از حلقه مفقوده سرمایه گذاری خارجی تا پیشبرد اهداف در سایه ورود سرمایه گذاران برای توسعه شهرها
از حلقه مفقوده سرمایه گذاری خارجی تا پیشبرد اهداف در سایه ورود سرمایه گذاران برای توسعه شهرها
تمرکز و همگرایی حوزه های مختلف درشهرها نشان دهنده حرکت سریع جهان به سمت شهری شدن و توسعه هرچه بیشتر کلانشهرها و تبدیل آنها به شهرهای جهانی و در نهایت جهان شهرها است و در این میان توجه به جذب سرمایه گذاران در شهرها مورد توجه قرار گرفته است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، همگام با جهانی شدن و با رشد فناوری اطلاعات و توسعه شبکه های ارتباطی، شهرها درفضایی متشکل ازجریانها به بازیگران اصلی حوزه ارتباط واقتصاد جهانی تبدیل شده اند.

تمرکز و همگرایی حوزه های مختلف درشهرها نشان دهنده حرکت سریع جهان به سمت شهری شدن و توسعه هرچه بیشتر کلانشهرها و تبدیل آنها به شهرهای جهانی و در نهایت جهان شهرها است.

دراین فضا، شهرها با ارتقاء جایگاه اقتصادی، سیاسی، فناوری، فرهنگی و زیر ساختی خود از توان، نفوذ و اعتبار کافی برای اجرای فعالیت های دیپلماتیک برخوردار می شوند و درراستای فعالیت های خود شکل نوینی از دیپلماسی را نمایان می سازند که از آن با عنوان دیپلماسی شهری یاد می شود.

امروزه شهرها با ایفای نقش فراملی خود، در زمینه های امنیت، توسعه، اقتصاد، فرهنگ، شبکه سازی، و حضور در سازمانهای بین المللی به بازیگرانی فعال در عرصه روابط بین الملل تبدیل شده اند، کلان‌شهرهای کشورهای اسلامی همانند دیگر کلان‌شهرهای جهان در حال تلاش به منظور بهره‌گیری از فرصت‌های جهانی‌شدن می‌باشند. فرصتی که در صورت نبود برنامه‌ریزی استراتژیک به راحتی به رقبا واگذار می‌گردد.

از این رو، از اولویت‌های مهم شهر مقدس قم به عنوان کلان‌شهری مذهبی، باید بهره‌برداری از توان‌های شهرهای اسلامی با کمک دیپلماسی شهری باشد. تقویت رابطه شهرداری با دانشگاه‌ها، توسعه همکاری و استفاده از ظرفیت‌های سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای، تدوین سازوکار مناسب برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی، پیگیری و توسعه دیپلماسی شهریِ شبکه‌ای از جمله راهبردهای مورد اثر می باشد.

تدوین سازوکار مناسب برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی یکی از موارد مهمی است که در زمینه توسعه گردشگری مورد تاکید کارشناسان حوزه شهری می باشد، شهر مقدس قم با جایگاه اثرگذاری که در حوزه بین الملل دارد در این زمینه دچار چالش های قابل توجهی می باشد، علی رمضانی، رئیس سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت مردمی شهرداری قم، در گفتگویی با تاکید بر نگاه مدیریت شهری در استفاده از همه ظرفیت ها ذیل توسعه و انتفاع مردمی از پیشرفت و عمران شهر، توجه به سرمایه‌گذاری را یکی از اولویت‌های شهرداری قم دانست و اظهار داشت: تشکیل سازمان سرمایه‌گذاری در شهرداری جهت تقویت فرآیند شناسایی، جذب و توسعه همکاری با سرمایه‌گذاران در چارچوب ظرفیت‌های گسترده ملی و بین‌المللی شهر قم است.

وی با ابراز رضایت از ایجاد اعتماد به بخش خصوصی و توجه به اصل ۴۴ قانون اساسی در همه بخش‌های کشور افزود: شهرداری قم با بهره‌گیری از مدل‌ها و راهکارهای نوین جهت ارتقای فرآیند سرمایه‌گذاری و افزایش همسویی سازمانی در بخش‌های مختلف به‌منظور تسریع و تسهیل امر سرمایه‌گذاری و طراحی روش‌های کارا و اثربخش پیشگام شده است.

