به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، حجتالاسلاموالمسلمین رفیعی، شامگاه ۲۷ بهمن در محفل سوگواری شهادت امام کاظم (ع) که در حرم حضرت معصومه (س) برگزار شد، با بیان اینکه شخصیت و زندگی ایشان از جهات مختلفی قابلبحث و گفتوگوست، عنوان کرد: امام کاظم (ع) ۲۰ سال با پدر بزرگوارشان زندگی کردند و معارف دینی را از امام صادق (ع) اخذ نمودند و دوران امامتشان نیز ۳۵ سال طول کشید.
وی با اشاره به فرازهایی از کتاب «مَطالِبُ السَؤول فی مَناقِب آلِ الرَّسول» محمد بن طلحه شافعی که دربردارنده زندگینامه حضرت زهرا (س) و ائمه اطهار (ع) است، گفت: این اندیشمند شافعی در رابطه با امام موسی بن جعفر (ع) مینویسد که امام کاظم (ع) شبها را با سجده و نماز صبح مینمود و روزها را با روزه و انفاق به فقرا سپری میکرد و کسانی که به ایشان بدی و تندی میکرد را با احسان و بخشش پاسخ میداد.
وی با بیان اینکه اهلبیت (ع) بدی را با حسنه جواب میدادند، اظهار کرد: امام محمد تقی (ع) در پاسخ به نامه کسی که از پدر ناصبی خود گلایه کرده بود، میفرماید؛ «الْمُدَارَاهُ خَیْرٌ لَکَ مِنَ الْمُکَاشَفَهِ وَ مَعَ الْعُسْرِ یُسْرٌ» مدارا بهتر از دعواست و شکیبایی و بردباری پیشه کن و صبور باش چراکه عاقبت نیک در انتظار متقین است.
سخنران محفل معارفی حرم مطهر افزود: محمد بن طلحه شافعی از اندیشمندان اهل سنت در کتاب خود مینویسد، اگر کسی نسبت به موسی بن جعفر (ع) مرتکب خطایی میشد، گذشت مینمود؛ از بس ایشان عبادت میکرد که در مدینه به عبد صالح و در عراق به بابالحوائج معروف بود.
وی یادآور شد: به نقل از تاریخ بغدادی، ابوعلی خلال شیخ الحنابله یکی دیگر از اندیشمندان برجسته اهل سنت در رابطه با امام کاظم (ع) میگوید؛ هر گرفتاری که پیدا کردم به موسی بن جعفر (ع) متوسل شدم و هر حاجتی که داشتم را خداوند متعال با توسل به این مرد الهی برآورده ساخت.
رفیعی با ارائه توضیحاتی در رابطه با جلسه مناظره هشام بن حکم با مخالفین که با حضور پنهانی و پشت پرده هارونالرشید برگزار شد، گفت: مخالفین در توطئهای از وجوب تبعیت از دستور امام برای مبارزه مسلحانه با حکومت سؤال کردند که بعد از رفتوبرگشتهای فراوان و گریز هشام از بیان پاسخ صریح، با شنیدن پاسخ وجوب اطاعت از امام (ع) در هر شرایطی؛ هارونالرشید برافروخته و به نقلی بعد از برگشت از جلسه دستور زندانی شدن امام کاظم (ع) را صدر کرد.
وی به مجموعهای از عوامل تحریک هارونالرشید توسط علی بن اسماعیل برای دستگیری امام موسی بن جعفر (ع) اشاره کرد و ادامه داد: امام کاظم (ع) مجموعاً چهار بار زندانی شدند که هر بار دستور قتل امام (ع) در زندان توسط هارونالرشید صادر میشد که با مخالفت زندانبانان مواجه گردید که امام در آخرین مرحله در زندان سندی بن شاهک مسموم و در سن ۵۵ سالگی به شهادت رسیدند.
سخنران حرم مطهر به ویژگی بابالحوائج بودن امام کاظم (ع) در رسیدگی و توجه به امورات مردم اشاره کرد و افزود: مراجعات مالی ائمه اطهار (ع) بسیار زیاد بود بهگونهای که از نیشابور، قم و دیگر بلاد اسلامی بارهای متعددی برای ایشان ارسال میشد؛ از طرفی خود امام موسی بن جعفر (ع) نیز باغ خرمایی داشته، مبادرت به کشاورزی میکردند. این مؤلفهها ضمن تقویت بنیه مالی امام (ع)، گسیل مراجعه مستمندان را در پی داشت.
وی حلم و بردباری امام موسی بن جعفر (ع) در برطرف سازی حوائج و مواجهه با گناهکاران را موردتوجه قرارداد و ادامه داد: گاهی تنها شنیدن حرف گرفتار، او را آرام میسازد؛ بر اساس روایات اسلامی چیزی در زیر این آسمان بالاتر از ایمان به خدا و خدمت به مردم نیست.
رفیعی با اشاره به دعای امام کاظم (ع) به فـضـل بن یونس، بر اهمیت استدامت در بیان دعای «اللَّهُمَّ لَا تَجْعَلْنِی مِنَ الْمُعَارِینَ وَ لَا تُخْرِجْنِی مِنَ التَّقْصِیرِ» تأکید کرد و گفت: ایمانی که عاریهای ترسیم گردد؛ با یک تلنگر گناه، وسوسه و شبهه از بین خواهد رفت. هیچوقت نباید خود را بینیاز بدانیم، همواره باید خود را مقصر دانسته، حس کنیم نسبت به دین کم گذاشتهایم.
- منبع خبر : خبرگزاری ایسنا