تپه تاریخی قلی درویش قم برای تبدیل به موزه نیازمند اعتبار است
تپه تاریخی قلی درویش قم برای تبدیل به موزه نیازمند اعتبار است
علیرضا ارجمندی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قم گفت: تپه تاریخی هفت هزار ساله قلی درویش این استان به منظور تبدیل شدن به یک سایت موزه نیازمند هزینه‌های زیادی می‌باشد و امید است با جذب اعتبارهای لازم فاز به فاز افتتاح شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم ، علیرضا ارجمندی اظهار داشت: قلی درویش ،تپه‌ای است که معتقدیم به اندازه تخت جمشید در استان فارس اهمیت تاریخی دارد اما برای آن بودجه مناسبی اختصاص داده نمی‌شود.

وی بیان کرد: این تپه باستانی کشور با قدمتی بالغ بر هفت هزار سال، ۲۲ دوره معماری را از سر گذرانده‌است.

وی گفت: تپه قلی درویش در نوروز امسال در معرض دید گردشگران نوروزی قرار گرفت و اکنون مسقف شده‌است و به نوعی هویت تاریخی استان قم را مشخص می کند.

ارجمندی ابراز داشت: در تلاش هستیم با جذب اعتبارهای لازم تپه قلی درویش را بیشتر به مردم ایران و جهان معرفی کنیم تا از این باب، زمینه مطالعات تاریخی لازم در این منطقه فراهم شود.

وی بیان کرد: باستان شناسان معتقدند با توجه به آثار تاریخی به دست آمده در تپه تاریخی قلی درویش قم،‌می‌توان آن را از اثرهای شهرنشینی و قطب عصر آهن ایران قلمداد کرد.

محوطه قلی درویش در حاشیه جنوبی شهر قم، ابتدای بزرگراه قم ، جمکران در کیلومتر نخست جاده قدیم قم ، کاشان واقع شده است.

وسعت محوطه بیش از ۱۰۰ هکتار بوده که امروزه حدود ۳۰ هکتار آن، به شکل مسطح برجای مانده است.

ارتفاع محوطه در ابتدا حدود ۲۰ متر در ضلع جنوبی و ۱۰ متر در ضلع شمالی بوده که اکنون فقط پنج متر از ضخامت لایه های فرهنگی ، استقراری محوطه در بخش جنوب شرقی بالاتر از سطح زمین های اطراف بر جای مانده‌است.

کاوش های باستان شناسی در تپه تاریخی قلی درویش نشانگر نشیمنگاهی در منطقه قم مربوط به هزاره چهارم پیش از میلاد است.

  • منبع خبر : خبرگزاری ایرنا