افزایش ۳۵درصدی حجم صادرات استان قم
افزایش ۳۵درصدی حجم صادرات استان قم

سید مجتبی فرهادی قمی در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرد: بیشترین میزان صادرات استان به ۱۰گروه کالای صادراتی اختصاص دارد؛ ازجمله این گروه‌های صادراتی، محصولات ساخته شده از فلز همچون مفتول مسی، اقلام پلاستیکی، محصولات شیمیایی همچون حشره‌کش‌ها و ضدیخ و روغن‌های معدنی همچون هیدروکربن‌های سبک و سنگین هستند. وی ادامه داد: فرآورده‌های برپایه ذرت […]

سید مجتبی فرهادی قمی در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرد: بیشترین میزان صادرات استان به ۱۰گروه کالای صادراتی اختصاص دارد؛ ازجمله این گروه‌های صادراتی، محصولات ساخته شده از فلز همچون مفتول مسی، اقلام پلاستیکی، محصولات شیمیایی همچون حشره‌کش‌ها و ضدیخ و روغن‌های معدنی همچون هیدروکربن‌های سبک و سنگین هستند.

وی ادامه داد: فرآورده‌های برپایه ذرت و غلات مانند اسنک‌، ویفر و کلوچه، انواع مصنوعات آلومینیومی مانند فویل‌ها، ماشین‌آلات و وسایل مکانیکی، لباسشویی، دستگاه تصفیه‌ی آب، شیرآلات بهداشتی، الیاف مصنوعی، کفش و فرش دستباف نیز از جمله محصولاتی هستند که بیشترین میزان صادرات استان قم را به خود اختصاص داده‌اند.

رییس اداره بازرگانی خارجی استان قم عنوان کرد: البته صادرات خدماتی، همچون خدمات فنی مهندسی نیز از مبدا استان قم به خارج از کشور وجود دارد اما آمار دقیق و ثبت‌شده‌ای از میزان آن در دسترس نیست.

وی ادامه داد: یکی از معضلات صادرات در داخل کشور، افزایش هزینه‌های تولید، افزایش هزینه‌های حمل و نقل و افزایش قیمت مواد اولیه است که موجب افزایش قیمت نهایی کالا و در نتیجه کاهش میزان فروش می‌شود. عدم برندسازی از دیگر معضلات حوزه ‌صادرات  است هرچند برخی از شرکت‌های تولیدی با برندسازی، خود را در کشورهای مقصد مطرح کرده‌اند اما این میزان کافی نبوده و نیازمند توجه بیشتر است.

فرهادی در خصوص موانع صادراتی بیان کرد: وجود رقبای فعال و ممنوعیت‎هایی که کشورهای هدف برای صادرکنندگان ایجاد می‌کنند از دیگر موانع موجود در زمینه‌ی صادرات است.

رییس اداره بازرگانی خارجی استان قم در خصوص ظرفیت‌های موجود در استان گفت: هرکالایی که در استان تولید می‌شود و هر کالایی که در هر نقطه از جهان مصرف کننده‌ای دارد یک ظرفیت صادراتی است، بسیاری از کالاهای چینی در بدو ورود به بازارهای داخلی شاید خیلی مطلوب مصرف کننده نبودند و ضرورتی برای مصرف نداشتند، اما قیمت مناسب، تنوع محصولات و بسته‌بندی زیبا موجب افزایش فروش آن‎ها شد، برای مثال صنایع دستی و سوهان استان قم نیز ظرفیت‌های بزرگی هستند که نیازمند توجه بیشتر برای صادرات بیشتر است.

وی ادامه داد: در سال جاری صادرات استان قم ۱۵۶ میلیون دلار آورده مالی داشته است و ازنظر وزنی   188 هزار تن میزان صادرات ثبت شده از مبدا قم بوده است که این میزان نسبت به سال گذشته ۳۵درصد افزایش داشته است.

انتهای پیام