برگزاری همایش ملی سرمایه اجتماعی و توسعه پایدار در قم
برگزاری همایش ملی سرمایه اجتماعی و توسعه پایدار در قم
زارعی متین دبیر علمی همایش ملی سرمایه اجتماعی و توسعه پایدار عنوان داشت: با وجود سرمایه اجتماعی در جامعه، دولت ها نیز برنامه ها را با کارایی بیشتری انجام می دهند و در صورت ضعف آن، دولت نمی تواند بخوبی از عهده مدیریت بحران های مختلف بر آید.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از خبرگزاری برنا از قم، دکتر حسن زارعی متین در تشریح این همایش گفت: توسعه پایدار از مهمترین موضوع های سیاست های کلان نظام جمهوری اسلامی ایران در سطوح مختلف است و توسعه پایدار مفهوم پیچیده و گسترده‌ای است و حداقل چهار حوزه را در بر می‌گیرد.

دبیر علمی همایش ملی سرمایه اجتماعی و توسعه پایدار ابراز داشت: این چهار حوزه عبارتند از پایداری در حوزه اقتصاد، پایداری در حوزه زیست محیطی، پایداری در حوزه اجتماعی و پایداری در حوزه فرهنگی که لازمه پایداری تعادل است.

وی افزود: یک سیستم نامتعادل، ناپایدار نیز خواهد بود و بدون پایداری و تعادل و توازن در تمامی ابعاد جامعه و حوزه‌های مذکور، نمی توان به یک توسعه بادوام دست یافت.

زارعی متین با بیان اینکه توسعه پایدار نیازمند یک جامعه سالم است گفت: خانواده سالم، امنیت اجتماعی، سلامت در حوزه های روانی، عاطفی، اجتماعی و معنوی از لوازم یک جامعه پیشرفته است، به گونه ای که اگر در جامعه شاهد بیکاری، بحران‌های فقر، فساد، ناهنجاری ها و نابرابری های اجتماعی، اقتصادی،  زیست‌محیطی باشیم، نمی توان از توسعه و پیشرفت متوازن نام برد.

دبیر علمی همایش ملی سرمایه اجتماعی و توسعه پایدار بیان داشت:  عامل اصلی و محوری یک سیستم مطلوب، پایدار، و متوازن مشارکت مردم است که امروزه به عنوان سرمایه اجتماعی از آن نام برده می‌شود.

رئیس دانشکده مدیریت و حسابداری پردیس فارابی دانشگاه تهران با بیان اینکه سرمایه اجتماعی از مفاهیم نوینی است  که در چند دهه اخیر در اکثر رشته‌های علوم انسانی و جامعه شناسی رواج یافته است گفت: این موضوع به عنوان یکی از مهمترین عوامل تقویت کننده روابط جمعی، شبکه ها و انسجام بخش میان انسان ها، انسان ها و سازمان ها و سازمان ها با یکدیگر و دولت محسوب می‌شود و بی شک دو مقوله سرمایه اجتماعی و توسعه به هم وابسته بوده و از اهمیت بسزایی برخوردارند.

زارعی متین تصریح کرد: سرمایه اجتماعی بر همه جنبه‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی خودنمایی می‌کند و به افراد جامعه یاری می رساند که بر مشکلاتی که به صورت جمعی با آن مواجه هستند، فائق آیند.

وی بیان داشت: در سطح فردی نیز افرادی که از این سرمایه برخوردار هستند، تمایل بیشتری به زندگی سالم، شادتر و مشارکت در فعالیت‌های اجتماعی دارند و از کیفیت زندگی بهتری بهره مند می شوند.

دبیر علمی همایش ملی سرمایه اجتماعی و توسعه پایدار عنوان داشت: با وجود سرمایه اجتماعی در جامعه، دولت ها نیز برنامه ها را با کارایی بیشتری انجام می دهند و در صورت ضعف آن، دولت نمی تواند بخوبی از عهده مدیریت بحران های مختلف بر آید، حتی کیفیت سرمایه های دیگر مانند سرمایه فیزیکی، انسانی را تحت تاثیر قرار می دهد.

زارعی متین گفت: از سوی دیگر توجه به سرمایه اجتماعی و مولفه های آن در آموزه‌های دینی اسلام بسیار مورد تاکید بوده، به گونه ای که تقویت آنها را در نظام اسلامی یک هدف با ارزش‌های متعالی به شمار می‌آید.

وی تصریح کرد: امید می‌رود که این همایش بتواند در راستای تقویت سرمایه اجتماعی و تبیین ارتباط آن با توسعه پایدار، قدم‌های موثری بردارد.

دبیر علمی همایش ملی سرمایه اجتماعی و توسعه پایدار در خصوص زمان برگزاری همایش گفت: این همایش روز سه شنبه پنجم آذرماه از ساعت ۹ صبح در سالن اجتماعات پردیس فارابی دانشگاه تهران برگزار می شود که قرار است در آن دکتر الوانی پدر علم مدیریت ایران، دکتر سرمست استاندار قم، دکتر جندقیان معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های کل کشور، سردار منتظر المهدی و… سخنرانی کنند.