به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، سید رضا موسوی مشکینی ضمن اظهار تأسف از آسیبهای جانی و مالی به برخی از هموطنان در جریان سیلابهای اخیر بیان کرد: روی دیگر این سیلاب ها، افزایش حجم سدها، جریان دوباره آب در رودخانههای خشک و آبگیری مجدد تالاب ها است که تا حدودی امیدوارکننده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم با بیان اینکه در چند روز اخیر تالابهای شکار ممنوع مره و حوض سلطان و به دنبال آنها دریاچه نمک تا حدودی آبگیری شده است، افزود: خشک شدن این تالابها و اراضی پیرامون آن ها یکی از عوامل اصلی تشدید گرد و غبار در شهر قم است.
او در ادامه افزود: متأسفانه با قطع حقابههای زیست محیطی تالابها و رودخانههای استان قم بارش باران و سیلابهای مقطعی از مهمترین منابع آبی تالابهای استان هستند که در سالهای خشک و کم باران، این زیستگاههای ارزشمند با بحرانهای جدی مواجه میشوند.
استان قم دارای ۶ تالاب فصلی و دائمی شامل «حوض سلطان»، «مره»، «بهشت معصومه»، «کوه نمک»، «غدیر» و «دریاچه نمک» است که در مجموع با وسعت حدود ۱۰۰ هزار هکتار، حدود ۱۰ درصد از وسعت جغرافیایی استان را تشکیل داده و بر همین اساس، قم یکی از تالابیترین استانهای کشور و دارای ظرفیتهای عظیم زیست محیطی است.
- منبع خبر : باشگاه خبرنگاران جوان