به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، دکتر محمد حسین ظریفیان در نشست خبری به مناسبت دوازدهمین سالروز افتتاح بنیاد نخبگان استان قم اظهار داشت: ۷ اریبهشت سال ۸۹، ششمین بنیاد استانی کشور در قم تاسیس شد و در این ۱۲ سال منشاء برکات و افتخارات زیادی است.
رئیس بنیاد نخبگان استان قم افزود: بنیاد ملی نخبگان کشور نیز در سال ۸۳ به دستور رهبر انقلاب تاسیس شد و اساسنامه در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید که براساس آن رئیس بنیاد، معاون ریاست جمهور عهده دار نخبگان و استعدادهای برتر هستند.
وی تصریح کرد: در مجموع امروز شاهد این هستیم در تمامی استان های کشور، بنیاد نخبگان استانی فعال است و نخبگان و استعدادهای برتر زیادی نیز عضو بنیاد قم هستند.
ظریفیان در مورد عملکرد بنیاد در سال ۱۴۰۰ بیان کرد: حرکت بنیاد در سطح ملی و در سطح استان قم ناظر بر رویکرد اسلامی- ایرانی جامعه نخبگانی است و رهبری در دیدار با دانشجویان این مسله را مورد تاکید قرار دادند و فرمودند دغدغه اول و نگرانی جدی من نسبت به هویت زدایی و آرمان زدایی از جامعه علمی است.
وی خاطرنشان کرد: این موضوع موجب شده برنامه نخبگان را روی هویت اسلامی و ایرانی متمرکز کنیم، در سال گذشته نیز برنامه های متعددی را اجرایی کردیم که یکی از حوزه ها دانش افزایی و مهارت آموزی بوده است.
رئیس بنیاد نخبگان استان قم عنوان کرد: برگزاری وبینارهای آموزشی تخصصی و توجه به ضرورت های علمی جامعه هدف و توجه به تفکر و سواد رسانه و ایده پردازی با رویکرد مساله محوری منجر به کارافرینی و بازدید از مراکز علمی و تحقیقاتی و بازدید از شرکت های دانش بنیان و نمایشگاههای عرضه نیازمندی های استان از جمله برنامه های سال گذشته بوده است.
وی گفت: بخش های مختلف استان چه دولتی و غیر دولتی نیاز جدی به استفاده از ظرفیت نخبگان دارند که در این مسیر گامهایی برداشته شد، همچنین توجه به اشتغال نخبگان و برگزاری مشاوره های حقوقی و کارآفرینی و روانشناسی و خانواه و ازدواج و تربیت فرزند و برگزاری کارگاههای آموزشی تخصصی از دیگر برنامهها به شمار می رفت.
ظریفیان افزود: بخش دوم برنامه ها نیز مربوط به برنامه های معرفت افزایی است که در این خصوص برگزاری اردوهای جهادی و حضور نخبگان در مناطق محروم و برگزاری نشست های بصیرت افزایی در محورهای مختلف از جمله مسئولیت اجتماعی نخبگان نسبت به جامعه و زیست بوم و گام دوم انقلاب اسلامی و نقد جریان های انحرافی و عرفان های نوظهور و بازدید از اماکن تاریخی و فرهنگی و مسابقات کتاب خوانی را در دستور کار داشتیم.
وی بیان کرد: شناسایی و شناساندن نخبگان از رویکردهای بنیاد با هدف الگوسازی برای جامعه و جوانها و جایگزین الگوهای نخبه و آینده ساز به جای الگوهای مبتذل و ناکارآمد است، در این باره نیازمند سرمایه گذاری روی نخبگان هستیم.
رئیس بنیاد نخبگان استان قم با اشاره به برنامه های تکریمی سال ۱۴۰۰ عنوان کرد: تجلیل از نخبگان شاهد و ایثارگر و خانواده جانبازان و شهدا و شهدای سلامت و تجلیل از شخصیت استاد برجسته مرحوم دکتر موسویان چهره برجسته و فقیه اقتصاد و تجلیل از استاد علی اصغر فقیهی از بزرگان جامعه علمی استان و کشور و تجلیل از نفرات برتر کنکور سراسری و المپیادهای دانشجویی با توجه به سهم قابل توجه استان در این عرصه از جمله این برنامه هاست.