رئیس سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت مردمی شهرداری قم، شهرداری را سازمانی مبتنی بر بودجه دانست و ابراز کرد: یکی از راه‌های ایجاد درآمدهای پایدار استفاده از سرمایه‌گذاری در قالب مشارکت می باشد، با توجه به شرایط کنونی باید به حوزه سرمایه‌گذاری با قالب‌های مختلف مانند مشارکت مدنی، مشارکت عام توجه بیشتری شود.

باید از ظرفیت سرمایه گذاران خارجی بیش از گذشته در مسیر توسعه و آبادانی قم بهره ببریم

محمود مسگری نایب رئیس شورای اسلامی شهر قم نیز در گفتگو با خبرنگار نسیم قم، جایگاه قم و ضرورت نگرش بین المللی به مسائل و رفع مشکلات آن در حوزه های مختلف را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: با توجه به ظرفیت های شهر مقدس قم به عنوان ام القرای جهان تشیع و با توجه به روایات متعددی که در سخنان ائمه معصومین در جایگاه شهر قم، اقبال بسیار خوبی نسبت به شهر قم دیده می شود.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر قم افزود: در قالب بحث دیپلماسی شهری باید مجموعه مدیریت شهری و مجموعه استانداری سند جامعی داشته باشند تا ظرفیت های شهر قم را در اختیار کلیه دوستداران نظام جمهوری اسلامی ایران در ابعاد مختلف قرار داده و این مهم را به دیگر کشورها معرفی کنیم.

وی تصریح کرد:  ظرفیت های خوبی که شهر مقدس قم دارد در حوزه های مختلف مغفول واقع شده و حضور مراکز پژوهشی و علمی بسیار فراوان در قم و وجود مراجع و علما و بحث جاذبه های تاریخی و گردشگری و باستانی که در شهر مقدس قم است باید به عزیزان معرفی شود و نوع معرفی نیز موارد مختلفی را در برمی گیرد.

مسگری بیان کرد: برگزاری نمایشگاه های منظم و معرفی شهر قم در قالب استفاده از فضای مجازی و رسانه هایی که در کشورهای دیگر هستند و با زبان های مختلف می توانند این ظرفیت ها را معرفی کنند. بحث مهمی در این مسیر وجود دارد که اگر دعوت به عمل می آید، زیرساختها آماده باشد و تحقق این مهم، نیاز به نگاه جامع حاکمیتی و ملی دارد و فقط نباید به ظرفیت های استانی شهر قم نگاه شود، حتما باید در مرکز نگاهشان به قم نگاهی جامع و کامل باشد تا بتوانیم در ایجاد زیرساختها از ظرفیت ها استفاده کنیم.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به روایاتی که در متون متقن شیعه وجود دارد نگاه خاصی به شهر قم هست و دوستداران اهل بیت و با توجه به اقلیمی خوبی که قم ندارد به دلیل خشک بودن و کویری بودن منطقه، ولی اقبال زیادی وجود دارد. مدلی که به هر حال کشورهای حاشیه ای خلیج فارس و همسایگان شمالی و غربی انجام می دهد این است که سرمایه های ایرانیان را خارج می کنند ما نیز باید به صورت معکوس اجازه استفاده از ظرفیت ها را داشته باشیم.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر قم اظهار داشت: در حال حاضر سرمایه گذارانی هستند در در کشورهای مختلف که حاضرند هزینه ایجاد زیرساختها و واحدهایی داشته باشند تا ما بتوانیم با استفاده از فیلترهای امینتی اقدام به واگذاری سندهای ملکی به این سرمایه گذاران داشته باشیم و اگر این کار انجام شود در بحث ایجاد مراکز و استفاده از ظرفیت داخلی موفقیت های خوبی به دست می آید.

وی با تاکید بر بهره گیری از سرمایه گذاران مشتاق در شهر مقدس قم، گفت: استفاده از مصالح داخلی و نیروی کار داخلی و ایجاد اشتغال بالا و استقرار نیز بحث خدماتی اشتغال خوبی در قم در شهر مقدس قم خواهد داشت، یکی از مهم ترین زیرساختهای قم بحث فرودگاه است که حتما باید در قم به نتیجه برسد.