۷۵ درصد آب مورد نیاز قم از خارج از استان تامین می شود/ ظرفیت تولید پسآب در شهر قم حدود ۴۰ هزار متر مکعب در سال است
۷۵ درصد آب مورد نیاز قم از خارج از استان تامین می شود/ ظرفیت تولید پسآب در شهر قم حدود ۴۰ هزار متر مکعب در سال است
بختیاری مدیرعامل شرکت آب‌ و فاضلاب استان قم گفت: با توجه به محدودیت‌ها و شرایط اقلیمی، 75 درصد آب مورد نیاز قم از خارج از استان تامین می شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، حسن بختیاری در نشست خبری به مناسبت هفته صرفه‌جویی در مصرف آب که یکم تا هفتم تیرماه است با تاکید بر همراهی مردم به منظور پیشگیری از قطعی آب در تابستان اظهار داشت: شرکت آب و فاضلاب قم برای تامین آب مورد نیاز جمعیت حدود یک‌میلیون و چهارصد هزار نفر از شهروندان و اهالی روستا فعالیت‌های گسترده ای دارد.
مدیرعامل شرکت آب‌ و فاضلاب استان قم با اشاره به شعار هفته صرفه جویی در آب با نام آب لبخند زندگی و مصرف هوشمند افزود: با توجه به محدودیت‌ها و شرایط اقلیمی، ۷۵ درصد آب مورد نیاز قم از خارج از استان تامین می شود.
وی بیان کرد: سدهای کوچری و ۱۵ خرداد، ۱۳ حلقه چاه‌ از علی آباد و چاه‌های داخل محدوده شهر از منابع اصلی تامین کننده آب قم هستند و به واسطه موضوع کیفیت آب انتقال آب از سدهای ۱۵ خرداد و کوچری دنبال شد.
بختیاری عنوان کرد: متاسفانه به علت کاهش سهیمه قم از سدهای کوچری و ۱۵ خرداد کیفیت آب قم کاهش یافته‌است اما در تلاش هستیم در جهت توزیع عادلانه آب در مناطق مختلف، پایداری سطح آب از نظر کمی و کیفی را مورد توجه قرار دهیم.
وی خاطرنشان کرد: قم، شهری مهاجرپذیر و میزان مصرف از میانگین کشوری بالاتر است و به این دلیل عمده آب شرب قم از آب‌های سطحی تأمین می‌شود هرچند امسال با تغییراتی در این زمینه همراه بوده است.
مدیرعامل شرکت آب‌ و فاضلاب استان قم گفت: همچنین بخش مهمی از آب موردنیاز روستانشینان از چاه‌ها و قنات‌های محلی تامین می شود و علی رغم اینکه جمعیت روستایی قم نسبت به جمعیت شهری بسیار کمتر است ولی تامین آب برای رستائیان نیز از جمله دغدغه های اصلی است.
وی افزود:احداث سد ۱۵ خرداد را یکی دیگر از اقدامات انجام شده برای تأمین آب در قم است، ضمن اینکه انتقال آب از سد کوچری آخرین اقدام برای تأمین آب موردنیاز استان قم است و از این سد نیز تا سال گذشته بیش از ۸۲ درصد آب استان تأمین می‌شد، اما محدودیت بارش موجب کاهش ۲۵ درصدی ذخیره مخزن این سد شده است.
بختیاری بیان کرد: در حال حاضر ۲ هزار و ۲۰۰ لیتر بر ثانیه از سد کوچری آب وارد استان قم می‌شود و باوجود کیفیت بالای آب ورودی از سدکوچری، وضعیت کیفی آب چاه‌های داخل شهر از نظر شوری مناسب نیست.
وی عنوان کرد: در جهت رفع برخی از مشکلات کلنگ احداث مخزن ۲۰ هزار متر مکعبی جدیدی در شهر قم به زمین زده شده و درصدد جذب اعتبار دولتی برای احداث مخزن ۵۰ هزار متر مکعبی دیگری در قم هستیم که برای تکمیل تمامی این طرح ها نیازمند ۵۰۰ میلیارد تومان اعتباریم.
مدیرعامل شرکت آب‌ و فاضلاب استان قم اظهار داشت: به دلیل عدم توازن بین تولید و مصرف آب در قم در روزهای گرم تابستان از شهروندان و دستگاه‌های اداری و اجرای تقاضا داریم در مصرف بهینه آب تلاش کنند.
وی تصریح کرد: البته برای کنترل مصرف آب در قم، پلیس آب از هفته آینده فعالیت خود را در قم آغاز خواهد کرد که کار آن بازرسی و نظارت در موضوع مصرف آب و اعلام هشدار و اخطار به مشترکین پرمصرف است، ولی در نهایت نگرش ما فرهنگ سازی و ترویج الگوی صحیح مصرف است.
بختیاری گفت: وجود برخی از معافیت‌ها برای شماری از مجموعه‌ها موجب شده از نظرمصرف آب از الگوی صحیح استفاده نکنند که در این باره اقداماتی برای مشترکین پرمصرف صورت می گیرد.
وی افزود: ظرفیت تولید پسآب در شهر قم حدود ۴۰ هزار متر مکعب در سال است که در حدود ۵ هزار متر مکعب با شهرداری تفاهم نامه داریم و باید این ظرفیت ها را افزایش داد.
مدیرعامل شرکت آب‌ و فاضلاب استان قم بیان کرد: ۸ هزار حامی آب در سطح مدارس قم فعال هستند و در جهت توسعه فرهنگ صرفه جویی در آب نیز تفاهم نامه هایی را در تولید محتوا و فرهنگ سازی با نهادها داریم.
وی عنوان کرد: در حال حاضر جهاد آبرسانی برای ۱۰ هزار روستا برنامه محرومیت زدایی و طرح‌های مرتبط با انتقال آب وجود دارد و در قم نیز روستاهایی تحت پوشش این طرح قرار می گیرد.