به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، محمد علی سلامی با اشاره به این که با اجرای طرح کشت قراردادی گندم تکلیف کشاورزان از همان ابتدا مشخص میشود، افزود: با اجرای این طرح در استان، گندمکاران قمی با اطمینان خاطر بیشتری فرآیند کاری خود را دنبال میکنند که همین موضوع در نهایت موجب ارتقای کمی و کیفی سطح تولید این محصول راهبردی در مزارع استان میشود.
وی با اشاره به این که قم جزو استانهای برتر کشور در زمینه اجرای طرح کشت قراردادی گندم است، افزود: حدود ۲ هفته است که اجرای طرح کشت قراردادی گندم در استان قم توسط اداره کل غله و خدمات بازرگانی کلید خورده و در همین مدت کوتاه شاهد استقبال بسیار خوب کشاورزان در این خصوص بودیم؛ با توجه به نتایج خوبی که کشت قراردادی به همراه دارد و همراهی مناسب کشاورزان با آن، امیدواریم در آینده نزدیک زمینه اجرای این طرح در مورد سایر محصولات کشاورزی نیز فراهم شود.
وی ادامه داد: اجرای طرح کشت قراردادی به دلیل تاثیر مثبتی که در زمینه ارتقای سطح کمی و کیفی تولید محصولات کشاورزی ایفا میکند، عامل مهمی در پایداری امنیت غذایی نیز به شمار میآید و به همین دلیل مسئولان و بهرهبرداران بخش کشاورزی استان نسبت به اجرای آن اهتمام دارند.
سلامی در توضیح سطح زیر کشت گندم آبی در قم نیز گفت: بیشاز پنجهزار هکتار از مزارع استان قم زیر کشت گندم آبی است و به طور متوسط ۲۰ هزار تُن گندم از این مزارع برداشت میشود و انتظار داریم تمامی گندمکاران استان در طرح کشت قراردادی شرکت و از مزایای آن استفاده کنند.
به گزارش ایرنا، طرح کشت قراردادی گندم با هدف حمایت از کشاورزان در استان اجرا میشود و در آن مزایای خوبی دیده شدهاست که گندمکاران با استفاده از آن میتوانند محصول خود را با سهولت بیشتری تولید کنند و در قالب خرید تضمینی به دولت تحویل دهند.
در این طرح ابتدا نیاز است تا کشاورزان اطلاعات خود را در سامانه پهنه بندی به روز کنند و بعد از آن به پایگاه اطلاع رسانی شرکت بازرگانی دولتی به نشانی https://gtc.ir مراجعه نمایند و نرم افزاری که به همین منظور طراحی شدهاست را دانلود کنند.
فرآیند ثبت نام در نرم افزار ساده است و با استفاده از کد ملی و شماره تماس کشاورز صورت میگیرد، بعد از عقد قرار داد در نرمافزار و تایید شدن آن، کشاورز میتواند برای استفاده از مزایای مورد نظر طرح همچون دریافت کود به کارگزاریهای شرکت خدمات حمایتی کشاورزی مراجعه کند.
حتی کشاورزانی که کشت خود را انجام دادهاند نیز میتوانند قرارداد یاد شده را امضا و از مزایای درنظر گرفته شده در این طرح از جمله در بحث کود، بیمه و کرایه حمل محصول استفاده کنند و در پایان نیز محصول خود را در قالب خرید تضمینی به دولت تحویل دهند.
در این طرح کشاورزان پس از عقد قرارداد میتوانند تنها با پرداخت ۵۰ درصد مبلغ کل خرید کود، از برخی کودهای شیمیایی یارانهای همچون فسفاته و پتاسه استفاده کنند، ۵۰ درصد باقیمانده مبلغ این محصول در زمان تحویل گندم توسط کشاورزان به دولت از قیمت قابل پرداخت به آنان کسر میشود.
همچنین کشاورزان شرکت کننده در طرح کشت قراردادی گندم میتوانند محصول خود را بیمه کنند، هزینه بیمهنامه نیز مانند نحوه خرید کود در زمان تحویل گندم کشاورزان به دولت از مبلغ قابل پرداخت به آنان کسر میشود؛ کسانی هم که از قبل بیمه دارند میتوانند از تخفیف ۲۰ درصدی که برای شرکت در این طرح درنظر گرفته شده، استفاده کنند.
دولت در این طرح برنامهای نیز برای پرداخت کمک هزینه حمل محصول از مزرعه تا محل خرید گندم به کشاورزان دارد، در جریان این برنامه حمایتی بابت حمل هر تن گندم مبلغ ۱۰۰ هزار تومان به کشاورزان پرداخت میشود.
گفتنی است دولت سیزدهم در نخستین روزهای سالجاری قیمت خرید تضمینی گندم را به ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش داد که این موضوع کشاورزان را دل گرم کرد، بهطوری که سال گذشته میزان خرید این محصول حدود ۴.۵ میلیون تن بود که امسال به ۷.۵ میلیون تن افزایش یافت. حتی شاهد افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی خرید تضمینی گندم نسبت به سال گذشته در ۱۲ استان کشور بودیم که در این میان، خرید گندم در برخی از استانها سه تا پنج برابر شدهبود.
به طور میانگین ۲۰ هزار تُن گندم از سطح پنج هزار هکتار زمین زراعی زیر کشت این محصول راهبردی در قم برداشت میشود؛ کیفیت گندم تولیدشده در این استان مطلوب است، همچنین کشت گندم بیشتر در جعفریه این استان صورت میگیرد و کشاورزان بومی منطقه در این زمینه مهارت خاصی دارند.
بیش از ۲ هزار غله کار در مناطق مختلف قم مشغول فعالیت و کشت محصولات راهبردی همچون گندم هستند؛ به طور کلی بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در این استان فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی قم در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است؛ بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف قم را به خود اختصاص دادهاست.
گندم مورد نیاز استان قم در سیلوی بِتُنی ۱۱۰هزار تُنی شهید آصف نخعی که در جنوب غربی شهر قم در محور قم ـ سلفچگان قرار دارد، ذخیره میشود؛ این سیلو با توان تخلیه و بارگیری ۲۰۰ تُن در ساعت، در زمینی به مساحت ۹۰ هزار مترمربع ساخته شده و از امکانات و تجهیزات کامل تخلیه و بارگیری گندم برخوردار است.
- منبع خبر : خبرگزاری ایرنا