وی خاطرنشان کرد: محور بعدی فعالیت ها حوزه تعاملات و ارتباطات به خصوص با رسانه ها در معرفی نخبگان است، حضور استاندار و بازدید از ظرفیت ها و برگزاری جلسات مختلف و تشکیل شورای علمی بنیاد با حضور استاندار از قدم های مهم در این مسیر است.
ظریفیان گفت: دستگاهها مکلف هستند به وظایف خود نسبت به نخبگان عمل کنند، در این باره ارتباط با دستگاهها به شکل تخصصی و مساله محور است، در این راستا نخبگان تاکید بر استفاده از ظرفیت های بومی می توانند مسائل و مشکلات استان را به صورت تخصصی رفع کنند.
وی افزود: طرح شهید احمدی روشن در بنیاد نخبگان قم با هدف حمایت از هسته های دانشجویی مساله محور زیر نظر استاد خبره پیگیری می شود ضمن اینکه طرح های دیگری نیز با اسامی شهیدان گرانقدر در حمایت از نخبگان وجود دارد.
رئیس بنیاد نخبگان استان قم بیان کرد: کارگروهی را با حضور دستگاههای مختلف و نخبگان و استعدادهای برتر در کنار مدیران استان و تجربیاتشان در جهت رفع مسائل تشکیل داده ایم.
وی اظهار داشت: ۸۰۰ نفر جامعه نخبگان استانی قم در طول ۱۲ سال از خدمات بنیاد استفاده کرده و بیش از ۴۰۰ نخبه و استعداد برتر قم از تسهیلات و اعتبارات بنیاد نخبگان بهره مند شدند.
ظریفیان ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ برنامه های ابتکاری را پیشنهاد دادیم که در شورای علمی بنیاد به تصویب رسید، در این زمینه در سال جاری با توجه به مقدمات و مطالعات نخستین خانه خلاق و نوآوری نخبگان کشور در استان قم راه اندازی میشود.
وی تصریح کرد: برگزای اولین جشنواره نخبگان و اشتغال دانش بنیان از جمله رویکردهای مهم در سال جاری است هر چند به این ضرورت قبل از اعلام شعار سال رسیده بودیم، همچنین توسعه تعامل میان نخبگان و دستگاهها و بخش خصوصی در رفع مسائل و راه اندازی کارگروهای تخصصی نخبگان از جمله برنامه ها در سال جاری است.
نخستین خانه خلاق و نوآوری نخبگان کشور در استان قم راه اندازی میشود
برچسب ها
به منظور استفاده از ظرفیت اجتماعات نخبگانی: ۶۰بنگاه اقتصادی استان قم برای جذب ۱۴۰ دانشجوی برتر در طرح بورسیه صنعتی مشارکت می کنند
سرپرست بنیاد نخبگان استان قم خبر داد: اعزام ۱۰۰ تن از اجتماعات نخبگانی به مشهد مقدس در قالب طرح سرای امید
۶۰بنگاه اقتصادی استان قم برای جذب ۱۴۰ دانشجوی برتر در طرح بورسیه صنعتی مشارکت می کنند
منتظری سرپرست بنیاد نخبگان استان قم از اجرای طرح بورسیه صنعتی در قم خبر داد و گفت: استان قم، جزو چند استان برتر در مشارکت بنیگاه های اقتصادی و دستگاه های همکار است که توانسته درخواستهای بسیاری را از واحدهای صنعتی و شرکتهای دانش بنیان برای طرح بورسیه صنعتی دانشجویان مستعد دریافت کند.
طرح بورسیه در صنعت برای ۲۸۶ نفر در قم ثبت شد
سید سعید رضا منتظری، رییس بنیاد نخبگان قم گفت: طرح «بورسیه در صنعت» با تقاضای ۱۲۲ شرکت تولیدی برای ۲۸۶ نفر در قم ثبت شد که بالاترین تراز جذب این طرح در کل کشور است و این موضوع تلاش و اهتمام جدی مسئولان استان به اجرای آن را نشان میدهند.
اعزام ۱۰۰ تن از اجتماعات نخبگانی به مشهد مقدس در قالب طرح سرای امید
منتظری سرپرست جدید بنیاد نخبگان قم عنوان کرد: صد تن از اجتماعات نخبگانی استان با هدف ایجاد حس خوباوری و امید آفرینی و ارتقا سطح معنوی، از برگزیدگان در طرحهای مختلفی به سفر زیارتی مشهد مقدس در قالب طرح سرای امید اعزام خواهند شد.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.