به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، سیدمرتضی سقائیان نژاد با اشاره به ویژه بودن قم از جهات مختلف اظهار کرد: قم کانون ظهور و گسترش تفکر شیعی است، ضمن آن که جایگاه قم از نظر مذهبی و سیاسی نیز قابل مقایسه با دیگر شهرها حتی پایتخت کشور نیست.
وی افزود: قم به دلیل همین ویژگیها در روزگار پهلوی مورد ظلم قرار گرفت و محرومیت بر آن تحمیل شد و پس از انقلاب شکوهمند اسلامی نیز برخی ملاحظات مانع از رسیدگی شایسته به این شهر شد و نیازها و مشکلات انباشته سبب شد تا قم در عرصه توسعه امکانات و زیرساختهای شهری و در مقایسه با دیگر شهرهای کشور، پیشرفت قابل توجهی را نداشته باشد.
شهردار قم ادامه داد: اگر بخواهیم به پیشینه این موضوع نگاه کنیم باید بگوییم تصمیم برای تبدیل قم به یک استان، تصمیمی بود که در پاسخ به همین نیازها شکلگرفت و مقام معظم رهبری بر همین اساس در این عرصه ایفای نقش کردند تا سیاست محرومیت زدایی از قم در عمل پیگیری و دنبال شود.
سقائیان نژاد اضافه کرد: البته این پایان ماجرا نبود و قم در شرایطی به استان تبدیل شد که امکانات لازم مانند شهرهای اقماری برخوردار، منابع طبیعی ثروت آفرین و همچنین صنایع برای درآمدزایی، تأمین هزینه از درون و ایجاد خودکفایی را نداشت، به بیان دیگر قم پس از استان شدن، استانی کوچک با شهری بسیار مهم اما بدون منابع کافی تأمین کننده اقتصادی بود.
وی علم و دانش را محصول و سوغات قم دانست و گفت: نباید از یاد بُرد که اگر ارزشگذاری برای تولید علم و دانش ارزشمند در قم صورت نگیرد، این شهر مشکلات بسیاری برای ایستادن روی پای خودش خواهد داشت.
شهردار قم گفت: تردیدی نیست که قم بیش از آن که به قوانین خاص خودش نیاز داشته باشد، به تفویض اختیارات و نگاه ویژه در سطح کشور نیاز دارد، یعنی اگر در بسیاری از مسائل، اختیارات به محدوده استان تفویض شود، میتوان منابعی خلق کرد که در مسیر آبادانی قم مؤثر جلوه کند اما این در حالی است که در موارد مختلف از جمله در مسائل مرتبط با ستاد بازآفرینی شهری، بارها موضوعاتی به قم تفویض شده است اما دوباره این اختیارات از قم گرفته شده است.
وی با تأکید بر اینکه اگر شهرها نتوانند در درون خودشان تصمیمگیری کنند، مشکلات انباشته شان به این سادگی برطرف نخواهد شد بیان کرد: قطعا توجه ویژه به شهر قم نیاز و ضرورت امروز کشور و جهان تشیع است.
سقائیان نژاد افزود: وقتی رهبر معظم انقلاب خدمت به قم را خدمت به آبروی نظام می دانند، می توان نتیجه گرفت که نباید مسائل این شهر را در قد و اندازه شهری با یک میلیون و اندی جمعیت دید، بلکه باید نگاهی متناسب با حفظ آبرو و جایگاه نظام به قم داشت.
شهردار قم ادامه داد: از طرف دیگر، نقش آفرینی بین المللی قم نیز موضوعی نیست که از نظرها دور باشد، بویژه آن که طلاب علوم دینی از بیش از ۱۲۰ کشور در این شهر نماینده دارند که میتوانند مبلغان کارآمدی برای نظام اسلامی در کشور خودشان باشند.
وی سپس برگزاری مراسم ها و جشن های نیمه شعبان را یکی از جلوه های خاص قم دانست و گفت: این آیین بزرگ که نمایندگانی از دهها کشور در آن حضور دارند، مراسمی باشکوه و بسیار مهم است اما باید اذعان کرد که مجموعه مدیریت شهری و استانی در مدیریت این آیین استثنایی و بین المللی تنها ماندهاند و این در حالی است که تاکنون بارها اشخاص مختلف نسبت به ضرورت نقشآفرینی دولت در برگزاری شایسته این مراسم سخن گفتهاند.
سقائیان نژاد در پایان خواستار نقش آفرینی مسئولان استان و شهر قم در شناساندن جایگاه ویژه قم و بیان نیازهای انباشته این شهر شد و اظهار کرد: همه افرادی که نسبت به آینده قم حساس هستند و این دیار برایشان اهمیت و قداست دارد، باید در مسیر تسهیل تأمین نیازهای شهر بکوشند و در این عرصه، با وحدت و بدون بخشی نگری، حقوق مردم را مطالبه کنند.
- منبع خبر : خبرگزاری فارس