله بانوان سروده شده که این آثار به خوبی درخشیده است.

وی درباره نقش بانوان و تاثیر حضور آن‌ها در جذب مخاطب به ویژه مخاطبان خانم بیان کرد: قطعا یک بانو که شاعر نیست ولی به ادبیات علاقه دارد، دوست دارد شعری بخواند که همسو با نگاه خودش باشد و دوست دارد ببیند یک زن شاعر که همجنس اوست، به پدیده ها و اتفاقات چه نگاه شاعرانه و خاصی می‌کند.

خلف زاده اظهار کرد: شاعران بانو باید ارتباطات خود با دیگر بانوان در بخش های دیگر جامعه را تقویت کنند و تشویق به خوانش شعر کنند، زیرا شعر روح را آرام می‌کند.

وی در باب ویژگی‌ها و تمایزهای شعر آیینی با انواع شعر گفت: شعر آیینی نیاز به مطالعه دارد و در واقع راوی حقیقت است‌ اما این حقیقت باید با نگاهی ادیبانه به مخاطب منتقل شود.

خلف‌زاده درباره اینکه شعر آیینی چقدر در تبیین و گسترش فرهنگ دینی و مذهبی و معرفی معارف غنی اسلام به ویژه شیعه موثر است، بیان کرد: اثرگذاری انتقال حقیقت با زبان ادبیات بسیار زیاد است. البته باید در شعر آیینی به مطالعه تاریخ اسلامی و شیعی پرداخت و آن را به زیباترین وجه روایت کرد.

وی با اشاره به نقش آموزش، برگزاری کارگاه‌ها و کلاس‌های آموزشی و پژوهش در ارتقای سطح شعر شاعران اظهار کرد: آموزش در هر زمینه‌ای دارای اهمیت است و باید آن را جدی گرفت. وقتی کارگاه‌ها و کلاس‌ها برگزار می‌شود، افرادی که تازه وارد هستند با تجربیات اساتید آشنا می‌شوند و همین انتقال تجارب سبب رشد سریع‌تر می‌شود.

سمانه خلف‌زاده دانشجوی دکترای زبان و ادبیات عرب، دختر فعال ادبی استان قم در سال ۹۷، جوان برتر فعال فرهنگی ادبی سال ۹۸ و نویسنده کتاب درخت تنبل در حوزه داستان کودک، کتاب دوست آسمانی من در حوزه داستان کودک و نوجوان، شاعر کتاب مسمومیت سیامک در حوزه شعر کودک، مترجم بخش عربی کتاب قلم‌های قدسی با موضوع مقاومت فلسطین و شاعر مجموعه غزل دَم است.

  • منبع خبر : خبرگزاری فارس